Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος «απίστευτα» τα όσα συμβαίνουν στην Basket League αλλά με τον τρόπο αυτό θα εθελοτυφλούσε.
Διότι από την Basket League όλα τα περιμένουμε πλέον. Ακόμα και την προσπάθεια του Ηρακλή, μιας ομάδας που έχει αποβληθεί δύο φορές από την ΕΕΑ να δικαιωθεί τελικά και να παίξει ακόμα και «μεταμφιεσμένος» στη μεγάλη κατηγορία. Αν και υποβιβάστηκε ΚΑΙ αγωνιστικά.
Και πως θα γίνει αυτό; Μα με την απλή μέθοδο της «σύμπραξης» που πρώτα μας έβαλε στη ζωή ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος για να το εμπεδώσουμε και στη συνέχεια το ζήσαμε με διάφορες συνεργασίες. Ε τώρα ήρθε η ώρα να κάνει ο Ηρακλής την επόμενη κίνηση με τη Λάρισα να απορροφάται μετά την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της και το ΑΦΜ της μετά την Αγιά και τη Λάρισα να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη.
Μικρό το κακό. Εδώ της Λιβαδειάς βρέθηκε στον Χολαργό και μετά στη Ρόδο, του Φάρου Κερατσινίου στην Λάρισα (κοίτα κάτι πράγματα) και στη Λήμνο, του Διαγόρα Δρυοπιδέων μετακόμισε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το Αιγάλεω και συγκεκριμένα στη Νίκαια (παρεμπιπτόντως ο Ιωνικός είναι η πιο «σιωπηλή» ομάδα στην Basket League) και της Κύμης στο Λαύριο!
Ε δε θα κολλήσουμε για λίγα χιλιόμετρα από το κλειστό της Νεάπολης ως το «Ιβανώφειο» με τον Θεσσαλό μεγαλομέτοχο, Θόδωρο Ριζούλη να παίζει πάλι κυρίαρχο ρόλο και να ξεκαθαρίζει ότι θα βρίσκεται στον Ηρακλή ακόμα κι αν δεν περάσει η σύμπραξη και παίξει στην Α2 Κατηγορία.
Και κάπως έτσι η ομάδα- έκπληξη του πρωταθλήματος, που έφτασε τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο αγώνα στα ημιτελικά των πλέι οφ κι ανέδειξε τον κορυφαίο προπονητή του πρωταθλήματος, στη χειρότερη περίπτωση θα εξαφανιστεί στην καλύτερη θα ονομάζεται Ηρακλής.
Κι εδώ που τα λέμε γιατί να μην επιμείνει ο Λαρισο-Ηρακλής; Από τη στιγμή που έχει ήδη γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ (με την παράταση για τέσσερις ομάδες) γιατί να μην πάει στο ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθεί;
Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, στη σχετική κουβέντα που έγινε στο ΔΣ της Τετάρτης (20/7) δεν ήταν και τόσο θετικό το κλίμα κι αυτό κατέστη σαφές στον Θόδωρο Ριζούλη. Η Α2 φαίνεται πιο πιθανός προορισμός
Αυτά τα όμορφα γίνονται στην Basket League ταυτόχρονα με την αιωρούμενη φάση ότι αρκετές ομάδες επιθυμούν να αυξήσουν τους ξένους παίκτες σε επτά αντί για έξι.
Θα έχουν, όμως το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους έξι κάθε αγωνιστική και να κάνουν rotation που δε θα «πιάνεται» ως αλλαγή αφού θα έχουν δηλώσει τους επτά.
Ανώνυμες Εταιρείες είναι και ό,τι θέλουν κάνουν αλλά δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να συζητήσουμε το αναπτυξιακό θέμα και τη συμμετοχή των Ελλήνων; Μέσα από πλάνο βέβαια.
Σε κάθε περίπτωση ας κοιτάξουν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα U21 που θα αρχίσει η ΕΟΚ (ναι αυτή που κατηγόρησαν ότι πάει να τους χαλάσει το πανέμορφο, άρτιο κι οργανωμένο «επαγγελματικό» πρωτάθλημα) διότι έτσι θα δικαιολογήσουν και τις κατά καιρούς «κορώνες» τους περί ενδιαφέροντός τους για τους Έλληνες παίκτες και το ελληνικό μπάσκετ.
Διότι από τις πράξεις τους δε διακρίνεται κάτι τέτοιο σε πρώτη φάση.
Πάντως στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ΔΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΞΕΝΩΝ που περισσότερο μοιάζει με non paper αυτή τη στιγμή, από κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρά με γεγονός.
Μια καλή πρόταση θα ήταν το ισπανικό μοντέλο: Δύο ξένοι, ένας με ευρωπαϊκό διαβατήριο και ελεύθεροι οι κοινοτικοί! Και δίκαιο είναι και τον παραλογισμό στις απαιτήσεις των Ελλήνων θα έλυναν αλλά και αναπτυξιακό ταυτόχρονα αφού θα μπει τάξη.
Αλλά φαίνεται ότι πλησιάζουμε σε αυτό του Ισραήλ: Να έχεις οχτώ και να παίζουν οι τέσσερις.
Άντε και με δέκα ξένους, παιδιά. Για την ανάπτυξη μόνο