ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: «Καλοβλέπει» τον Μάρκους Φόστερ (vids)

Πάνω στον Μάρκους Φόστερ δείχνει να έχει στρέψει το στόχαστρό του ο Παναθηναϊκός. Ο 25χρονος (1,91μ.) Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ δείχνει να «καλαρέσει» στους «πράσινους», που έχουν «κεντράρει» πάνω του τελευταία. Ο Μάρκους Φόστερ αγωνίστηκε φέτος στο Ισραήλ με την Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα, ήταν ο ηγέτης της ομάδας και είχε μέσο όρο 20,2 πόντους...

Μάρκους Φόστερ
Μάρκους Φόστερ
Συντάκτης: Στέφανος Σύριγγας Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πάνω στον Μάρκους Φόστερ δείχνει να έχει στρέψει το στόχαστρό του ο Παναθηναϊκός. Ο 25χρονος (1,91μ.) Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ δείχνει να «καλαρέσει» στους «πράσινους», που έχουν «κεντράρει» πάνω του τελευταία.

Ο Μάρκους Φόστερ αγωνίστηκε φέτος στο Ισραήλ με την Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα, ήταν ο ηγέτης της ομάδας και είχε μέσο όρο 20,2 πόντους (με 42,3% στα τρίποντα), 3,5 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ.

Την σφραγίδα του την άφησε και στο BCL, όπου είχε μέσο όρο με τους Ισραηλινούς 17,8 πόντους με 61,9% στα δίποντα και 31,4% στα τρίποντα, 2,9 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ, 1,1 κλεψίματα, 2 λάθη σε 30΄.

Η πορεία του Μάρκους Φόστερ

Ο Φόστερ γεννήθηκε στις 3/6/1995 στην πόλη Ουίτσιτα Φολς του Τέξας. Από μικρός ήταν κολλημένος με το μπάσκετ και την προπόνηση. Οι γονείς του Μέλιβν και Αλβίτα Φόστερ δούλευαν 12 ώρες βάρδια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φάιμπεργκλας, για να τα φέρουν βόλτα και να αναθρέψουν τον Μάρκους και τις δυο μεγαλύτερες αδελφές του.

Ο Μάρκους Φόστερ αγάπησε από νωρίς το μπάσκετ. Αρχισε να παίζει μόλις στα 2 χρόνια του. Επαιζε στο σχολείο και μετά γυρνούσε στο σπίτι (τον πρόσεχε η γιαγιά του, καθώς οι γονείς του δούλευαν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το μπαμ με Καλάθη και Σλούκα»

Είχε φτιάξει μια μπασκέτα στο σπίτι και έπαιζε εκεί ως το βράδυ. Ρόλο στην αγάπη του για το άθλημα έπαιξε και η αδελφή του, που έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του Λυκείου της. Μάλιστα όλοι τον θυμούνται να μπαίνει στο παρκέ στα ημίχρονο των αγώνων και να παίζει μπάσκετ.
Ο πατέρας του, του έφτιαξε ένα πλαστικό δάπεδο σε έναν διάδρομο του σπιτιού όπου είχε κρεμάσει μια μπασκέτα για να παίζει. Λίγο μετά του έκανε ένα τεράστιο δώρο, καθώς με την βοήθειά συναδέλφων του, του έφτιαξε ένα γήπεδο με τσιμεντένιο πάτωμα στη αυλή.
Περνούσε όλη την μέρα στα γυμναστήρια και έπαιζε μπάσκετ σαν τρελός.

«Μαθητής» της Ακαδημίας του Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Φόστερ έχει μιας μορφής σχέση με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Το πρώτο του καλοκαίρι που είχε πάει στο Κολέγιο (Κάνσας Στέιτ) είχε πάει στην «LeBron James Skill Academy», προκειμένου να βελτιωθεί.

Το ζενίθ και το ναδίρ

Όπως είπαμε πρωτοφοίτησε στο Κολέγιο Κάνσας Στέιτ. Εκανε τρομερή εκκίνηση. Στο δεύτερο παιχνίδι του έβαλε 25 πόντους κόντρα στο Οραλ Ρόμπερτς. Εκείνη την σεζόν είχε μ.ο.15,5 πόντους. Τα έδινε όλα στην προπόνηση και ήταν συνέχεια στο γυμναστήριο. Μάλιστα όταν είχε πάει στο Κάνσας και του είπαν ότι το προπονητικό γήπεδο είναι ανοιχτό 24 ώρες πανηγύριζε. Και φυσικά όλο εκεί ήταν.
Στην δεύτερη σεζόν όμως, παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εκοψε τις πολλές προπονήσεις πήρε κιλά, ήταν απείθαρχος.
Ο προπονητής του Μπρους Ουέμπερ τον απέκλεισε αρχικά από κάποια παιχνίδια και στο τέλος τον απέβαλε οριστικά από την ομάδα.

Η «ανάσταση»

Για καλή του τύχη, ο προπονητής του Πανεπιστημίου Κρέιτον, Γκρεγκ ΜακΝτέρμοτ, που τον είχε δει στη ακαδημία του Λεμπρόν, του ζήτησε να πάει στο εν λόγω Κολέγιο. Εκεί ο Φόστερ «αναστήθηκε». Στην πρώτη του χρονιά έγινε ο πρώτος παίκτης του Κρέιτον που τα τελευταία 30 χρόνια, είχε 30+ πόντους στα 8 πρώτα ματς.

Στην τελευταία του χρονιά (2017-18) είχε μ.ο. 19,8 πόντους (με 41.3% στα τρίποντα), 3,9ριμπ., 2,7 ασίστ.
Δεν έγινε ντραφτ και έτσι… εξορίστηκε αρχικά στην Νότιο Κορέα (Wonju DB Promy) και μετά στον Λίβανο (Champville SC). Τελικά τον εντόπισε η Χάποελ Χολόν.

Το σκάουτινγκ ριπόρτ

Είναι ένα κλασικό «2άρι). Είναι δυνατός, αθλητικός και εκρηκτικός. Μπορεί να απειλήσει και με σουτ και με ντράιβ (έχει δυνατά και γρήγορα βήματα και δεν φοβάται την επαφή). Εχει καλή μηχανική στο σουτ και σουτάρει και μετά από ντρίμπλα. Δεν είναι μετρ στην άμυνα, αλλά τα αθλητικά του προσόντα και το άνοιγμα χεριών (1,96μ.) το βοηθάνε στο κομμάτι αυτό. Από την άλλη, δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του «άσου». Δεν διαβάζει πολύ την αντίπαλη άμυνα, είναι πολλές φορές απρόσεκτος, ενώ η πάσα δεν είναι στα καλά χαρτιά του.

Exit mobile version