Παναθηναϊκός από άλλον πλανήτη, διέλυσε το Μιλάνο με 103-74 – Στους 39 πόντους σταμάτησε ο Ναν! (vid)
Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν και με σπουδαίο Ναν, διέλυσε το Μιλάνο εύκολα
Ο Παναθηναϊκός ήταν από άλλον πλανήτη. Μετά τις βαριές ήττες και κακές εμφανίσεις σε Βελιγράδι και Πόλη, η ομάδα του Αταμάν επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στη σεζόν έκανε φύλλο και φτερό το Μιλάνο με 103-74. Ανέβηκε έτσι στο 9-7 στη βαθμολογία της Euroleague.
Μάλιστα, με αντίπαλο μια ομάδα που μετρούσε σερί νίκες και ήταν σε σούπερ φόρμα.
Αυτός ναι ήταν Παναθηναϊκός.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θύμισε ομάδα NBA. Διέλυσε το Μιλάνο σε κάθε πλευρά του γηπέδου. Το 62-40 στο τέλος του δευτέρου 10λεπτου έμοιαζε τόσο κολακευτικό. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 38-15 στο πρώτο, πήγε τη διαφορά πάνω από τους 30 στο δεύτερο.
Ο Ναν είχε 7/8 τρίποντα στην αρχή του αγώνα και η διαφορά ήταν συγκλονιστική. Ο Παναθηναϊκός ήταν υπερηχητικός. Όλοι οι παίκτες έπεφταν στην μπάλα, έπαιζαν φοβερή άμυνα και εκτελούσαν τα plays στην επίθεση σαν ρομπότ. Φοβερός Καλαϊτζάκης, Ναν από άλλον πλανήτη.
Το παιχνίδι δε γύριζε με τίποτα. Κάτι προσπάθησαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ρίχνοντας για λίγο τη διαφορά κάτω από τους 20. Οι πρωταθλητε΄ς Ευρώπης όμως ξεκίνησαν το 4ο 10λεπτο με 14-2 και έστειλαν και πάλι τη διαφορά στους 25.
Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός και έκανε μια εμφάνιση απλά τέλεια. Πλήρη. Γέμισε τον κόσμο του που τόσο τον είχε πικράνει.
Ο Ναν έκανε εμφάνιση NBA. Ξεκίνησε με 7/8 τρίποντα στο πρώτο 10λεπτο και τελείωσε το ματς με 39 πόντους, με 4/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη. Έπος.
Τα 10λεπτα: 38-15, 62-40, 79-60, 103-74
Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 7 (1), Μπράουν 2, Σλούκας 9 (3), Όσμαν 3, Σαμοντούροβ, Γκραντ 12 (2), Ναν 39 (8), Λεσόρ 8, Ερνανγκόμεθ 6, Μήτογλου 8 (2), Γιούρτσεβεν 9 (1)
Μιλάνο: Ντιμιτρίεβιτς 15 (1), Μάνιον 11 (1), Κοζέρ 6 (1), Μπρουκς 2, ΛεΝτέι 6, Φλακαντόρι 2, Ντιοπ, Σιλντς 11 (1), Μίροτιτς 16 (2), Γκιλέσπι 5.