ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 100-68: PAO-mania!!!

Ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο, ισοπέδωσε την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο του που το χάρηκε και πολύ!!!
Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 100-68: PAO-mania!!!

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα από… άλλο πλανήτη. Ήταν μια ομάδα που έκανε τα αυτονόητα. Κι έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα προσόντα των παικτών της. Και με την αυτοπεποίθηση στα ουράνια ισοπέδωσε 100-68 την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ.

Πλέον οι πράσινοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 7-4 ενώ η Μπασκόνια υποχώρησε στο 5-6. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πατάνε γερά στην οχτάδα και βρίσκονται πολύ κοντά στις κορυφαίες θέσεις… Λίγο πριν αρχίσει το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου!

Ο Παναθηναϊκός… το πάλεψε αρκετά για να βρει ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Κι αυτό γιατί τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών της  Μπασκόνια, έκαναν ζημιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι φιλοξενούμενοι είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντ ενώ ο Παναθηναϊκός… 7 αμυντικά. Είχαν ένα ριμπάουντ παραπάνω στη ρακέτα του «τριφυλλιού»! Παρόλ’ αυτά δεν πήραν πολλούς πόντους (μόνο 5, δυσανάλογο με το… εξωφρενικό νούμερο των 8 επιθετικών) αλλά άφησαν τους «πράσινους» εκτός ρυθμού! Η Μπασκόνια είχε πέντε επιθέσεις παραπάνω στην πρώτη περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 20-17.

Κάποια προβλήματα άρχισαν να φαίνονται με τα 2 φάουλ που είχαν από νωρίς ο Παπαπέτρου και ο Γουέσλι Τζόνσον. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν 5’25’’ για το τέλος του ημιχρόνου (και με σκορ 32-27 για τον Παναθηναϊκό) ο Ιωάννης Παπαπέτρου χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ.

Ο Καλάθης στην… γνωστή του κατάσταση

Με τον Νικ Καλάθη, όμως, να κάνει θαύματα (6 πόντοι και 5 ασίστ) οι «πράσινοι» πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά τους (34-27) ενώ απέμεναν ακριβώς πέντε λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία, είχαν εξαιρετική δημιουργία (9 ασίστ σε 15 λεπτά) και καλό περιφερειακό σουτ (5/11 τρίποντα).

Όταν 3’52’’ πριν το τέλος χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο ΝτεΣόν Τόμας, άρχισαν κάποια μηνύματα ανησυχίας να φτάνουν. Κυρίως για το ότι ήταν μάλλον αυστηρές οι αποφάσεις για τους φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Αν και η Μπασκόνια είχε να αντιμετωπίσει λίγο αργότερα το πρώτο της πρόβλημα, με τα 3 φάουλ του Πιέρια Χένρι.

Και 2’21’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο (39-28). Η μεγάλη πίεση στην άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ έφερε αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις

Με το σκορ στο 46-36 για το ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν βάλει τα πράγματα σε σειρά. Στην δεύτερη περίοδο δεν έχασαν ούτε ένα ριμπάουντ στην άμυνα. Είχαν 7 ασίστ για μόλις ένα λάθος (!!!) όπως και πέντε πόντους στον αιφνιδιασμό. Η Μπασκόνια είχε επαφή με το σκορ χάρη σε 2/2 τρίποντα του Τζάνινγκ προς το τέλος της περιόδου.

Ο Καλάθης με 8 πόντους- 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ ήταν στα γνωστά του επίπεδα. Όπως και ο Φριντέτ με 8 πόντους και 3 ασίστ… Ο Πιτίνο είχε χρησιμοποιήσει τους 11 από τους 12 παίκτες του (μόνο ο Μπεντίλ δεν αγωνίστηκε). Αλλά κυρίως ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στην… κανονικότητα. Με λογικές αποφάσεις και όχι με μπάσκετ- καμικάζι!

Αποθέωση για μια σούπερ ομάδα

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Με 6 αναπάντητους πόντους ξέφυγαν με 52-36 και ο κόσμος χαιρόταν αυτό που έβλεπε. Μια υπέροχη ομάδα, γεμάτη ενέργεια, ταχύτητα αλλά και σοβαρό πλάνο. Με παίκτες που… γούσταραν να παίζουν ο ένας για τον άλλο.

Όταν πήρε φόρα ο Φριντέτ κι έφτασε τα 4/5 τρίποντα και τους 19 πόντους, οι «πράσινοι» πέταξαν στο 72-51. Με αυτό το σκορ τελείωσε η 3η περίοδος.

Ο κόσμος χαιρόταν με όσα έβλεπε και ο Παναθηναϊκός έπαιζε τρομερό μπάσκετ. Η αυτοπεποίθηση ήταν στα ουράνια όταν με δύο σερί τρίποντα του Ράις και του Τζόνσον το σκορ πήγε στο 78-55.

Ο Παναθηναϊκός σε τρελό επιθετικό ρυθμό

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι πράσινοι έφτασαν και στο +30 με το σκορ στο 91-61! Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Ρικ Πιτίνο

Διότι έβλεπαν μια ομάδα όπως ακριβώς την ήθελαν… Και όταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάρφωσε για την… κατοστάρα, ο κόσμος πήρε το δώρο του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 15 (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ), Ράις 12 (3/5 τρίποντα, 3/3 βολές), Παπαγιάννης 6 (3/3 δίποντα), Παπαπέτρου 11 (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Παππάς 2, Βουγιούκας 2, Τζόνσον 9 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Φριντέτ 21 (1/1 βολή, 4/12 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καλάθης 12 (3/4 βολές, 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Γουάιλι 2, Μήτογλου 3 (6 ριμπάουντ), Μπεντίλ 5 (1/2 τρίποντα).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Περάσοβιτς): Βιλντόθα, Χένρι 4, Τζάνινγκ 8 (2/6 τρίποντα), Ντιόπ, Φαλ 12 (7 ριμπάουντ), Στάουσκας 12 (4/6 τρίποντα), Σενγκέλια 11 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σιλντς 8 (6 ριμπάουντ), Πολονάρα 4, Έρικ 9

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Euroleague: Δυνατά για τη 2η θέση ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Δυνατά για τη 2η θέση ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έμεινε σε απόσταση μιας νίκης από τη Φενέρ στη βαθμολογία της Euroleague

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τη Ρεάλ 85-70 και δείχνει να καπαρώνει το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τη Ρεάλ 85-70 και δείχνει να καπαρώνει το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 85-70 τη Ρεάλ και δε φαίνεται να χάνει το πλεονέκτημα έδρας

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης live streaming 06/03

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης live streaming 06/03

Δείτε την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης σε live streaming!

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα – Ποιος περιγράφει

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα – Ποιος περιγράφει

Σε αυτό το κανάλι μπορείτε να δείτε το Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Βαθμολογία Euroleague: Η κατάταξη μετά το εξ αναβολής διπλό της Φενέρ στην Παρί

Βαθμολογία Euroleague: Η κατάταξη μετά το εξ αναβολής διπλό της Φενέρ στην Παρί

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στην Ευρωλίγκα μετά την εξ αναβολής νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Παρίσι με 87-83.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Απειλές Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού – Πόσες ομάδες μπορούν να κάνουν 14-0 στον Παναθηναϊκό;

Απειλές Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού – Πόσες ομάδες μπορούν να κάνουν 14-0 στον Παναθηναϊκό;

Έξαλλος ο Εργκίν Αταμάν με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, τους απείλησε με προπόνηση μετά το 14-0 που έκανε το Μαρούσι!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Euroleague: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προελαύνουν στη Euroleague

Μπάσκετ
Κοινωνία: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναξαν για τα Τέμπη από τη Γαλλία! (vid)

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναξαν για τα Τέμπη από τη Γαλλία! (vid)

Δεν ξέχασαν τα Τέμπη οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο Βιλερμπάν στη Γαλλία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θύρα 13: «Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν – Όλοι έξω από τη 13»

Θύρα 13: «Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν – Όλοι έξω από τη 13»

Ανακοίνωση της Θύρας 13 με την οποία καλεί τον κόσμο της στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη.

Κοινωνία
Μπάσκετ: Πλάις κι ας είναι για 1 ματς! Παναθηναϊκός και Αταμάν δεν άφησαν τίποτε στην τύχη

Πλάις κι ας είναι για 1 ματς! Παναθηναϊκός και Αταμάν δεν άφησαν τίποτε στην τύχη

Τα αντανακλαστικά που έβγαλε ο Παναθηναϊκός και ο Αταμάν με την προσθήκη του Πλάις δείχνουν πως δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη.

Μπάσκετ
VIRAL: Δείτε τι έκανε οπαδός του Ολυμπιακού με τη φανέλα του Σλούκα!

Δείτε τι έκανε οπαδός του Ολυμπιακού με τη φανέλα του Σλούκα!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δείχνουν την… αγάπη τους για το Σλούκα!

VIRAL
Μπάσκετ: Μπαμ ο Παναθηναϊκός με Πλάις

Μπαμ ο Παναθηναϊκός με Πλάις

Ο Παναθηναϊκός υπογράφει τον Τίμπορ Πλάις και τον βάζει στο ρόστερ του στη θέση των ψηλών, τον ξέρει ο Αταμάν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Αργά ή γρήγορα Τολιόπουλος αντί Μήτρου Λονγκ!

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αργά ή γρήγορα Τολιόπουλος αντί Μήτρου Λονγκ!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει ακόμα πιο έντονα την περίπτωση Τολιόπουλος.

Μπάσκετ
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (22/2) : Η Εθνική Ελλάδας του Τολιόπουλου θα ήταν ακόμα καλύτερη με Κέντρικ Ναν!

e-sportime (22/2) : Η Εθνική Ελλάδας του Τολιόπουλου θα ήταν ακόμα καλύτερη με Κέντρικ Ναν!

Μια απλή απορία της e-sportime (22/2) για την Εθνική Ελλάδας. Δεν θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχε στη σύνθεσή της τον Κέντρικ Ναν;

Ηλεκτρονική έκδοση
Μπάσκετ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έστειλε μήνυμα και στον Εργκίν Αταμάν…

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έστειλε μήνυμα και στον Εργκίν Αταμάν…

Μαζί με τον Βασίλη Τολιόπουλο έκανε τη διαφορά για την Εθνική και ο Ιωάννης Παπαπέτρου στέλνοντας μήνυμα και στον Εργκίν Αταμάν…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εθνική Ελλάδας για Ευρωμπάσκετ – Τολιόπουλος για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό!

Εθνική Ελλάδας για Ευρωμπάσκετ – Τολιόπουλος για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό!

Άλλο επίπεδο ο Βασίλης Τολιόπουλος οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ. Παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο καλός Χουάντσο απογειώνει τον Παναθηναϊκό

Ο καλός Χουάντσο απογειώνει τον Παναθηναϊκό

Η ανεβασμένη απόδοση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βασίλης Παπαθεοδώρου : Τη διαιτησία στο μπάσκετ την είδατε;

Βασίλης Παπαθεοδώρου : Τη διαιτησία στο μπάσκετ την είδατε;

Το σχόλιό του έκανε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου για το ποδόσφαιρο, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιό του και για τη διαιτησία στο μπάσκετ.

Μπάσκετ