Το όνομα του Ααρον Χάρισον είναι εδώ και καιρό στα… μεταγραφικά υπόψιν του Ολυμπιακού. Τελευταία όμως, η περίπτωσή του δείχνει να απασχολεί πιο έντονα την ομάδα και ο 26χρονος (1,98μ.) Αμερικανός παίκτης που έπαιζε στην Γαλατάσαραϊ, φαίνεται να έχει ανέβει στις πρώτες θέσεις της λίστας τα ομάδας.
Ο Ολυμπιακός έψαχνε στην αγορά ένα ξένο γκαρντ που να βοηθάει πολύ στον «άσο» και ένα «2άρι» που να μπορεί να ανεβαίνει αν χρειαστεί και στο «3». Την θέση του πόιντ γκαρντ έχει «καπαρώσει» ο Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την ομάδα και είναι προ των πυλών του ΣΕΦ. Για το «2-3άρι» όλα δείχνουν ότι στην κούρσα έχει αρχίσει να παίρνει κεφάλι ο Ααρον Χάρισον.
Ο Αμερικανός παίκτης έκανε μια πολύ καλή σεζόν φέτος με την Γαλατάσαραϊ και είχε μ.ο. στην φετινή χρονιά στο Eurocup με τους Τούρκους 15,9 πόντους με 37,9% στα τρίποντα, 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ, 1,1 κλεψ.
Η πορεία και τα… δίδυμα «next big things»
O Ααρον Μαλίκ Χάρισον όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 28/10/1994 στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Αυτός και ο δίδυμος αδελφός του, Αντριου λάτρεψαν το μπάσκετ από μικρά παιδιά και κάθε μέρα που τους έχανες, που τους έβρισκες, όλο παρέα να παίζουν με την πορτοκαλί μπάλα ήταν.
Πήγε στο Λύκειο Travis και αυτός και ο αδελφός του έβγαζαν μάτια. Ολοι μιλούσαν για δυο τεράστια ταλέντα. Το 2013 πήγαν στο McDonald’s All-American και έβγαλαν μάτι, ενώ εκείνη την χρονιά πήρε και τον τίτλο του Texas Mr. Basketball.
Το Κεντάκι και ο Καλιπάρι
Τα Πανεπιστήμιο Κεντάκι κίνησε ουρανό και γη για να τον δελεάσει. Ο προπονητής μύθος της ομάδας και θρυλικό πρόσωπο στο NCAA ο Τζον Καλιπάρι τον ήθελε στην ομάδα όσο τίποτα. Τελικά το Κεντάκι τον κέρδισε. Μαζί πήρε βέβαια και τον αδελφό του Αντριου.
«Καθάριζε» τα ματς στο τέλος
Στο Κεντάκι έπαιξε μόνο 2 χρόνια (2013-15), καθώς ήθελε να δοκιμάσει την τύχη στο ΝΒΑ, αλλά άφησε το στίγμα του στη ομάδα. Στα δυο χρόνια που έπαιξε στο εν λόγω Πανεπιστήμιο είχε μ.ο. 12,4 πόντους (με 33,5% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,1 κλεψίματα. Η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν πάντως η πρώτη όταν είχε 13,7 πόντους με 35,6% στα τρίποντα. Περισσότερο όμως, στην ομάδα τον θυμούνται για το κρύο αίμα που είχε στο τέλος των αγώνων. Όταν η μπάλα έκαιγε δεν καταλάβαινε τίποτα, την έπαιρνε και την έστελνε στο καλάθι, καθαρίζοντας το ματς. Εβαλε πολλά buzzer beater που έκριναν ματς. Κυρίως τρίποντα, όπως στις 30/3/2014 απέναντι στο Μίτσιγκαν ή στις 5/4/2014 στους ημιτελικούς απέναντι στο Ουισκόνσιν.
Δεν έγινε ντραφτ το 2015, αλλά βρήκε ένα συμβόλαιο στους Σάρλοτ Χόρνετς (2015-17). Εγινε όμως, γυρολόγος και έτσι έπαιζε πιο πολύ στην G-League, όπου αγωνίστηκε σε Ερι Μπέι Χοκς, Γκρίνσμπορο Σουάρμ, Ντέλαουερ, Ρίνο Μπιγκ Χορνς. Το 2018 ξαναβρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και έπαιξε στο Ντάλας.
Στο ΝΒΑ έπαιζε 35 ματς (26 στους Χόρνετς και 9 στους Μάβερικς) και είχε μ.ο. 2,3π. με το κακό 21,8% στα τρίποντα, 2,7ριμπ., 1,2ασ.
Το 2018 αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό και έτσι βρέθηκε στη Τουρκία και στην Γαλατάσαραϊ με την οποία έπαιζε ως φέτος.
Τα «συν» και «πλην»
O Χάρισον είναι ένα αθλητικό και δυνατό 2άρι, που μπορεί να παίξει και στο «3» αν χρειαστεί. Είναι καλός αμυντικός απέναντι και σε πιο ψηλούς αντιπάλους. Είναι καλός χειριστής της μπάλας και έχει καλή τεχνική. Δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου, αλλά έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία στο σουτ. Παλεύει να βγει από τα σκριν. Εχει κρύο αίμα στα δύσκολα και μπορεί να πάρει την τελευταία φάση πάνω του. Είναι καλός αμυντικός και εξαιρετικός κλέφτης. Μπορεί να απειλήσει με ντράιβ. Κάποιες φορές χάνει την συγκέντρωσή του στην άμυνα. Εχει… θέμα στις άμυνες ζώνης.
Μένει ο Ρούμπιτ
Ο Ολυμπιακός προχωράει και τον υπόλοιπο σχεδιασμό του. Όλα δείχνουν ότι ο Ογκουστίν Ρούμπιτ θα μείνει στο ρόστερ ως τρίτος ψηλός. Το θέμα της παραμονής του Βεζένκοφ είναι σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι ο Βούλγαρος θα υπογράψει νέο συμβολαιο, ενώ για την υπόθεση Τζένκινς είπαμε στη αρχή ότι ο Αμερικανός είναι στον δρόμο για τον Πειραιά.