Βαλένθια - Ολυμπιακός: Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πυροβολεί τα πόδια του
Ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο, όμως βρήκε στο τέλος μικρές λύσεις και κράτησε ανοιχτό το παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακόςμπήκε στην τρίτη περίοδο έχοντας χτίσει προβάδισμα από το πρώτο μισό, όμως φρόντισε μόνος του να το πετάξει στα σκουπίδια. Με κακές άμυνες, απροσεξία στην κυκλοφορία και λάθη χωρίς πίεση, έδωσε στη Βαλένθια το δικαίωμα να επιστρέψει άμεσα από το 42-50 και να ξαναμπεί γερά στη διεκδίκηση του αγώνα.
Οι χαμένες βολές επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, την ώρα που τα αχρείαστα φάουλ από παίκτες όπως ο Ουόκαπ και ο Βεζένκοφ φόρτωσαν το παιχνίδι του με επιπλέον πίεση.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ για να σταματήσει την κατρακύλα, βλέποντας την ομάδα του να χάνει ρυθμό και καθαρό μυαλό. Παρ’ όλα αυτά, ούτε η Βαλένθια έδειχνε ιδιαίτερη σταθερότητα. Οι γηπεδούχοι ήταν επίσης άτσαλοι, έδωσαν νωρίς πέντε ομαδικά φάουλ ήδη από το έκτο λεπτό της περιόδου και όταν πέρασαν μπροστά στο σκορ άρχισαν και εκείνοι να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Για μεγάλο διάστημα το παιχνίδι έμοιαζε να πηγαίνει περισσότερο στη φθορά και λιγότερο στη λογική.
Μέσα σε αυτό το μπερδεμένο δεκάλεπτο, ελάχιστοι έδειχναν ικανοί να βγουν μπροστά. Ο Γουόρντ ήταν εκείνος που πήρε πρωτοβουλίες και προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα σημείο όπου κανείς δεν έμοιαζε να μπορεί να ηγηθεί. Τα λάθη πάντως δεν σταμάτησαν, με αποκορύφωμα και την παράβαση μπρος-πίσω, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από κάκιστες κατοχές. Παρ’ όλα αυτά, ένα καθοριστικό καλάθι από τον Τζόουνς περίπου δύο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου κράτησε τους Πειραιώτεςκοντά στο σκορ σε μια φάση όπου η μπάλα συχνά έμοιαζε να κολλάει στα χέρια τους.
Στα τελευταία λεπτά όμως ο Ολυμπιακός βρήκε κάποιες ανάσες. Ο Πίτερς έδωσε λύση με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, υπογράφοντας ένα μικρό σερί πέντε πόντων που έφερε ξανά αυτοπεποίθηση. Η Βαλένθια απάντησε με καλάθι και φάουλ του Πραντίγια, κόβοντας τη μικρή ελληνική αντεπίθεση, όμως ο Ουόκαπ φώναξε ξανά παρών στο φινάλε της περιόδου με σωτήριο buzzer beater για το +2 του Ολυμπιακού.
Έτσι, παρά όλα όσα έκανε για να βάλει μόνος του δύσκολα στον εαυτό του, η ομάδα του Μπαρτζώκα μπήκε στην τέταρτη περίοδο έχοντας ακόμη το πάνω χέρι. Το θέμα είναι αν έμαθε κάτι από ένα δεκάλεπτο στο οποίο δεν σταμάτησε να πυροβολεί τα πόδια του.
