Ολυμπιακός: Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο αντικαταστάτης του Ντόρσεϊ!
Η πιθανή αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ θα βγάλει τον Ολυμπιακό στην αγορά. Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα δεν αφορά τόσο τη EuroLeague όσο τις εγχώριες υποχρεώσεις.
Ο Ολυμπιακός θα βγει δεδομένα στην αγορά για την απόκτηση παίκτη, εφόσον τελικά αποχωρήσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν βιαστικά. Κάθε άλλο.
Οι διαθέσιμες επιλογές αυτή την περίοδο είναι περιορισμένες και στον Πειραιά γνωρίζουν καλά πως μια μεταγραφή μόνο και μόνο για να καλυφθεί ένα κενό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να βρει λύσεις ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Το έκανε και πέρυσι, με ορισμένες προσθήκες να αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κόρι Τζόσεφ, η παρουσία του οποίου αποδείχθηκε κομβική.
Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο Ολυμπιακός θα ψάξει, θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις που υπάρχουν και θα επιχειρήσει να βρει τον κατάλληλο παίκτη.
Το μεγάλο ερώτημα, όμως, δεν είναι αυτό.
Το πραγματικό πρόβλημα αφορά τα ελληνικά συμβόλαια.
Διότι στη EuroLeague ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει το κενό του Ντόρσεϊ με έναν ξένο παίκτη. Αργά ή γρήγορα θα βρει μια λύση, χωρίς να αντιμετωπίζει τους ίδιους περιορισμούς που υπάρχουν στις εγχώριες διοργανώσεις.
Στην Ελλάδα, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική.
Μετά τον Τόμας Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει και τον Ντόρσεϊ από τις διαθέσιμες επιλογές του με ελληνικό διαβατήριο. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν λύνεται απλώς με μια καλή μεταγραφή από το εξωτερικό.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά τις ισορροπίες του ρόστερ, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις και τους περιορισμούς στη χρησιμοποίηση ξένων.
Για να μην το κουράζουμε, αν φύγει ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός θα βρει αντικαταστάτη. Το δύσκολο είναι να αντικαταστήσει και το ελληνικό του διαβατήριο.
Και αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερος πονοκέφαλος από την ίδια τη μεταγραφή.
