Sportime

Ελλάδα–Ισπανία: Χωρίς Παπανικολάου αλλάζει όλη η άμυνα – Ποιος πάει πάνω στον Χουάντσο

Το κενό Παπανικολάου αλλάζει μαρκαρίσματα, ριμπάουντ και πεντάδες

Κώστας Παπαδόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Ελλάδα και Ισπανία πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση μπάσκετ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου δεν αφαιρεί απλώς έναν παίκτη από την Ελλάδα. Στην ήττα 82-76 από την Ουκρανία έπαιξε 29 λεπτά, πήρε έξι ριμπάουντ και κάλυψε θέσεις «3» και «4». Απέναντι στην Ισπανία, αυτό το κενό γίνεται μεγαλύτερο λόγω Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Τζοέλ Παρα και Χάιμε Πραντίγια.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στα 2,03 μ., δίνει μέγεθος και μπορεί λογικά να πάρει 10-15 λεπτά, όμως η Ελλάδα χρειάζεται κυρίως άμυνα. Καλαϊτζάκης και Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι οι πιο φυσικές επιλογές για πίεση στον Χουάντσο και αλλαγές στα σκριν, ενώ σχήματα με Μήτογλου στο «4» προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο ριμπάουντ.

Ο Ντόρσεϊ δύσκολα θα σπαταληθεί πάνω στα ισπανικά φόργουορντ. Περισσότερο νόημα έχει να αναλάβει περιφερειακό και ο Καλαϊτζάκης να πάρει το δυσκολότερο μαρκάρισμα. Η Ισπανία έχασε 95-89 από την Πορτογαλία, αλλά ο Παρα πέτυχε 17 πόντους και ο Χουάντσο μάζεψε επτά ριμπάουντ. Για την Ελλάδα των τριών συνεχόμενων ηττών, το αποψινό παιχνίδι στις 19:00 θα κριθεί πολύ και στο ποιος θα καλύψει τα λεπτά που άφησε πίσω του ο Παπανικολάου.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Μπάσκετ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Παπαδόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα