ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο εν υπνώσει Γουόκαπ και η εχθρική διαιτησία ξανά

Ξανά θέμα με τη διαιτησία είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος λειτούργησε καλύτερα χωρίς τον Γουόκαπ στο παρκέ. Πρόβλημα είναι κι αυτό.

Ολυμπιακός: Ο εν υπνώσει Γουόκαπ και η εχθρική διαιτησία ξανά
Συντάκτης: Απόστολος Γεωργιάδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή βραδιά. Ωστόσο, είχε σε ακόμα μια κακή τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός θέλει ξεκούραση και να ξεκουράσει κορμί και μυαλό. Με τη σειρά τους οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δουν γιατί αντιμετωπίζονται έτσι από τη διαιτησία στη Euroleague.

Σε μια νικηφόρο βραδιά ίσως δεν πρέπει να κάνουμε κουβέντα τέτοιου τύπου. Αν ήταν καλός ή κακός ο Τόμας Γουόκαπ, για παράδειγμα. Με άλλα λόγια, το σύνολο υπερτερεί και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε κέρδη πολλά. Πέρα από το προφανές που δεν είναι άλλο από τη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν. Σημειωτέον, πέρυσι δεν είχε αυτή την επιτυχία στο τσεπάκι του.

Δύο είναι τα τεράστια οφέλη για τον Ολυμπιακό. Το ένα είναι πως ένα παιχνίδι που το έλεγξε από την αρχή μέχρι το τέλος, κατάφερε να το κερδίσει χωρίς πολλά πολλά στο φινάλε. Τα όποια καρδιοχτύπια ήρθαν από εξωγενείς παράγοντες.

Το έτερο κέρδος και είναι άκρως σημαντικό ασφαλώς, δεν είναι άλλο από την… επιστροφή του Σακίλ ΜακΚίσικ. Τα παραπονάκια για την απόδοση του Αμερικανού εσχάτως είχαν αρχίσει να ακούγονται. Επί της ουσίας αυτός είναι που πατάει γκάζι και ο Ολυμπιακός ξεμακραίνει στο σκορ κερδίζοντας τελικά την αναμέτρηση άνετα στο τέλος.

Ο Γουόκαπ και η διαιτησία

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διανοηθεί να παίξει χωρίς τον Τόμας Γουόκαπ την περυσινή σεζόν. Το μυαλό της ομάδας, το ρομπότ, το κομπιούτερ θέλει πραγματικά ξεκούραση. Η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητη και κάνει μπαμ από μακριά. Η κούραση έχει κάνει τα αντανακλαστικά και το ενστικτώδες παιχνίδι του να είναι εν υπνώσει.

Τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω είναι πως ο Ολυμπιακός λειτούργησε πολύ καλύτερα χωρίς τον Γουόκαπ στο παρκέ. Η στατιστική μπορεί να μην το αποτυπώνει αυτό, αλλά το δείχνει η εικόνα του. Ειδικά στο ματς με την Μπολόνια, αλλά και σε αυτό με την Βιλερμπάν. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που έπαιξε 14 λεπτά, έναντι 26 του Γκος. Το παιχνίδι αποτέλεσμα και μια ευκαιρία ξεκούρασης.

Το έτερο θέμα έχει να κάνει με τη διαιτησία. Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι έδειχνε διαδικαστικού χαρακτήρα. Με το σκορ στο 63-77, εξαντλείται η αυστηρότητα με αντιαθλητικό φάουλ πάνω σε τρίποντο που βρίσκει στόχο. Στην επόμενη επίθεση, ο Κάαναν δέχεται φάουλ στο τρίποντο… τίποτε. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός κλέβει την μπάλα αλλά τον χρεώνουν με φάουλ που δεν είναι. Τα ομαδικά στην τελευταία περίοδο με το χρονόμετρο να δείχνει λίγο κάτω από πέντε λεπτά ήταν 8 κατά του Ολυμπιακού και μόλις ένα υπέρ. Η Πάντερ που είχε δώσει το αντιαθλητικό, δίνει και δεύτερο προς το τέλος, συζητήσιμο κι αυτό επίσης.

Η όλη ιστορία δεν στοίχισε. Μπορεί οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την αναμέτρηση με τη Βίτους να έπαιξαν ρόλο. Αλλά είπαμε. Δεύτερη διαδοχική φορά τέτοιο σπρώξιμο στον αντίπαλο στην τελευταία περίοδο, δημιουργεί προβληματισμό.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Exit mobile version