Ομάδες vs ατζέντηδες. Θα πάρω το μέρος των δεύτερων. Παίκτες vs ατζέντηδες. Πάλι το ίδιο. Πρόεδροι, οργανισμοί, φίλαθλοι, όποιον κι αν μου βάλετε στο ζύγι, τους ατζέντηδες θα υποστηρίξω. Ατζέντης είμαι εξάλλου. Επειδή έχω αρχίσει όμως να μπαίνω και σε δημοσιογραφικά μονοπάτια σας τα αναφέρω όλα αυτά για να σας ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι αντικειμενικός. Διαβάζω καθημερινά, οτιδήποτε γράφεται.
Εκανα google. Ατζέντης το key word. Ψηλά ψηλά, πήρε το μάτι μου, λοιπόν, κείμενο με τίτλο: «ο ατζέντης που έγινε εχθρός του Ολυμπιακού». Το εχθρός σε εισαγωγικά. Συνέχιζε. Η πόρτα των «ερυθρολεύκων» που έκλεισε οριστικά για τον Φάλι Ραμαντάνι.
Λοιπόν, θα κάνω εξαίρεση φίλε αναγνώστη. Θα πάρω το μέρος σου. Ατζέντης vs Αναγνώστης. Είμαι μαζί σου. Από πέρυσι ξεκίνησε η ιστορία με τον Ολυμπιακό. Η προσπάθεια των ρεπόρτερ να δικαιολογήσουν μια κακή χρονιά επειδή, δήθεν τάχα, ο Ολυμπιακός έπεσε θύμα των ατζέντηδων.
Με ποιος έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά; Με τους καλύτερους! Διότι ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος του. Γι΄ αυτό κατάφερε και λογίζεται ως μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές διευθύνσεις για όλους τους παίκτες και όλους τους ατζέντηδες. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να αποκτήσει μια εξαιρετική σχέση με τους μάνατζερς που κινούν τα νήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Μέσω του Ζόρζε Μέντες (μάνατζερ Ρονάλντο) έγινε το κονέ με τον Κάρλος Γκονσάλβες. Μιας και το είπα. Ο Πορτογάλος έφερε τον Σίλβα και μεσολάβησε με τον Ντα Κόστα, τον Πάρντο, τον Σεμπά και πάει λέγοντας. Μετά από μια εξαιρετική χρονιά, Γκονσαλβες και Σίλβα έπαιξαν άσχημο παιχνίδι (σε ένα βαθμό) στον Ολυμπιακό, αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού. Ξέρετε τι έγραφαν τότε τα τζιμάνια; Persona non grata ο Γκονσάλβες και ο Σίλβα. Μόλις ήρθε το στραπάτσο με τον Βίκτορ, πάλι στον Γκονσάλβες στράφηκαν.
Ο Ολυμπιακός έχει συνεργαστεί και με τον Μίνο Ραϊόλα. Πογκμπά, Ντοναρούμα, Μπαλοτέλι, Ζλάταν είναι μερικοί από το portofolio του. Εφερε Κασάμι, Βάις, αλλά του… χρέωσαν τον Γκαζαριάν!
Πάμε παρακάτω. Ζόρζε Μέντες αυτή την περίοδο. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ερχόταν στο… τζάμπα, ο Ποντένσε. Βγει, δεν βγει ο παίκτης είναι μια value for money μεταγραφή. Ήρθε και ο Μιράντα. Μπορεί να έρθει κι άλλος! Ο Βελόσο για παράδειγμα. Είναι άνεργος. Κακό θα είναι;
Πάμε λοιπόν στη βλακεία με βαθμολογία… 10 με τόνο! «Τελείωσε» λέει ο Ολυμπιακός με τον Φάλι Ραμαντάνι! Ψάχνεις να βρεις τον λόγο στο κείμενο, πουθενά. Πάμε στα τεκμήρια; «Ξεπέρασε τα όρια πέρυσι. Δεύτερη ευκαιρία δεν έχει. Δεν υπάρχει επιστροφή. Ράγισε το γυαλί. Έκανε λάθη από εκείνα που δεν συγχωρούνται. Δεν προστάτευσε τις σχέσεις τους». Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ.
Προ Φάλι Ραμαντάνι, ο Ολυμπιακός ζητούσε 8 εκατ. ευρώ από τη Φενέρ για τον Μιλιβόγεβιτς. Πουλήθηκε πάνω από 13 στην Κρίσταλ Πάλας, με τον βαλκάνιο μάνατζερ. Φέισα, κοντά δέκα εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα. Ρέτσος. Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να τον πουλήσει 15 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν. Μπήκε ο Ραμαντάνι στη μέση, το deal έφτασε στα 25. Νικολάου. Αν δεν είχε ενταχθεί στη Lian Sports, θα έπαιζε δανεικός στον Κισσαμικό ή τον Πανιώνιο. Τώρα, συζητάει με την Ουντινέζε τον δανεισμό του και υπάρχει και η εναλλακτική της Τζένοα. Ο Χάσι; Αστοχία. Που απέφερε καμιά 30αριά εκατ. ευρώ στα ταμεία από την πρόκριση στους ομίλους.
Στο κάτω, κάτω, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Σημασία έχει τι διαβάζετε εσείς. Να καταλαβαίνετε. Να μην τα τρώτε αμάσητα. Είναι δυνατόν να μην θέλει ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα να κάνει δουλειές με κορυφαίους ατζέντηδες; Κι ας τους κάνει και ένα χατίρι παραπάνω. Δηλαδή, έκλεισε η πόρτα στον Ραμαντάνι ή στον κάθε Ραμαντάνι. Είναι δυνατόν; Ο μάνατζερ που έχει προπονητή στις Τσέλσι και Μπάγερν, να είναι ανεπιθύμητος;