ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

O Ολυμπιακός χρειάζεται τον Ντόρσεϊ

Στους πρώτους δύο αγώνες της σειράς με την Μονακό ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν εκτός κλίματος. Ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης;

Οι κακές εμφανίσεις του Τάιλερ Ντόρσεϊ στους πρώτους δύο αγώνες της σειράς με τον Ολυμπιακό έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης και όλοι αναμένουν την απάντηση του διεθνούς γκαρντ.
Οι κακές εμφανίσεις του Τάιλερ Ντόρσεϊ στους πρώτους δύο αγώνες της σειράς με τον Ολυμπιακό έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης και όλοι αναμένουν την απάντηση του διεθνούς γκαρντ.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι κακές εμφανίσεις του Τάιλερ Ντόρσεϊ στους πρώτους δύο αγώνες της σειράς με τον Ολυμπιακό έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης και όλοι αναμένουν την απάντηση του διεθνούς γκαρντ.

Σα να λέμε ότι περιμένουν την αντεπίθεση του Ντόρσεϊ. Σε μια σειρά που βρίσκεται στο 1-1 και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον μια νίκη στο Μονακό για να τη ξαναφέρει στην πλευρά του. Είναι εφικτό; Φυσικά. Αρκεί οι Πειραιώτες να παρουσιάσουν το ίδιο πρόσωπο με τον πρώτο αγώνα. Να παίξουν σκληρά στην άμυνα. Να ελέγξουν το ρυθμό. Και βέβαια να επιβάλλουν το δικό τους παιχνίδι.

Limit Down

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Από τους 13,1 πόντους στην Κανονική Περίοδο έχει πέσει στους 8. Από τα 2,3 ριμπάουντ έχει πέσει σε 1,5 και από τις 2,1 ασίστ επίσης σε 1,5. Κι ενώ στα δίποντα δεν έχει μεγάλες διαφορές (από το 52,2% στο 50%) στα τρίποντα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη: Από το 38,5% έχει πέσει στο 20% (συνολικά 2/10 στους δύο αγώνες με την Μονακό) ενώ η αξιολόγησή του από τους 10,7 βαθμούς έχει κατρακυλήσει στο 4.

Το θέμα είναι ότι δεν προκαλεί στην αντίπαλη άμυνα τη φθορά που προκαλούσε στην Regular Season. Τότε κέρδισε 2,8 φάουλ κι εκτελούσε περίπου τρεις βολές ανά αγώνα! Στους δύο αγώνες με την Μονακό έχει κερδίσει συνολικά 3 φάουλ ενώ δεν έχει εκτελέσει βολή. Και βέβαια έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που παίζει 24 με 25 λεπτά ανά αγώνα κι έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως στους δύο αγώνες της Regular Season κόντρα στην Μονακό, ο Ντόρσεϊ είχε μέσο όρο 16,5 πόντους

Άφαντος

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Μόλις 3’57’’ στον πρώτο αγώνα με την Μονακό χωρίς να πάρει ούτε προσπάθεια και έκανε μόνο δύο φάουλ! Από τα 12’28’’ που είχε μέσο όρο στην Regular Seaso της Euroleague (προσέφερε 4,6 πόντους- 1,5 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ με 31,3% στα τρίποντα) δεν απολαμβάνει της ίδιας εμπιστοσύνης.

Limit Up

Τόμας Γουόκαπ: Με μέσο όρο 10 πόντους- 3 ασίστ και 2,5 κλεψίματα έχει βελτιωθεί πολύ συγκριτικά με την Regular Season της Euroleague όπου είχε 5,7 πόντους- 2,7 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Επίσης σουτάρει καλύτερα (100% έναντι 53,6% στα δίποντα και 37,5% έναντι 24% στα τρίποντα)

«Τίμιος»

Σακίελ ΜακΚίσικ: Παίζει στα πλέι οφ περίπου 5 λεπτά παραπάνω αφού από τα 16’47’’ της Regular Season πήγε στα 21’16’’. Σκοράρει καλύτερα (11 πόντοι από τους 6,8) ενώ έχει ακόμα 2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα.

https://youtu.be/wuyeCrcS7xw?t=1

Αναξιοποίητος

Μουσταφά Φαλ: Από τους 8,4 πόντους της Regular Season έχει πέσει στους 5 αλλά εδώ έχουμε να τονίσουμε ότι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μειώθηκαν οι προσπάθειές του: Από τις 7 έχει πέσει περίπου στις μισές ενώ έχουν ανέβει και τα επιθετικά ριμπάουντ του (2,5 από 1,8). Ο Φαλ είναι ο παίκτης που μπορεί να ακολουθήσει κυρίως τη δημιουργία των άλλων και όχι να φτιάξει δική του φάση και τα παραπάνω δείχνουν ότι οι συμπατριώτες του έχουν κάνει καλή δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι από τον αγώνα με την Άλμπα και μετά ο χρόνος του μειωνόταν. Πριν τα πλέι οφ και κόντρα σε Άλμπα, Παναθηναϊκό, Μονακό, Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα ο Λαρεντζάκης έπαιξε συνολικά 29’20’’ (περίπου 6 λεπτά κατά μέσο όρο) και είχε 2 πόντους με 1/1 δίποντο και 0/6 τρίποντα.

 

Exit mobile version