«Ράγισε άσχημα το γυαλί»; Οι φήμες για Γουόκαπ, Ολυμπιακό και το deal των 9 εκατομμυρίων
Σενάρια από το μπασκετικό παρασκήνιο κάνουν λόγο για ένταση στις σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Τόμας Γουόκαπ, την ώρα που η Ντουμπάι φέρεται να πιέζει για την απόκτησή του.
Το όνομα του Τόμας Γουόκαπ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του μπασκετικού ρεπορτάζ, καθώς το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται έντονη φημολογία πως οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό έχουν περάσει σε δύσκολη φάση.
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο μπασκετικό παρασκήνιο, ο Αμερικανός γκαρντ φέρεται να έχει στα χέρια του μία εξαιρετικά υψηλή πρόταση από τη Dubai BC, η οποία αγγίζει τα 9 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια. Ένα ποσό που, όπως είναι λογικό, δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.
Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο οικονομικό. Ο Γουόκαπ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε μετακίνησή του προϋποθέτει συμφωνία με τον Ολυμπιακό.
Εκεί φαίνεται πως βρίσκεται και το μεγαλύτερο αγκάθι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες αξιώνουν σημαντικό buy out για να ανάψουν το «πράσινο φως» στην αποχώρηση του διεθνούς γκαρντ, την ώρα που στην αγορά εκφράζονται απορίες για το ύψος των απαιτήσεων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις «Άγνωστες Υποθέσεις» του SDNA, η πλευρά του παίκτη φέρεται να απευθύνθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ELPA, προκειμένου να ενημερωθεί για το καθεστώς που ισχύει σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποδέσμευσης και για το κατά πόσο μπορεί να ζητηθεί τόσο υψηλό buy out.
Κοινώς, το σενάριο που κυκλοφορεί είναι πως οι δύο πλευρές έχουν οδηγηθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διαπραγμάτευση, με τη Ντουμπάι να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τον Ολυμπιακό ή την πλευρά του Τόμας Γουόκαπ που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Για αυτό και η συγκεκριμένη υπόθεση αντιμετωπίζεται ως έντονη φημολογία, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, όσο πλησιάζει η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
