ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός 88-82: Ο Κλάιμπερν είχε βοήθεια, ο Ντόρσεϊ δεν είχε

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την άμυνά του κατά κύριο λόγο, πληγώθηκε από τον φοβερό Κλάιμπερν αλλά κι από το ότι δε βρήκε δεύτερη αξιόπιστη και σταθερή λύση στην επίθεση εκτός του Ντόρσεϊ

Ολυμπιακός- Ντόρσεϊ
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Παρά τη φοβερή εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 88-82.

Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3-2 μετά τη δεύτερη (εκτός έδρας κι αυτή) ήττα του. Ο τρομερός Ντόρσεϊ προσπάθησε μόνος του να νικήσει την  ΤΣΣΚΑ αλλά ουσιαστική συμπαράσταση είχε μόνο από τον Ζαν Σαρλ. Πολύ καλή και η αμυντική παρουσία του Φαλ αλλά χωρίς πόντους από Σλούκα και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός δε μπορεί να κάνει πολλά.

Ο απίστευτος Κλάιμπερν έκανε όλη τη δουλειά για την ΤΣΣΚΑ. Και όταν βρισκόταν στον πάγκο οι Ρώσοι ήταν ένα επίπεδο κάτω. Μόνο που είχε συμπαραστάτες στην επίθεση (άλλοι τέσσερις παίκτες των Ρώσων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέτυχε αμυντικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δε βρήκε αντίδοτο στον Κλάιμπερν που εκτελούσε και δημιουργούσε ενώ για μεγάλο διάστημα έχασε τον προσανατολισμό του. Πιστεύοντας ότι θα πάρει τον αγώνα στη Μόσχα από την επίθεση. Επίσης δεν είχε συμπαράσταση ο Ντόρσεϊ επιθετικά από Βεζένκοφ ή Σλούκα.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Το εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού προκάλεσε αίσθηση. Τα 3/3 τρίποντα του Τάιλερ Ντόρσεϊ και άλλοι 6 πόντοι μέσα από το ζωγραφιστό, συνδυαστικά με την πολύ καλή άμυνα, έδιναν αίσθηση υπεροχής στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μετά από 4’ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 15-4 και με 6/6 σουτ. Ο Ντόρσεϊ είχε τρομερή αυτοπεποίθηση και φαινόταν στις κινήσεις του.

Όπως και όλος ο Ολυμπιακός που είχε 4/4 τρίποντα όταν ξέφυγε με 18-6 στο πεντάλεπτο.

Με 2’58’’ για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει σουτ (7/7) ήταν μπροστά στο σκορ (18-12) αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε πάρει τους μισούς πόντους της από τα (5) λάθη των Πειραιωτών.

Το 25-20 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζε μάλλον λίγο με δεδομένα τα 10/12 σουτ εκ των οποίων 5/6 τρίποντα. Ο αφιονισμένος Ντόρσεϊ (14 πόντοι- 4/4 τρίποντα, 1/1 δίποντο) έκανε τη διαφορά αλλά τα 5 λάθη και τα 7/8 δίποντα της ΤΣΣΚΑ ήταν μεγάλο πρόβλημα.

Χρειάστηκε να περάσουν 5’17’’ αγώνα και να έχει τρέξει ένα σερί 13-0 η ΤΣΣΚΑ μετατρέποντας το 15-25 σε 28-25 μέχρι να ξαναβρει σκορ ο Ολυμπιακός.

Ο αγώνας είχε αλλάξει τελείως μορφή, η ΤΣΣΚΑ είχε ανεβάσει την πίεση στην άμυνα αλλά και το ρυθμό του αγώνα. Με 2’05’’ ξέφυγε 40-33 με τον Κλάιμπερν και τον Μπόλομποϊ να έχουν κάνει μεγάλη ζημιά και την άμυνα να είναι προσαρμοσμένη στον Σλούκα (και τον Ντόρσεϊ στον πάγκο).

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν πρωτίστως αμυντικό καθώς οι Ρώσοι κέρδισαν όλες τις προσωπικές φάσεις στο ένας εναντίον ενός. Κάτι που φαίνεται από τα 14/18 δίποντα που είχαν στο 19’.

Η ΤΣΣΚΑ έκλεισε το ημίχρονο στο 48-38 έχοντας πάρει μεγάλη ενέργεια από την άμυνά της κι επιβάλλοντας το παιχνίδι της.

Οι Ρώσοι ξέφυγαν με 53-40 και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα αφού με χαρακτηριστική ευκολία έβαζαν καλάθι. Από το 27’ ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί τόσους πόντους όσους είχε παθητικό κατά μέσο όρο στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια (66 συγκεκριμένα).

Με σερί 10-0 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 66-59 εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Κλάιμπερν κι έδειχνε σημάδια αντίδρασης.

Και όχι μόνο έδειχνε αλλά… απειλούσε! Η άμυνά του πλέον λειτουργούσε, το σερί έφτασε στο 14-0 και το σκορ στο 66-63.  Κι όλα αυτά μέσα σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά.

Η επιστροφή του Κλάιμπερν όμως άλλαξε τη μορφή του αγώνα (και πάλι) και η ΤΣΣΚΑ στο 34’ ξέφυγε και πάλι με 78-66.  Παρά την προσπάθεια του Ντόρσεϊ που επέμενε (απελπιστικά μόνος επιθετικά) ο Κλάιμπερν ήταν και πάλι παρών… Με τη διαφορά ότι ο Αμερικανός είχε συμπαραστάτες στην επίθεση ττηςΤΣΣΚΑ ενώ ο Ντόρσεϊ βρήκε μια βοήθεια κάποια στιγμή από τον Ζαν Σαρλ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Ο Ντόρσεϊ είχε 32 πόντους, ο Ζαν Σαρλ 11 και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μονοψήφιο. Ο Ντόρσεϊ είχε 7/10 τρίποντα και ο υπόλοιπος Ολυμπιακός είχε 2/11. Η ΤΣΣΚΑ είχε μόλις 6 λάθη για 16 ασίστ.

Ο MVP: Ο Γουίλ Κλάιμπερν έκανε όλη τη δουλειά για την ΤΣΣΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-25, 48-38, 66-59, 88-82

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 16, Μπόλομποϊ 16, Ούκοφ, Χάκετ 4, Βόιτμαν 3, Κλάιμπερν 29, Φαρίντ, Κουρμπανόφ 10, Σβεντ 10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Ντόρσεϊ 32, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 6, Μάρτιν 5, Βεζένκοφ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5, Ζαν Σαρλ 11, ΜακΚίσικ 5

Τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ

Τα στατιστικά που είχε ο Ολυμπιακός

Exit mobile version