ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Βιλερμπάν 77-68: Όταν η καρδιά νικάει τις ατυχίες

Ο Ολυμπιακός ήταν αποδεκατισμένος, στην διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε και ο Μιλουτίνοφ αλλά με κατάθεση ψυχής νίκησε 77-68 την Βιλερμπάν
Ολυμπιακός- Βιλερμπάν 77-68: Όταν η καρδιά νικάει τις ατυχίες

Είναι κάποιες καταστάσεις που δεν αρκεί η τακτική. Άλλωστε τι τακτική μπορείς να κάνεις όταν μετράς περισσότερες απουσίες από παρουσίες. Κι όμως… Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι η καρδιά είναι… μεγάλο πράγμα. Συνδυαστικά με την άριστη δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα, την απόλυτη συσπείρωση και συγκέντρωση των παικτών, επικράτησε 77-68 της Βιλερμπάν.

Αλλά ήταν και μια διαδικασία όπου κάποια παιδιά… έγιναν άντρες. Όπως ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Ή κάποιοι άντρες που χαίρονται το παιχνίδι όπως έκαναν όταν ήταν παιδιά: Όπως ο Κώστας Παπανικολάου που έπαιξε μέχρι και πλέι μέικερ ενώ στην άμυνα μάρκαρε… ακόμα και τον πάγκο των Γάλλων.

Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 11-14 ενώ η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 9-16. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο εκπληκτικός Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Σπουδαίος ο Οκτάβιους Έλις που σήκωσε όλο το βάρος στη θέση 5 μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ. Αλλά μήπως υστέρησε κανείς;

Όλα ήταν εναντίον του. Πολλές οι απουσίες, όχι μόνο οι… γνωστές αλλά και της τελευταίας στιγμής. Στην δεκάδα δηλώθηκε και παίκτης (Ρότσεστι) που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Και όταν έπεσε στο παρκέ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σφαδάζοντας, χτυπημένος στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού, όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Πλέον ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει και τη λογική εκτός της Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον Νικολαϊδη

Με το σκορ στο 21-20 για τους Γάλλους στην πρώτη περίοδο (όπου ο Παπανικολάου έπαιξε πολλή ώρα στο «2»), ο Ολυμπιακός άλλαξε τη λογική του. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης που πέρασε στον αγώνα 20’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, υποχρέωσε τον προπονητή του να τον εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο. Να βγάλει την δεύτερη περίοδο με 6 πόντους- 3 ριμπάουντ- 4 κλεψίματα και αξιολόγηση στο «12» (δεύτερο καλύτερο μετά το «13» του Μιλουτίνοφ). Ο Οκτάβιους Έλις που μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Μιλουτίνοφ (3’40’’ για το τέλος του ημιχρόνου) ανέλαβε να σηκώσει όλο το βάρος στο «5».

Ο Ολυμπιακός έκανε μια εκπληκτική δεύτερη περίοδο. Με επιμέρους σκορ 23-12. Με πιεστική άμυνα, καλό διάβασμα και μυαλωμένο παιχνίδι. Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε άριστα. Το 43-33 του πρώτου 20λεπτου έδειξε πολλά για την προσπάθεια που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός.

Κι όμως… περισσότεροι πόντοι από τον πάγκο!

Και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό για το πρώτο ημίχρονο. Που είναι όμως, ενδεικτικό: Ο Ολυμπιακός πήρε 12 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ενώ η Βιλερμπάν μόλις τρεις… Οι Πειραιώτες που παρουσιάστηκαν με σύνθεση ανάγκης, πήραν περισσότερα από τον πάγκο τους κι ας μην είχε βάθος ούτε εμπειρία. Κι αυτό πιθανότατα να δείχνει πολλά για την ετοιμότητα που είχαν όσοι μπορούσαν να αγωνιστούν. Και ταυτόχρονα κάποια παιδιά (όπως ο Νικολαϊδης ή και ο Ποκουσέφσκι που έπαιξε λιγότερο) άρχισαν να γίνονται… άντρες. Για τα καλά!

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στην 3η περίοδο και 2’18” μετά την έναρξή της έφτασε στο +14 (σκορ 51-37). Ο Κώστας Παπανικολάου σε ρόλο γκαρντ και δημιουργού (ήδη από το 25′ είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ με 6) έκανε σπουδαία δουλειά για την ομάδα του Πειραιά. Η άμυνα λειτουργούσε άριστα. Πλέον ήταν θέμα κατά πόσο θα άντεχε ο Ολυμπιακός με τόσο μικρό ρόστερ που ανέλαβε μια επίπονη προσπάθεια.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 2 τρίποντα στον αιφνιδιασμό (δείγμα άριστης ψυχολογίας) εκτόξευσαν το σκορ στο 61-45. Το ΣΕΦ… βρέθηκε στον αέρα. Οι ερυθρόλευκοι το διασκέδαζαν. Και ο κόσμος το απολάμβανε.

Στο 30′ το σκορ ηταν 61-50 για τον Ολυμπιακό. Που είχε 10 λεπτά μπροστά του για να πετύχει μια τεράστια (από κάθε άποψη) νίκη.

Ο Ολυμπιακός είχε 10 λεπτά για να νικήσει

Η Βιλερμπάν θα έκανε την αντεπίθεσή της. Το περίμεναν. Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν ανέλαβε να σηκώσει το βάρος κι έγινε πρωταγωνιστής καθώς ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 66-53. Το 4ο φάουλ του Αντώνη Κόνιαρη επανέφερε στο παρκέ τον Νικολαϊδη που πλέον θα έπρεπε να είναι μέσα σ’ ένα κρίσιμο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός πλέον είχε πάρει το ρυθμό του αγώνα. Συνέχισε να παίζει καλά στην άμυνα, κράτησε τα ηνία κι έφτασε στον θρίαμβο. Το τρίποντο του Κόνιαρη (1’33” για το τέλος) έγραψε το 77-61 κι έβαλε σφραγίδα στη νίκη των Πειραιωτών.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-33, 61-50, 77-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μπάλντγουιν 11 (7ριμπ., 5ασ., 5λαθ.), Νικολαΐδης 6 (5ριμπ, 4κλεψ., 4λαθ.), Κόνιαρης 4 (1), Μιλουτίνοφ 9 (2ριμπ., 1ασ.), Βεζένκοφ 15 (3/5τριπ., 7ριμπ., 1κλεψ.), Πρίντεζης 11 (1τριπ., 3ριμπ., 5ασ.),, Παπανικολάου 8 (2τριπ., 3ριμπ., 6ασ., 2κλεψ.), Ποκουσέφκι, Έλις 13 (5ριμπ., 1κλεψ., 1κοψ.).

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Μίτροβιτς): Tέιλορ 12, Τζεκίρι 9 (8ριμπ., 2κλεψ.), Καουντί 14 (2), Μαλεντόν 7 (1τριπ., 4ριμπ., 3ασ.), Λομάζ, Γκαγιού, Νουά 3 (1), Ζαν- Σαρλ 11 (1τριπ., 8ριμπ.), Ντιό 3 (1τριπ., 2ριμπ., 4ασ.), Μπακό 2, Σραζέλ 3 (1), Πέιν 4.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Featured: Μαρούσι – Ολυμπιακός: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι

Μαρούσι – Ολυμπιακός: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι

Από που θα δούμε το παιχνίδι Μαρούσι - Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Basket League.

Featured
Μπάσκετ: Ολυμπιακός : Τι συμβαίνει με τον Εβάν Φουρνιέ;

Ολυμπιακός : Τι συμβαίνει με τον Εβάν Φουρνιέ;

Μαζεύτηκαν πολλά παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό που ο Εβάν Φουρνιέ δεν είναι ο… Εβάν Φουρνιέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου… ξυπνάει την καλύτερη στιγμή!

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου… ξυπνάει την καλύτερη στιγμή!

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε αλλά μπορεί να χαμογελάει για τον Ντίνο Μήτογλου και τα όσα έρχονται.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Γκος που «έσβησε» τον Ναν και ντύθηκε… μαέστρος!

Ολυμπιακός: Ο Γκος που «έσβησε» τον Ναν και ντύθηκε… μαέστρος!

Ο Γκος συνεχίζει να δείχνει ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και μέχρι να τραυματιστεί ήταν απολαυστικός.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αταμάν και Μπαρτζώκας έχουν beef…

Αταμάν και Μπαρτζώκας έχουν beef…

Αφορμή είναι η διαιτησία. Μπαρτζώκας και Αταμάν δεν είναι από τους προπονητές που ο ένας συμπαθεί τον άλλον…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ξανά σε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ ο Μιλτιάδης Μαρινάκης…

Ξανά σε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ ο Μιλτιάδης Μαρινάκης…

Όποτε μπορεί είναι στο ΣΕΦ ο Μιλτιάδης Μαρινάκης που έχει αδυναμία στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Euroleague: Πάντα πρώτος ο Ολυμπιακός με 2 νίκες διαφορά, εδραιώθηκε στην 3η θέση ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Πάντα πρώτος ο Ολυμπιακός με 2 νίκες διαφορά, εδραιώθηκε στην 3η θέση ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά 2 νικών στη βαθμολογία της Euroleague, στην 3η θέση εδραιώθηκε ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η φάση για την οποία φωνάζει για τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός

Η φάση για την οποία φωνάζει για τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός

Ένα καλάθι του Φαλ λίγο πριν το φινάλε μοιάζει καθοριστικό και κάνει τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ανησυχία για Γκος…

Ανησυχία για Γκος…

Ο Γκος δεν μπόρεσε να τελειώσει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό λόγω τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία στον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-74: Ο Παναθηναϊκός πήγε για την ανατροπή της 10ετίας, ο Ολυμπιακός τη νίκη και την πρωτιά

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-74: Ο Παναθηναϊκός πήγε για την ανατροπή της 10ετίας, ο Ολυμπιακός τη νίκη και την πρωτιά

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-74 σε μεγάλο ντέρμπι, οι κόκκινοι νίκησαν αλλά οι πράσινοι πήγαν να κάνουν σούπερ ανατροπή

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η χειρονομία που έκανε ο Παπανικολάου για τον Σλούκα… (vid)

Η χειρονομία που έκανε ο Παπανικολάου για τον Σλούκα… (vid)

Εκνευρισμένος ο Κώστας Παπανικολάου για ένα φάουλ πάνω στον Κώστα Λούκα αντέδρασε με μια χειρονομία…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η 12άδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η 12άδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την 12άδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτή είναι η 12άδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η 12άδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έκανε γνωστή την 12άδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το «αβαντάζ» των σερί νικών στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να το σπάσει!

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το «αβαντάζ» των σερί νικών στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να το σπάσει!

Το σημερινό ντέρμπι αιωνίων μπορεί να δείξει το δρόμο σε πιθανή συνάντηση στο Final 4.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός live streaming 14/03

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός live streaming 14/03

Κάνεις εγγραφή και χωρίς να χρειάζεται κατάθεση βλέπεις όλη την Ευρωλίγκα δωρεάν*.

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το κανάλι μετάδοσης του ντέρμπι των αιωνίων – Ποιος περιγράφει

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το κανάλι μετάδοσης του ντέρμπι των αιωνίων – Ποιος περιγράφει

Το κανάλι και η περιγραφή του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου για το Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ!

Τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου για το Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ!

Ξεκάθαρος ο Κώστας Παπανικολάου!

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Λι τσίτωσε τον Ντόρσεϊ

Ολυμπιακός: Ο Λι τσίτωσε τον Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός είχε τον καλύτερο Ντόρσεϊ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό με την... ελπίδα πως και η άφιξη του Λι ίσως τον έχει τσιτώσει

Μπάσκετ