Ολυμπιακός μπάσκετ : Το ξεκαθάρισμα με τον Κόρι Τζόσεφ για το συμβόλαιό του
Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν σε κρίσιμες ημέρες αποφάσεων για τον Καναδό γκαρντ και τον ρόλο του στη νέα σεζόν.
Ο Ολυμπιακόςέχει μπροστά του μια μικρή αλλά σημαντική εκκρεμότητα στο ρόστερ του και αυτή αφορά τον Κόρι Τζόσεφ. Ο Καναδός γκαρντ βοήθησε μέσα στη σεζόν, όμως το συμβόλαιό του έχει όρο που δίνει στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να πάρουν άμεσα απόφαση για το μέλλον του.
Ο Τζόσεφ ήρθε στον Ολυμπιακό στη διάρκεια της χρονιάς και κατάφερε να γίνει χρήσιμο κομμάτι στο rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δεν είχε ρόλο πρώτης γραμμής, όμως έδωσε εμπειρία, καθαρό μυαλό και λεπτά που χρειάστηκαν σε μια σεζόν με μεγάλη πίεση σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Το κρίσιμο σημείο βρίσκεται στο συμβόλαιό του. Οι Πειραιώτες έχουν δικαίωμα να τον αποδεσμεύσουν στις αρχές Ιουλίου, καθώς τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί το σχετικό kick out. Αυτό σημαίνει πως οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το αν ο 34χρονος γκαρντ θα συνεχίσει στο ΣΕΦ ή θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Η αρχική διάθεση στον Ολυμπιακό είναι θετική για την παραμονή του!
Ο Μπαρτζώκας ξέρει πως σε μια μεγάλη σεζόν, με EuroLeague, πρωτάθλημα και συνεχόμενα παιχνίδια, ένας παίκτης με την εμπειρία του Τζόσεφ μπορεί να φανεί χρήσιμος. Η λογική είναι να μείνει ως τέταρτος πλέι μέικερ, γνωρίζοντας τον ρόλο του και δίνοντας λύσεις όταν χρειάζεται.
Υπάρχει όμως και η πλευρά του παίκτη. Αν ο Τζόσεφ ζητήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ή θελήσει να πάει σε ομάδα όπου θα έχει πιο σταθερό ρόλο, δύσκολα ο Ολυμπιακός θα σταθεί εμπόδιο. Οι σχέσεις είναι καθαρές και η συζήτηση θα γίνει με βάση το συμφέρον και των δύο πλευρών.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Καναδός μέτρησε 5,5 πόντους και 2,3 ασίστ ανά αγώνα στη EuroLeague, σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής. Αριθμοί που δεν εντυπωσιάζουν, αλλά δείχνουν έναν παίκτη που μπήκε σε συγκεκριμένο ρόλο και προσπάθησε να υπηρετήσει το πλάνο της ομάδας.
Το ξεκαθάρισμα δεν θα αργήσει... Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητές του νωρίς και η υπόθεσηΤζόσεφ είναι από αυτές που πρέπει να λυθούν πριν προχωρήσει οριστικά ο σχεδιασμός της νέας σεζόν.
Δείτε ακόμη
Παναθηναϊκός: Δίνει 5 εκατ. στον Μπαντιό – Ο Ομπράντοβιτς τον θέλει για έναν λόγο
Ολυμπιακός : Τέλος ο Κώστας Αντετοκούνμπο, συνεχίζει στον Άρη
