ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Εφές 80-74: Έτσι (τους) αρέσει!!!

Λες και γύρισε το κουμπί μετά το πρώτο ημίχρονο με την Παρτιζάν και ο Παναθηναϊκός έγινε η ομάδα που «δαγκώνει σίδερα». Όπως πρέπει και αρέσει στους φίλους του
Παναθηναϊκός- Εφές 80-74: Έτσι (τους) αρέσει!!!

Ο Παναθηναϊκός μοίρασε χαμόγελα στους φίλους του κόντρα στην Εφές κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τη νίκη (80-74) και την πρώτη θέση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τα πολύ θετικά μηνύματα που έστειλε ο Παναθηναϊκός είχαν να κάνουν με την απόδοση των «πράσινων». Που βέβαια δεν αποτελεί το… έναυσμα για πανηγυρισμούς και για αλλαγή στόχων (σοβαροί να είμαστε) αλλά δείχνει ότι με αυτογνωσία και σκληρή δουλειά κάτι καλό μπορεί να γίνει.

Ποιο είναι το καλό; Αυτό που είδαμε για 25 λεπτά (δεύτερο ημίχρονο και παράταση) με την Παρτιζάν και για πολλά περισσότερα με την Εφές: Μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε φάση. Θα διεκδικεί κάθε μπάλα. Θα «δαγκώνει» στην άμυνα. Θα παίζει σε κάθε αγώνα λες και είναι τελικός επιβίωσης.

Δεν έχει άλλο τρόπο ο Παναθηναϊκός πέρα απ’ αυτόν. Δεν είναι ούτε η σούπερ ποιοτική ομάδα ούτε έχει πλεονέκτημα το βάθος στο ρόστερ της.

Αυτά πρέπει να τα υπερκεράσει με αθλητικότητα, δύναμη, άμυνα και κίνητρο. Κι έτσι σταδιακά να προοδεύει και να γίνεται μια αξιοπρεπής, σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα. Αυτή θα είναι η πρώτη κατάκτηση.

Και με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία θα παίρνει ενέργεια από τον κόσμο. Που επί δύο ημέρες μοίρασε το πιο θερμό χειροκρότημα στην ομάδα.

Απ’ εκεί και πέρα σ’ έναν αγώνα που δεν έπαιξε ο Παπαπέτρου από τη μια και οι Λάρκιν, Σιμόν, Πλάις και Σίνγκλετον από την άλλη δεν ασχολείσαι με το σκορ. Αλλά με το τι παρουσίασε ο Παναθηναϊκός.

Τι είδαμε λοιπόν στον αγώνα;

-Τον Νεμάνια Νέντοβιτς να επιστρέφει, να «ζεσταίνεται» αλλά και να…ζεσταίνει τους φίλους της ομάδας.      Είναι η βασική επιθετική έκφραση του Παναθηναϊκού, να μην το ξεχνάμε.

-Τον Κέντρικ Πέρι να δείχνει ότι μπορεί να κάνει το step up στην Euroleague. Δαιμόνιος, θρασύς, ταχύτατος, βάζει παντού το κορμί του. Παρά τα 1,83μ. θα σπρώξει και ψηλότερο αντίπαλο στην άμυνα ενώ έκανε τη φάση του αγώνα με το κάρφωμα στα μούτρα του Πέτρουσεφ.

-Τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι ο σέντερ- φόβητρο και να αποτελεί την «κολώνα» του Παναθηναϊκού! Με 10 ριμπάουντ και 4 τάπες από το πρώτο μέρος, τι άλλο να πεις!

-Ο Τζεχάιβ Φλόιντ είναι παίκτης με προοπτική. Ακόμα υστερεί σε εμπειρίες και σε τεχνική αλλά τα προσόντα του και ειδικά την τρομερή του άμυνα, δεν τα προσπερνάς. Η πρόοδός του είναι μεγάλη από τότε που ήρθε στην Λάρισα.

-Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είναι μεγάλη εργαλείο… Δεν υπάρχει περίπτωση να μην «οργώσει» κάθε εκατοστό του παρκέ όσο είναι μέσα.

-Ο Λευτέρης Μαντζούκας, στα 18 του, στέκεται σαν… κανονικός παίκτης σε αγώνες επιπέδου Euroleague. Ακόμα δεν είναι έτοιμος σε απόλυτο βαθμό, αλλά είναι αρκετά μπροστά.

-Ο Ντάριλ Μέικον, ακόμα είναι μπερδεμένος, πολύ περισσότερο επειδή παίζει και στο «1». Αν ο Παναθηναϊκός πάρει άσο, ο Αμερικάνος (που θα παίξει για πρώτη φορά στην Euroleague) θα ηρεμήσει περισσότερο στο «2» πλάι στον Νέντοβιτς. Τον είδατε ως σούτινγκ γκαρντ, δίπλα στον Πέρι πόσο καλύτερος ήταν…

-Ο Τζέρεμι Έβανς με όσα έδειξε είναι εξαιρετικός για το back up στο «4» και πολύτιμος. Το θέμα είναι ότι αυτός που προορίζεται για πρώτος (Οκάρο Γουάιτ) ακόμα είναι αρκετά πίσω.

Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε η ομαδάρα ξαφνικά που θα αλλάξει στόχους. Αλλά σίγουρα άφησε θετικά μηνύματα προόδου και έδειξε ότι έχει προοπτική περαιτέρω βελτίωσης.

Τα Δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Ουάιτ 7, Φλόιντ 10, Νέντοβιτς 9, Έβανς 6, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 7.

Εφές (Αταμάν): Μπομπουά 17, Σαϊμπίρ 6, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 2, Ιλιάσογλου, Γκαζί, Μοερμάν, Τουντσέρ 11, Μίσιτς 17, Άντερσον 9, Πετρούσεφ 5, Ντάνστον 7.

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Η «Kalimera» της Euroleague και η ανακοίνωση για το Final-4!

Η «Kalimera» της Euroleague και η ανακοίνωση για το Final-4!

Η Euroleague εξέδωσε την ανακοίνωση για το Final-4 της Αθήνας!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πως ήταν η Δώρα Παντέλη ως αθλήτρια του Παναθηναϊκού

Πως ήταν η Δώρα Παντέλη ως αθλήτρια του Παναθηναϊκού

Αγνώριστη η Δώρα Παντέλη όταν ακόμα έπαιζε μπάσκετ για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Έδειξε πενταετή ανανέωση για τον Μήτογλου ο Γιαννακόπουλος!

Παναθηναϊκός: Έδειξε πενταετή ανανέωση για τον Μήτογλου ο Γιαννακόπουλος!

Ο Παναθηναϊκός σαρώνει τα πάντα!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το τεράστιο deal για το ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το τεράστιο deal για το ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βάζει πολλά λεφτά τα ταμεία του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Ο Παναθηναϊκός μας έδωσε μία… γεύση από τον Ρογκαβόπουλο!

Μπάσκετ
Featured: Η Φενερμπαχτσέ δίνει 600.000 δολάρια για Γιουρτσεβέν

Η Φενερμπαχτσέ δίνει 600.000 δολάρια για Γιουρτσεβέν

Η Φενερμπαχτσέ καταθέτει πρόταση για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν και ο Παναθηναϊκός κοιτάζει τον Ματ Κοστέλο της Βαλένθια για αντικαταστάτη.

Featured
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ρισόν Χολμς και τέλος οι μεταγραφές (vid)

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ρισόν Χολμς και τέλος οι μεταγραφές (vid)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρισόν Χολμς και έκλεισε το ρόστερ μια και δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Κώστας Σλούκας: «Έδειξε» Μπαρτζώκα για το καλάθι του Γιούλ κόντρα στη Ρεάλ!

Κώστας Σλούκας: «Έδειξε» Μπαρτζώκα για το καλάθι του Γιούλ κόντρα στη Ρεάλ!

Για μία ιδιαίτερη στιγμή μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σλούκας: Ήθελα να αποδείξω στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος – Με άφησε με κακό τρόπο!

Σλούκας: Ήθελα να αποδείξω στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος – Με άφησε με κακό τρόπο!

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε και πάλι για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό!

Μπάσκετ