ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν πανηγυρίζεις νίκες παίδων ή εφήβων δημόσια κι επίσημα!

Μια ομάδα θα έπρεπε να «πανηγυρίζει» και να χαίρεται για την παραγωγική της διαδικασία και όχι για την «εύκολη νίκη» σε αγώνα εφήβων και για «περίπατο» σε παίδων. Τελευταίο κρούσμα είναι το Περιστέρι
Όταν πανηγυρίζεις νίκες παίδων ή εφήβων δημόσια κι επίσημα!

Την προσωπική μου εκτίμηση για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των σκορ σε αγώνες παίδων ή εφήβων την έχω καταγράψει πολλές φορές.

Είτε έχουμε να κάνουμε με επίπεδο παίδων, είτε εφήβων και πολύ περισσότερο όταν πάμε σε ακόμα νεότερες ηλικίες, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Διότι στην ουσία διαχειριζόμαστε τα παιδιά. Αυτά που θα μεγαλώσουν, θα γίνουν αθλητές, προπονητές, παράγοντες μα ΚΥΡΙΩΣ φίλαθλοι.

Δε θα τα καταφέρουν όλοι να φτάσουν στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας, αλλά αν καταφέρουμε και φτιάξουμε ΣΩΣΤΟΥΣ φιλάθλους, τότε θα έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα.

Δυστυχώς υπάρχουν πάντα ορισμένες ανορθογραφίες με τελευταία που παρατήρησα αυτή που έκαναν από το συμπαθέστατο σωματείο του Περιστερίου. Διάβασα λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα τους για αγώνα εφήβων κόντρα στην ΑΕΚ ότι «νίκησαν άνετα»

Ιδού η επικεφαλίδα

εφήβων

Στο κυρίως κείμενο αναφέρεται ότι το Περιστέρι «επιβλήθηκε εύκολα» της ΑΕΚ. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που δίπλα σε αποτέλεσμα εφήβων (ή παίδων ή παμπαίδων ή οτιδήποτε αφορά μη ανδρικό τμήμα που κι εκεί κανόνες δεοντολογίας απαγορεύουν χαρακτηρισμούς) μπαίνουν οι λέξεις «άνετα» κι «εύκολα».

Όμως υπάρχουν και ακόμα χειρότερα. Ο «περίπατος» του παιδικού απέναντι στα Βριλήσσια

εφήβων

Και η αντίστοιχη περιγραφή μέσα στην ιστοσελίδα

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποδειχτεί; Και τελικά είναι η σωστή διαχείριση ενός αποτελέσματος σε αγώνα ανήλικων παιδιών που τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα;

Τελικά τι θέλουμε να φτιάξουμε; Ποιος είναι ο στόχος σε αυτό που θέλουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε; Να κατασκευάσουμε «οπαδούς νίκης» ή σωστούς φιλάθλους;

Ας έμπαινε σκέτο το «νίκησε». Οι λέξεις «άνετα» και «περίπατος» τι ρόλο παίζουν; Σε αγώνα εφήβων και παίδων;

Πρόκειται για μια αβλεψία από πλευράς Περιστερίου την οποία και είμαι βέβαιος ότι θα διορθώσουν άμεσα. Είναι μια ομάδα με παράδοση στο μπάσκετ και ειδικά στα τμήματα υποδομής και το παρόν κείμενο δεν έχει τη μορφή «κατηγορίας» αλλά μάλλον απορίας ή και στενοχώριας αν προτιμάτε γιατί το επίπεδο αυτής της ομάδας είναι πολύ ανώτερο απ’ αυτό που δείχνει η ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα της.

Σε αυτή την ηλικία ο χαρακτήρας των παιδιών είναι εύπλαστος και διαμορφώνεται καθημερινά. Με τέτοια παραδείγματα δεν οδηγούμε τους νεαρούς αθλητές στη σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό είναι «χρέος» των μεγάλων, με οτιδήποτε ασχολούνται μέσα στις ομάδες, σε οποιοδήποτε πόστο κατέχουν.

Ελπίζουμε ότι σύντομα το Περιστέρι θα διορθώσει αυτή την ανορθογραφία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν πανηγυρίζεις νίκες παίδων ή εφήβων δημόσια κι επίσημα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College