Ο τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς στον αγώνα με το Λαύριο μπορεί να μην είναι σοβαρός αλλά δεν του επιτρέπει να παίξει κόντρα στην Άλμπα.
Για να είμαστε ακριβείς, θα είναι θαύμα αν προλάβει να γίνει καλά ο Νέντοβιτς και να αγωνιστεί την Παρασκευή (10/12-21:00) κόντρα στους Γερμανούς στο ΟΑΚΑ! Ο Σέρβος γκαρντ του Παναθηναϊκού υπέστη διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής και άρχισε ήδη θεραπευτική αγωγή.
Όπως ενημέρωσαν από τον Παναθηναϊκό, ο Νέντοβιτς άρχισε ήδη πρόγραμμα θεραπείας. Η κατάστασή του θα εκτιμάται μέρα με την ημέρα αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατη η συμμετοχή του κόντρα στην Άλμπα.
Η εκτίμηση σε ημερήσια βάση έχει να κάνει με το αν θα είναι σε θέση ο Σέρβος να αγωνιστεί στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Μιλάνο την Τρίτη (14/12) και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Πέμπτη (16/12).
Ο αγώνας της Basket League με τη Λάρισα αναβλήθηκε καθώς θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να δώσει ο Παναθηναϊκός πέντε αγώνες σε δέκα ημέρες.
Ο Νέντοβιτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με το Λαύριο την Τρίτη (7/12) όταν μετά από προσπάθεια για σουτ, προσγειώθηκε επάνω στο πόδι του Αλέξανδρου Νικολαϊδη που είχε κακή τοποθέτηση σώματος. Ακολούθησε ένας χαμός στο Twitter με τον Σέρβο να είναι έξαλλος με το νεαρό παίκτη (αλλά απέσυρε τελικά τις αναρτήσεις του).
Από την πλευρά του ο Νικολαϊδης με δική του ανάρτηση την Τετάρτη (8/12) ξεκαθάρισε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον Νέντοβιτς.
Τι είναι το διάστρεμμα ποδοκνημικής
Το διάστρεμμα της ποδοκνημικής (ankle sprain) είναι μια από τις συχνότερες κακώσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην καθημερινή ζωή. Σε μια ατυχή στιγμή (αναπάντεχο σκαλοπάτι, λακκούβα, ξαφνική ολισθηρότητα κλπ.), το πόδι μας μπορεί να <γυρίσει> απότομα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι πλάγιοι σύνδεσμοι της ποδοκνημικής.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το πόδι γυρίζει <προς τα μέσα> και αν ρίξουμε μια ματιά στην ανατομία της περιοχής θα καταλάβουμε το γιατί: το εξωτερικό κόκκαλο, η περόνη (fibula), είναι πιο μακρύ από το εσωτερικό, την κνήμη (tibia), με αποτέλεσμα το εσωτερικό σφυρό/αστράγαλος (medial malleolus) να βρίσκεται πιο ψηλά από το εξωτερικό (lateral malleolus). Μπορείτε να το ψηλαφήσετε αυτό και στην δική σας ποδοκνημική.
Στο κλασικό διάστρεμμα οι σύνδεσμοι οι οποίοι παθαίνουν ρήξη είναι λοιπόν στην έξω πλευρά της ποδοκνημικής και είναι τρεις: μπροστά είναι ο πρόσθιος αστραγαλοπερονιαίος (anterior talofibular lig.), στο κέντρο είναι ο πτερνοπερονιαίος (calcaneofibular lig.) ενώ πίσω είναι ο οπίσθιος αστραγαλοπερονιαίος (posterior talofibular ligament)
Στα ελαφρά διαστρέμματα έχουμε ρήξη μόνο του πρόσθιου συνδέσμου ενώ στα βαρύτερα υπάρχει ρήξη του προσθίου αστραγαλοπερονιαίου αλλά και του πτερνοπερονιαίου. Ο οπίσθιος αστραγαλοπερονιαίος σπάνια εμφανίζει ρήξη.
Το κλασσικό διάστρεμμα, η ρήξη των έξω συνδέσμων, αντιμετωπίζεται διεθνώς από τους ορθοπαιδικούς με ένα διάστημα ακινητοποίησης και αποφόρτισης στην αρχή μετά από το οποίο ο ασθενής αρχίζει να πατάει σταδιακά το πόδι κάτω ενώ η ακινητοποίηση (συνήθως με γυψονάρθηκα) δίνει την θέση της στη σταθεροποίηση με κάποιο λειτουργικό νάρθηκα (π.χ. τύπου Aircast).
Κατά τα άλλα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε μέρος της προπόνησης όπου δε συμμετείχε για ακόμα μια φορά ο Οκάρο Γουάιτ