Τελικά πρέπει να φύγει ο Σορτς από τον Παναθηναϊκό ή όχι;
Αν ο Παναθηναϊκός τον αφήσει σήμερα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον δει του χρόνου σε άλλη ομάδα της EuroLeague να θυμίζει τον MVP της Παρί.
Καθαρά μπασκετικά, όχι, δεν πρέπει να φύγει οΣορτς.
Το ερώτημα δεν είναι αν ο Σορτς είναι καλός παίκτης. Αυτό έχει απαντηθεί εδώ και χρόνια. MVP στη Γερμανία, MVP στο EuroCup, All EuroLeague, ένας από τους πιο παραγωγικούς γκαρντ της Ευρώπης.
Το πραγματικό ερώτημα είναι αν ταιριάζει στον τρόπο που θέλει να παίζει ο Αταμάν.
Μέσα στη χρονιά φάνηκε πολλές φορές ότι ο Τούρκος τεχνικός δεν τον εμπιστεύθηκε πλήρως. Υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις κριτικής, με τον Αταμάν να λέει ακόμη και ότι ήταν «90% δυσαρεστημένος» από τις εμφανίσεις του. Παράλληλα, αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Σορτς δεν βρήκε ποτέ σταθερό ρόλο στο σύστημα του Παναθηναϊκού.
Αλλά το ΣΕΦ έδειξε κάτι άλλο.
Έδειξε ότι όταν η μπάλα βαραίνει, ο Σορτς μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα που ελάχιστοι γκαρντ στην Ευρώπη δημιουργούν. Δεν έχει το μέγεθος του Σλούκα ούτε το σκορ του Ναν, όμως έχει μοναδική ικανότητα να διαλύει άμυνες με την πρώτη ντρίμπλα. Αυτό δεν διδάσκεται.
Αν ο Παναθηναϊκός τον αφήσει σήμερα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον δει του χρόνου σε άλλη ομάδα της EuroLeague να θυμίζει τον MVP της Παρί.
Η σωστή σειρεά των αποφάσεων είναι πρώτα να δουν στον Παναθηναϊκό τι θα γίνει με τον Αταμάν και μετά να τεθεί θέμα με τον Σορτς.
Γιατί αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο με περίπτωση παίκτη που δεν ταίριαξε στον προπονητή, παρά με περίπτωση παίκτη που δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Και το Game 3 στο ΣΕΦ ήταν ίσως η πιο δυνατή υπενθύμιση ότι το ταβάνι του παραμένει πολύ υψηλό.
Ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού μέσα στο ΣΕΦ
Η φάση Μιλουτίνοφ, η αποβολή Αταμάν και η θέση του Ιωάννου που συζητήθηκε
