Για τους παλαιότερους μπασκετικούς αλλά και τους Πανιώνιους βεβαίως η προτροπή «πάμε στου Βαλέσα» επαναφέρει στο μυαλό τις παλιές καλές και ρομαντικές εποχές του αθλήματος και ιστορικές μαζώξεις.
Εκεί στην πλατεία Άνοιξης, στου «Βαλέσα» δε θα έτρωγες καλά μόνο. Αλλά θα συναντούσες μπασκετόκοσμο, θα άκουγες τα πάντα, θα ήταν σα να ανοίγεται μπροστά σου μια εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ.
Το πιθανότερο είναι να συναντούσες και τον Φάνη Χριστοδούλου. Και μάλιστα να τρώει το θρυλικό γεμιστό μπιφτέκι με τυρί, που έφερε το όνομά του. Το τιμούσε δεόντως άλλωστε και ο ιδιοκτήτης φρόντιζε να τον αποζημιώνει. Λένε ότι είχε πάρει το όνομα του Φάνη διότι μόνο εκείνος μπορούσε να το…. καταφέρει! Τόσο μεγάλο ήταν.
Μάλιστα μια παρέα μπασκετμπολιστών είχε κολλήσει το παρατσούκλι «Βαλέσα» στον ιδιοκτήτη. Είχαν βρει ότι έμοιαζε εξαιρετικά στον ηγέτη του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία, Λεχ Βαλέσα! Οι βραδιές στο στέκι, στην πλατεία Άνοιξης ήταν μεγάλες. Για μπασκετμπολίστες, για ποδοσφαιριστές, για προπονητές, για δημοσιογράφους!
Κάποια στιγμή ο «Βαλέσας» έκλεισε και είχε πέσει θλίψη σε όλους που νιώθαμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της δημοσιογραφικής μας νιότης έμπαινε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όμως τα νέα άρχισαν να γίνονται πιο όμορφα πριν λίγο καιρό.
Η κόρη του… Βαλέσα αποφάσισε να αναβιώσει εκείνες τις εποχές. Και το στέκι ζωντάνεψε εκ νέου.
Κι επειδή ο Πανιώνιος είναι το σήμα κατατεθέν, η δημιουργία έξω από το μαγαζί είναι… όλα τα λεφτά.
Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουνίου του 2006 και ο Φάνης Χριστοδούλου, κοσμούν το χώρο. Η ιστορία του Πανιωνίου… Δύο τεράστιες φυσιογνωμίες, τον οποίων οι φανέλες (το 8 και το 4 αντίστοιχα) έχουν αποσυρθεί από την ομάδα.
Το σχετικό ποστ τα λέει όλα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ