ΜΠΑΣΚΕΤ

Θέλει τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Η φημολογία για Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακό προκαλεί το ενδιαφέρον για το πώς θα μπορούσε ο Αμερικανός σταρ να «χωρέσει» στους νταμπλούχους.
Θέλει τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Ενδιαφέρουσα η πρόκληση που θα κληθεί να αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός βάλει στη «μηχανή» του ένα «πυρηνικό όπλο» όπως ο Μάικ Τζέιμς.

Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος που να μην ακουστεί το όνομα του Αμερικανού σταρ για το ελληνικό μπάσκετ. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό βεβαίως, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις, έχοντας αγωνιστεί δύο φορές.

Να όμως που τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία για τον Μάικ Τζέιμς ενδιαφέρεται  ο Ολυμπιακός!

Αυτή η φημολογία δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ, ενώ και πρόσφατα ο 33χρονος γκαρντ ανανέωση τη συνεργασία του με τη Μονακό, με την οποία έφτασε φέτος στο final της Euroleague, χάνοντας όμως με οδυνηρό τρόπο από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Και πάνω που αυτή η «φωτιά» πήγε να «σβήσει», ήρθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτηση βόμβα που έκανε για τον Μάικ Τζέιμς, να ρωτήσει διαδικτυακά τον Αμερικανό αν ισχύσει η φημολογία.

Σε κάθε περίπτωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το ποιος θα πει την πιο «ηχηρή» τελευταία λέξη.

Κι αν οι εντυπώσεις είναι για τους παράγοντες, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το καθαρά αγωνιστικό κι αν ο Τζέιμς θα μπορούσε να «χωρέσει» στη «χημεία» των Πειραιωτών και να βοηθήσει επί της ουσίας το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Έχοντας χάσει τα δύο πιο σημαντικά «εργαλεία» της «μηχανής» του, τους Βεζένκοφ και Σλούκα, εκ των πραγμάτων ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει σε άλλο «μοντέλο». Ως τώρα ο Μπαρτζώκας έχει «χτίσει» το γύρω-γύρω στους γκαρντ και αυτό που λείπει είναι ο σκόρερ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο Μάικ Τζέιμς.

Οι Πειραιώτες ως τώρα διατήρησαν στο ρόστερ τους Γουόκαπ και Λούντζη που έχουν ρόλο οργανωτή, τον ΜακΚίσικ που διαθέτει αξιόλογο ντράιβ και είναι ιδιαίτερα αθλητικός, τον Κάαναν που είναι πιο αξιόπιστος σουτερ της ομάδας και τον Λαρεντζάκη που είναι για «ειδικές αποστολές». Οι τρεις τελευταίοι παίζουν κυρίως στη θέση «2», ενώ ο Λούντζης κάνει τον Μπαρτζώκα να… ξεχνάει τον Σλούκα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την Εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίο.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός πρόσθεσε τον Γκος που λίγο πολύ τα κάνει όλα, όχι όμως στον υπερθετικό βαθμο.Ο

Ολοι αυτοί είναι καλοί παίκτες, κανείς όμως δεν διαθέτει την κλάση του Μάικ Τζέιμς. Θα πει «κάποιος» ότι πρόκειται για έναν παίκτη που δεν μπαίνει σε «καλούπια» και δύσκολα μπορεί να ταιριάξει σε ομάδα που δουλεύουν σαν «κομπιούτερ» όπως αυτές του Μπαρτζώκα και ειδικά  ο Ολυμπιακός.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Τι ακριβώς εννοούμε. Οτι από τη μία ο Μπαρτζώκας έχει διαχειριστεί πολλούς μεγάλους παίκτες στην καριέρα του και μάλιστα ένας εξ αυτών είχε το ίδιο «τρελό» παιχνίδι, όπως ο Τζέιμς. Ο λόγος φυσικά για τον Αλεξέι Σβεντ με τον οποίο συνεργάστηκε αρμονικά στη Χίμκι.

Από την άλλη ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι το «άγριο άλογο» που ήταν πρώτα χρόνια της καριέρας του, όταν στις ομάδες που έπαιζε έκανε του… κεφαλιού του. Πλέον είναι αρκετά κοντρολαρισμένος και το κυριότερο πασάρει πολύ περισσότερο. Αν δει κανείς του μέσους όρους του στις ασίστ τα τελευταία χρόνια τον έχει αυξήσει αισθητά, όντας ένας από τους πιο ικανούς πασέρ της Euroleague.

Σίγουρα μπορεί και πάλι κάποιες φορές να κάνει κατάχρηση προσπαθειών ή κάποιες εξ αυτών να είναι «τραβηγμένες», όμως είναι ένας παίκτης που διαθέτει όλο το «πακέτο» και που εκτός από σκόρερ και πασέρ και είναι και game changer (εκείνος που αλλάζει ένα ματς σε λίγα λεπτά) και και clutch player (που θα πάρει το τελευταίο σουτ).

Για να μην το κουράζουμε δεν είναι πολλοί εκείνοι (Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί) που μπορούν να καλύψουν το κενό που άφησε ο Κώστας Σλούκας. Ένας από αυτούς τους λίγους είναι ο Μάικ Τζέιμς. Θα επιβεβαιωθούν όμως οι φήμες για το «φλερτ» του με τον Ολυμπιακο; ίδωμεν.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κάνει πρεμιέρα για φέτος στο φιλικό με τη Λετονία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κάνει πρεμιέρα για φέτος στο φιλικό με τη Λετονία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπαίνει στους αγώνες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, παίζει κανονικά στο φιλικό με τη Λετονία

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Γιώργος Μπουρνελές, που υπέγραψε συμβόλαιο

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Γιώργος Μπουρνελές, που υπέγραψε συμβόλαιο

Ο Ολυμπιακός έβαλε στο ρόστερ και τον Γιώργο Μπουρνελέ, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-61 : Ανατροπή με την άμυνα οδηγό, αλλά τρίποντο με το στανιό!

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-61 : Ανατροπή με την άμυνα οδηγό, αλλά τρίποντο με το στανιό!

Τρίποντο ούτε για δείγμα η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, αλλά στο 4ο δεκάλεπτο με την άμυνά της έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας το Μαυροβούνιο

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ελλάδα – Μαυροβούνιο: Live Streaming – Σε ποιο κανάλι θα δείτε το φιλικό της Εθνικής Μπάσκετ

Ελλάδα – Μαυροβούνιο: Live Streaming – Σε ποιο κανάλι θα δείτε το φιλικό της Εθνικής Μπάσκετ

Η Εθνική Μπάσκετ συνεχίζει τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας, υποδεχόμενη το Μαυροβούνιο στην PAOK Sports Arena

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η κατάσταση του Έβανς κρίνει τον γκαρντ που θα αποκτηθεί!

Ολυμπιακός: Η κατάσταση του Έβανς κρίνει τον γκαρντ που θα αποκτηθεί!

Ο Ολυμπιακός θα πάρει σίγουρα γκαρντ αλλά το πώς θα εμφανιστεί ο Κίναν Έβανς θα παίξει τον ρόλο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Έπεσε η… βόμβα στο NBA – Πουλήθηκαν και επίσημα οι Σέλτικς!

Έπεσε η… βόμβα στο NBA – Πουλήθηκαν και επίσημα οι Σέλτικς!

Μία ιστορική αλλαγή στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη!

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Εθνική Ελλάδας: Πού θα δείτε το φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο!

Εθνική Ελλάδας: Πού θα δείτε το φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο!

Ακόμα ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας για την Εθνική Ελλάδας

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Εθνική Ελλάδας μπάσκετ : Ανησυχία πως δεν θα πάει στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ : Ανησυχία πως δεν θα πάει στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Δεν θα αγωνιστεί ούτε στο φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και υπάρχει ανησυχία πλέον για το Eurobasket…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Ο Παναθηναϊκός μας έδωσε μία… γεύση από τον Ρογκαβόπουλο!

Μπάσκετ