ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Η κορυφή, που του αρμόζει, έχει ευθύνες

Εκεί που πρέπει, είναι πλέον ο Ολυμπιακός, αλλά ο δρόμος θα είναι πιο δύσκολος από εδώ και στο εξής, για την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλήματος και χρειάζεται σωστή διαχείριση
Η κορυφή, που του αρμόζει, έχει ευθύνες

Η δίψα για την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλήματος είναι μεγάλη. Φαίνεται, αρχικά, από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Γιορτή σε κάθε τέλος αγώνα. Ακόμα και αν αυτό πήγε να στραβώσει. Όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Σίγουρα ο Πανιώνιος έβαλε μεγάλα εμπόδια και είχε λανθασμένο ακυρωθέν γκολ. Αλλά και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει πέναλτι στην φάση του 55’ με το παρατεταμένο τράβηγμα του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου σε εκτέλεση κόρνερ.

Όμως πέρα από όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε κακή μέρα. Σε ανάλογη μέρα ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς. Προσοχή, δεν διαγράφεται η καλή δουλειά που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Δύσκολη δουλειά, αφού «χτίζει» μια ομάδα από την αρχή.

Με 20 μεταγραφές. Και πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Δεν είναι εύκολα πράγματα. Θέλει τον χρόνο του. Δεν είναι μάγος ο ίδιος. Ένας κανονικός προπονητής είναι, που κάνει σωστά την δουλειά του.

Ομως η κορυφή, στην οποία βρίσκεται ξανά ο Ολυμπιακός, μετά τον περασμένο Ιανουάριο, έχει και τις ευθύνες της. Είχε μπόλικες, ο Πορτογάλος τεχνικός, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πρώτη και καλύτερη η ιστορία με τον Μπουχαλάκη. Ολοι ξέρουν τις δυνατότητες του. Τις έχουν δει.

Παίζει σε νευραλγικό πόστο, που όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός θέλει κάτι καλύτερο. Και το πλήρωσε αυτό το κάτι καλύτερο. Λέγεται Γκιγιέρμε.

Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και όχι σε αυτά του Κυπέλλου, που θα γίνει την Πέμπτη. Για τα δύσκολα ήρθε ο Γκιγιέρμε. Και στην τελική αν δεν παίξει να τον κρίνουμε, αυτά θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Επίσης και για τέτοια παιχνίδια ήρθε ο Λάζαρος. Αν είναι να έχει ανάλογη αντιμετώπιση, σχετικά με τα λεπτά συμμετοχής του, όπως με την ΑΕΚ, πρέπει να μπαίνει νωρίτερα. Σίγουρα στο τέλος της ημέρας εκείνο που θα μείνει είναι πως ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην κορυφή.

Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στον Μαρτίνς, πως έχει εμμονές. Δεν το έχει δείξει άλλωστε. Κάνει αυτό που νομίζει καλύτερα. Μιλάει με όλους τους παίκτες, συνέχεια. Είναι αλήθεια. Αλλά κάποια πράγματα φαίνονται από μόνα τους.

Οσο για το πως θα διαχειριστεί τα πολύ καλά χαφ που έχει πλέον ο Ολυμπιακός, είναι δικό του θέμα. Εχω τονίσει ξανά όμως, πως είναι και ένα μεγάλο του “πρόβλημα”. Που σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται, ειδικά όταν θα είναι έτοιμος και ο Γιάγια Τουρέ.

Ο Ολυμπιακός γέμισε αυτοπεποίθηση για τα δύο σερί ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αλλά διαθέτει όπλα που πρέπει, από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιούνται. Γιατί τα αστεία τελείωσαν.

Τα δύσκολα είναι μπροστά και όλοι γνωρίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ξεχνώντας τελείως, όμως, ότι έγινε στη Νέα Σμύρνη, όπου κρατούν μόνο τους βαθμούς.

Μαρτίνς: «Από τα παιχνίδια που αρέσουν στον κόσμο»!

Άχαστος ο Ολυμπιακός, «απέδρασε» με Χασάν από τη Νέα Σμύρνη!

Ολυμπιακός: με μία αλλαγή στην εντεκάδα!

Ολυμπιακός: με μία αλλαγή στην εντεκάδα!

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει γιατί ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από φιέστες, έχοντας μπροστά έναν μεγάλο στόχο.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν έναν τίτλο μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τους νέους πρωταγωνιστές που βγήκαν από το ματς με τον Άρη και τις απαντήσεις που διέλυσαν το κλίμα των προηγούμενων ημερών.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τα 20 λεπτά γνώριμης μπάλας που έπαιξε ο Ολυμπιακός και τα οποία έδειξαν για ποιο λόγο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, που έχει να φοβάται μόνο τον κακό της εαυτό.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Αλέξαδρος Χρηστάκος γράφει για το πως ο Ρόνι Λόπες αντικατοπτρίζει όλη τη σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την κύρια αιτία που έκανε τον Ολυμπιακό να χάσει τον ένα από τους δύο μεγάλους φετινούς του στόχους.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την αλλαγή ψυχολογίας των ερυθρόλευκων που φέρνει η εικόνα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ και την στάση του Μαντί Καμαρά.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό κάνει μαζεμένα τόσα λάθη στην διαχείριση της ομάδας.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την συζήτηση που σήκωσε η ισοπαλία που έφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

Αλέξανδρος Χρηστάκος