Βόμβα Σκόλα για το τέλος της EuroLeague
To NBA Europe και το μέλλον της EuroLeague βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά τις ηχηρές δηλώσεις του Λουίς Σκόλα.
Μια δήλωση που ήδη συζητιέται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα έκανε ο Λουίς Σκόλα, βάζοντας στο τραπέζι ένα σενάριο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε σχεδόν αδιανόητο.
Ο θρύλος του αργεντίνικου μπάσκετ και παράγοντας πλέον της Βαρέζε υποστήριξε ότι to NBA Europe δεν έρχεται απλώς για να συνυπάρξει με την EuroLeague αλλά για να την αντικαταστήσει. Μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι σύλλογοι που θα αρχίσουν από σήμερα να λειτουργούν με λογική αντίστοιχη των αμερικανικών franchises θα αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα στη νέα εποχή.
Ο Σκόλα στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Όπως ανέφερε, οι ιδιοκτήτες των ευρωπαϊκών ομάδων συχνά παρασύρονται από την πίεση της νίκης και λαμβάνουν αποφάσεις με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ το NBA έχει αναπτύξει μηχανισμούς που επιτρέπουν πιο ελεγχόμενη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι τοποθετήσεις του έρχονται σε μια περίοδο όπου οι συζητήσεις για την επέκταση του NBA στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Παράλληλα, αρκετοί ιστορικοί σύλλογοι εξετάζουν ήδη πώς θα τοποθετηθούν απέναντι στις εξελίξεις που διαμορφώνονται.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κοιτάζει τον Χουάντσο του ΠΑΟ
