Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στην ανάλυση των 14 πεντάδων που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Πρίφτης στο Φάληρο.
Το σχήμα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός με Ιωάννη Παπαπέτρου- Λεωνίδα Κασελάκη στην πεντάδα του, δημιούργησε ένα επιμέρους σκορ 53-28 (!!!) στα 18 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.
Ήταν ουσιαστικά το κλειδί του αγώνα, μαζί με τον επιθετικό οίστρο του Νεμάνια Νέντοβιτς ώστε οι πράσινοι να θριαμβεύσουν στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.
Στη διάρκεια του ντέρμπι ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε 9 διαφορετικές πεντάδες ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης αντίστοιχα 14.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε 7 διαφορετικές πεντάδες ενώ στο δεύτερο δεν άνοιξε πολύ το rotation. Την 3η περίοδο την έβγαλε ουσιαστικά με μια πεντάδα (Γουόκαπ- Ντόρσεϊ- Παπανικολάου- Βεζένκοφ και Φαλ με την αρχική δηλαδή και με τον Σλούκα αντί του Γουόκαπ) ενώ στην 4η οι αλλαγές αφορούσαν Γουόκαπ με Ντόρσεϊ και Ζαν Σαρλ Με Φαλ.
Βλέπετε ότι η αρχική (σε αγώνα και δεύτερο ημίχρονο) πεντάδα ήταν και η πιο παραγωγική που είχε ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 30-17 Ενώ με Γουόκαπ-Σλούκα μαζί στην πεντάδα δεν μπόρεσε να «κυλήσει» η ομάδα του Πειραιά.
Ολυμπιακός: Οι 9 πεντάδες του Γιώργου Μπαρτζώκα
Στην πεντάδα του Παναθηναϊκού το πλέον εντυπωσιακό αφορά στην ταυτόχρονη παρουσία στην πεντάδα των Κασελάκη-Παπαπέτρου. Με αυτό το σχήμα ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση καθώς όπως μπορείτε να δείτε με μια απλή πρόσθεση βγαίνει το εξής αποτέλεσμα:
Στα 18’20’’ που έπαιξαν μαζί το επιμέρους σκορ ήταν… 53-28 για τον Παναθηναϊκό (!) και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κασελάκης σε όλη τη διάρκεια της συμμετοχής του ήταν «παρτενέρ» στους φόργουορντ με τον Παπαπέτρου και με κανέναν άλλον!
Μάλιστα με πιο ευκίνητο σχήμα (τους δύο αυτούς φόργουορντ και τον Έβανς στο 5) ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό επιμέρους σκορ στα 3’38’’(το σημείο που γύρισε ο αγώνας στην τελευταία περίοδο και άρχισε να σκοράρει ο Νέντοβιτς).
Η αρχική πεντάδα ήταν εκείνη που είχε το χειρότερο επιμέρους σκορ (άρχισε και στο δεύτερο ημίχρονο).