ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Οι συνεργασίες που φέρνουν το 91,2%

Ο Ολυμπιακός έχει δύο σέντερ με 31/34 δίποντα, δηλαδή 91,2%. Δείτε τις συνεργασίες που φτιάχνουν αυτό το τρομακτικό ποσοστό των Έλις- Μάρτιν
Ολυμπιακός: Οι συνεργασίες που φέρνουν το 91,2%

Ο Ολυμπιακός είχε τον Άαρον Χάρισον ως κεντρικό πρόσωπο στην 3η σερί νίκη  στην Euroleague επί της Μακάμπι, με το μεγάλο σουτ που πέτυχε στην εκπνοή. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτός ο «εκκολαπτόμενος Χάινς» που λέγεται Χασάν Μάρτιν έχει «κλέψει» τις καρδιές και το μυαλό των φίλων της ομάδας.

Όμως ο Ολυμπιακός έχει κι άλλα μυστικά. Ο Μάρτιν κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Σε τέσσερα ματς ένας παίκτης με μέσο όρο 10,5 πόντους και περίπου 6 προσπάθειες ανά αγώνα έχει χάσει όλα κι όλα… δύο σουτ. Αν βάλετε δίπλα  και τον Οκτάβιους Έλις ο οποίος έχει μόλις ένα άστοχο σουτ, τότε το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι εκπληκτικό!

Όμως τίποτα δε γίνεται στην τύχη. Ειδικά στο μπάσκετ, που παίζουν ρόλο ακόμα και τα ελάχιστα εκατοστά της κάθε απόστασης ή το κάθε εκατοστό του δευτερολέπτου. Πρέπει να τα εκμεταλλευτείς προς όφελος της ομάδας σου. Κι αυτό ακριβώς γίνεται με τους δύο ψηλούς του Ολυμπιακού που ακολουθούν ιδανικά τη δημιουργία των συμπαικτών τους.

Τι λέει λοιπόν η στατιστική του Ολυμπιακού στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές; Ότι ο Χασάν Μάρτιν  έχει 21/23 δίποντα και αντίστοιχα ο Οκτάβιους Έλις έχει 10/11.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 αγωνιστικές οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού έχουν 31/34 δίποντα, ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 91,2%!!!!

Όπως μπορούμε να δούμε στον πίνακα που ακολουθεί, οι συνεργασίες Σπανούλη- Μάρτιν, Σλούκα- Μάρτιν και Σλούκα- Έλις έχουν προσφέρει συνολικά 24 πόντους στον Ολυμπιακό.

Όμως δεν είναι μόνο τα ποσοστά των δύο Αμερικανών σέντερ τα εντυπωσιακά στοιχεία. Όσο το ότι οι 32 πόντοι του Μάρτιν από δημιουργία συμπαίκτη του και οι 8 από επιθετικό ριμπάουντ. Μόνο οι 2 είναι από ατομική προσπάθεια.

Αντίστοιχα και σε ό,τι αφορά στον Οκτάβιους Έλις οι 18 πόντοι του είναι από δημιουργία συμπαίκτη του, οι 2 από επιθετικό ριμπάουντ και μόνο 2 (όπως και του Μάρτιν) από ατομική προσπάθεια.

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΝΤΟΙ
Σπανούλης- Μάρτιν 8
Σλούκας- Μάρτιν 8
Σλούκας- Έλις 8
Χάρισον- Έλις 4
Παπανικολάου- Έλις 4
Παπανικολάου- Μάρτιν 4
ΜακΚίσικ-Μάρτιν 4
Τζένκινς- Μάρτιν 2
ΜακΚίσικ- Έλις 2
Χάρισον- Μάρτιν 2
Λαρεντζάκης- Μάρτιν 2
Πρίντεζης- Μάρτιν 2

 

Στον πίνακα επίσης βλέπετε τις συνεργασίες του Παπανικολάου με Έλις και Μάρτιν (8 πόντοι στο σύνολο) που έγιναν στον αγώνα με την Μακάμπι. Εκεί όπου ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ στην Euroleague με 6.

Η εντυπωσιακή στατιστική παρουσία

Ο Ολυμπιακός καταγράφει αξιοσημείωτα στατιστικά επιτεύγματα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Euroleague.  Σε ό,τι αφορά στο ατομικό επίπεδο και μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ο Χασάν Μάρτιν προηγείται στη λίστα των παικτών με τα εύστοχα δίποντα με αυτό το εξαιρετικό 91,3%. Επίσης είναι 4ος στα εύστοχα δίποντα με 21.

Επίσης τόσο ο Μάρτιν όσο και ο Έλις είναι στην 11η θέση στα επιθετικά ριμπάουντ καθώς έχουν από 2,25 ανά αγώνα.

Ο Κώστας Σλούκας είναι 3ος στις ασίστ με 6 ανά αγώνα.

Ο Σακίελ ΜακΚίσικ με 10 ασίστ για μόλις 3 λάθη είναι 8ος στη σχετική λίστα για την αναλογία ασίστ/λαθών.

Ο Οκτάβιους Έλις είναι 6ος στα κοψίματα με 4 συνολικά και ένα κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Πάμε και στα ομαδικά. Ο Ολυμπιακός έχει:

Την 2η θέση στην αναλογία ασίστ/λαθών με 18,25/11,25… Εντυπωσιακό

Την 4η καλύτερη επίθεση με 79 πόντους κατά μέσο όρο.

Την 4η θέση στις ασίστ με 18,25

Την 5η θέση στα συνολικά ριμπάουντ και την 4η στα επιθετικά

Την 7η καλύτερη άμυνα με παθητικό 74 πόντους.

Κοντά στα 2 χρόνια τρεις σερί νίκες

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είχε να νικήσει τρεις σερί αγώνες στην Euroleague ο Ολυμπιακός. Τότε και συγκεκριμένα 13-18 και 20 Δεκεμβρίου είχε νικήσει κατά σειρά την Εφές 88-81, την Μπαρτσελόνα (εκτός έδρας) με 69-60 και την Γκραν Κανάρια με 98-77. Αν νικήσει και στο Μόναχο τότε θα πετύχει κάτι που δεν το έχει καταφέρει από τον Μάρτιο του 2018 και μετά. Αλλά αυτό θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα.

Μπορείτε εδώ να δείτε τα highlights από την 3η σερί νίκη του Ολυμπιακού

 

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ποια τα πρώτα δείγματα του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ποια τα πρώτα δείγματα του Μόντε Μόρις

Με 9,5 πόντους το χρόνο μέσο όρο καριέρας, ο ύψος 1,88 Αμερικανός γκαρντ, θεωρητικά έχει όλα εκείνα τα προσόντα να δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που του λείπει και να τον... εκτοξεύσει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 107-84: Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα φώναξαν στον Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 107-84: Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα φώναξαν στον Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα την Βιλερμπάν 107-84 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Χαμός στους οπαδούς του Ολυμπιακού για τα… σκουφάκια του Άγιου Βασίλη στο ΣΕΦ μετά την φάπα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Χαμός στους οπαδούς του Ολυμπιακού για τα… σκουφάκια του Άγιου Βασίλη στο ΣΕΦ μετά την φάπα

Τις... γιούχες στους παίκτες και τον Μπαρτζώκα, πριν από δυο μέρες, ακολούθησαν σκουφάκια του Άγιου Βασίλη στο ΣΕΦ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ένα story που άναψε φωτιές μετά τη Βαλένθια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ένα story που άναψε φωτιές μετά τη Βαλένθια

Αντιδράσεις προκάλεσε story του Γουόκαπ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια και τις αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Θα γίνει… χαμός με Μπαρζώκα και Χίφι

Ολυμπιακός μπάσκετ: Θα γίνει… χαμός με Μπαρζώκα και Χίφι

Φαντάζεστε ο Χιφί να πάει στον Ολυμπιακό και να γίνει αντίστοιχο... περιστατικό με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Βιλερμπάν κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βιλερμπάν στη Euroleague, ψάχνοντας νίκη με άμυνα, ρυθμό και σωστές αποφάσεις σε κρίσιμο ματς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιατί ο Βαγγέλης Ιωάννου υπερασπίστηκε τον Μπαρτζώκα – Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός (vid)

Γιατί ο Βαγγέλης Ιωάννου υπερασπίστηκε τον Μπαρτζώκα – Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός (vid)

Στην καθημερινή αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Ιωάννου υπερασπίστηκε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ψύχραιμος ο Άκης για το μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά…

Ψύχραιμος ο Άκης για το μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά…

Παρέμεινε σε ήρεμη κατάσταση ο Άκης σε συζήτηση για το μπάσκετ του Ολυμπιακού παρά την ήττα από τη Βαλένθια...

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Και όμως σαν και πέρσι είναι φέτος ο Ολυμπιακός απλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τις επιλογές Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Και όμως σαν και πέρσι είναι φέτος ο Ολυμπιακός απλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τις επιλογές Μπαρτζώκα

Αυτό που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει (και εκνευρίζεται) είναι οι επιλογές Μπαρτζώκα τύπου Ντιλίκινα και Λι, όταν μπορεί να έχει απείρως καλύτερους παίκτες στις θέσεις τους.

Μπάσκετ