ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Το σπίτι του μπάσκετ είναι το ΟΑΚΑ

Στο γήπεδο που έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του θα στεγάσει ο Παναθηναϊκός τα όνειρα για το μέλλον του κάτι που είναι απόλυτα λογικό.
Παναθηναϊκός: Το σπίτι του μπάσκετ είναι το ΟΑΚΑ

Στο γήπεδο που έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του θα στεγάσει ο Παναθηναϊκός τα όνειρα για το μέλλον του κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό από τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να της παραχωρηθεί το κλειστό του ΟΑΚΑ. Η χρονική διάρκεια θα είναι στα 49 χρόνια κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους άπλετο χρονικό διάστημα προκειμένου να χτίσουν μια στρατηγική.

Διότι δεν είναι διόλου μικρό πράγμα να έχει μια ομάδα το δικό της γήπεδο. Και μέσα απ’ αυτό να κάνει τον προγραμματισμό της σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση, την εμπορική χρήση και την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων.

Απλά είναι τα πράγματα. Όταν έχεις μπροστά σου το δημόσιο όχι απλώς δε μπορείς να επενδύσεις αλλά και για να βάλεις ένα… καρφί στον τοίχο (που λέει ο λόγος) χρειάζεσαι ειδική άδεια.

Στην ουσία όμως έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση αμφίδρομου κέρδους. Διότι το ΟΑΚΑ κινδυνεύει να μείνει… ερείπιο στα χέρια της Πολιτείας, αν δεν αξιοποιηθεί. Συνολικά, όχι μόνο το κλειστό.

Σε ό,τι αφορά στο γήπεδο του μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός το συντηρεί εδώ και δεκαετίες. Αν προσθέσουμε και κάποια χρόνια που αγωνιζόταν η ΑΕΚ, η ουσία δεν αλλάζει. Χάρη στους «πράσινους» που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ από το καλοκαίρι του ’95 (με εξαίρεση δύο χρονιές, το 2003 και το 2004 λόγω Ολυμπιακών Έργων) το κλειστό συντηρείται κι έχει έσοδα. Αλλιώς το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο.

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αποχωρήσει για το κλειστό των Λιοσίων, ο Παναθηναϊκός θα μείνει μόνος στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό σημαίνει ότι μια συμφωνία θα βόλευε και τις δύο πλευρές: Και το ΟΑΚΑ για να μη ρημάξει αλλά και τον Παναθηναϊκό για να επενδύσει όπως πρέπει και μπορεί.

Και βέβαια είναι τόσοι πολλοί και τόσο μεγάλοι οι χώροι που οι «πράσινοι» μπορούν να αναμορφώσουν όλο το οικοδόμημα. Και να το μετατρέψουν σε ένα πολύ σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Που θα αποτελεί «κόσμημα» στην Ευρώπη. Και χώροι υπάρχουν και προοπτική.

Άλλωστε είναι κοινός τόπος ότι το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ένα πολύ μεγάλο γήπεδο (περίπου 18 χιλιάδες θεατές χωρούν) για μια ομάδα που μπορεί να κόψει περισσότερα από 10 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. Και που είναι σταθερά ανάμεσα στις πρώτες στην Euroleague σε εισιτήρια.

Εδώ αξίζει μια παρένθεση. Για να καταλάβουμε και την οικονομική ζημιά που υπέστη ο Παναθηναϊκός από την πανδημία. Βάλτε στο μυαλό σας ένα μέσο όρο 13 χιλιάδων εισιτηρίων για minimum 17 αγώνες και θα έχετε… πολλά εκατομμύρια μπροστά σας.

Κι επίσης είναι δεδομένο ότι ο ΟΑΚΑ συνδυάστηκε με την εκτόξευση του Παναθηναϊκού. Με την κατάκτηση έξι Ευρωπαϊκών (κι ένα μάλιστα εντός έδρας, το 2007). Αλλά και με την επιστροφή της ομάδας στα Πρωταθλήματα Ελλάδας, το 1998, μετά από 14 χρόνια.

Στο ΟΑΚΑ «χτίστηκε» ο μεγάλος Παναθηναϊκός και φυσικά δε θα μπορούσε να πάει αλλού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Το σπίτι του μπάσκετ είναι το ΟΑΚΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College