Την μεταγραφή του Στεν Σοκ έκανε γνωστή ο Ηρακλής και ο Εσθονός έρχεται στην Ελλάδα, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την παρουσία του πατέρα του στην Basket League και τον Παναθηναϊκό.
Με αφορμή τον ερχομό αυτόν, η έντυπη έκδοση του Sportime έψαξε και σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις στις οποίες πατέρας και γιος (ξένοι), βρέθηκαν στην ελληνική λίγκα και ο ένας βάδισε στα χνάρια του άλλου.
Μιλάμε για έξι διαφορετικές περιπτώσεις, με τον Σοκ να γίνεται η έβδομη και να μπαίνει σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη λίστα, συναντώντας τους:
Ελία και Βάσκο Εφθίμοφ
Το 1988/89 όταν για πρώτοι φορά μπορούσαν οι ελληνικές ομάδες να αποκτήσουν ξένους παίκτες, ο Σπόρτιγκ είχε φέρει τον διεθνή Βούλγαρο Ελία Εφθίμοφ. Μετά από μία δεκαετία ο γιος του ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Δάφνη και για το Μαρούσι, ενώ αγωνίστηκε και στον Πανιώνιο.
Νάντο και Αλεσάντρο Τζεντίλε
Μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις είναι αυτές του Νάντο και Αλεσάντρο Τζεντίλε, καθώς έχουν αγωνιστεί και οι δύο στον Παναθηναϊκό.
Ο πατέρας έπαιξε πολύ στην ομάδα κατακτώντας ένα τρόπαιο της Euroleague και τρία πρωταθλήματα, ενώ ο γιος δεν κατάφερε να πείσει και μετά από μερικούς μήνες αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα του «τριφυλλιού».
Κεν και Κέλσι Μπάρλοου
Ο Κεν Μπάρλοου αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας τον «Δικέφαλο» να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Σαπόρτα.
Μετά από αρκετά χρόνια, ο γιος του Κέλσι πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στα Τρίκαλα. Κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, ενώ ανέβηκε επίπεδο πηγαίνοντας στην ΑΕΚ, χωρίς να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στιβ και Τζούνιορ Μπαρτ
Στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα ο Ηρακλής είχε φέρει στην Ελλάδα τον τρομερό Στιβ Μπαρτ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα επειδή βρέθηκε να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.
Την σεζόν 2006/07 ο γιος του βρέθηκε στην Ολυμπιάδα και έδειξε ότι είναι μεγάλος σκόρερ συνεχίζοντας την καριέρα του σε Απόλλωνα Πάτρας και Φάρο Λάρισας.
Γκρεγκ και Κάιλ Γουίλτζερ
Ο Γκρεγκ Γουίλτζερ ήταν ο σέντερ του Άρη που βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε δύο διαδοχικά Final Four σε Γάνδη και Μόναχο, το 1988 και 1989 αντίστοιχα.
Από την άλλη μεριά ο γιος του ήρθε ως προσθήκη στο Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να δέσει με την ομάδα και να προσφέρει τα μέγιστα.
Πλέον αποτελεί παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» και θα αγωνίζεται με την φανέλα της Μάλαγα.
Μπόμπαν και Βλάντο Γιάνκοβιτς
Η δεύτερη περίπτωση πατέρα και γιου που αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα. Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς που έφυγε από την ζωή το 2006, ήταν παίκτης σύμβολο για τον Πανιώνιο που μάλιστα έχει αποσύρει και τον αριθμό της φανέλας του (8).
Ο γιος του, Βλάντο, πραγματοποίησε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα και αυτός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και σε όλες τις Εθνικές ομάδες.