ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Η κρυφή επένδυση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός άνοιξε τις πύλες του Ρέντη, την Τρίτη, για τους δημοσιογράφους, σε μια κίνηση, που δεν ξάφνιασε, απλά, ευχάριστα. Ηταν μια κίνηση, που όμοια της, δύσκολα μπορείς να βρεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, όταν μιλάμε για ένα μεγάλο κλαμπ. Το να είσαι στους χώρους, που «χτίζεται» και δουλεύει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό,...
Η κρυφή επένδυση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός άνοιξε τις πύλες του Ρέντη, την Τρίτη, για τους δημοσιογράφους, σε μια κίνηση, που δεν ξάφνιασε, απλά, ευχάριστα. Ηταν μια κίνηση, που όμοια της, δύσκολα μπορείς να βρεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, όταν μιλάμε για ένα μεγάλο κλαμπ.

Το να είσαι στους χώρους, που «χτίζεται» και δουλεύει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, σου εξιτάρει την φαντασία. Σε κάνει να μπεις κι εσύ, για λίγο, σε όσα ζουν, παίκτες, προπονητές και γενικά όσοι είναι εντός των τοιχών του Ρέντη.

Είναι δύσκολο να αποτυπώσεις, γραπτώς, όλα αυτά που είδες και ένιωσες. Δύσκολο ακόμα και μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό, που υπήρχε και στο sportime.gr και ήταν πλούσιο, ενώ καθημερινά θα μπαίνουν διάφορα θέματα.

Στην… πολιτεία του Ολυμπιακού, λοιπόν, στο Ρέντη και μέσα από μια ξενάγηση, περίπου 3,5 ωρών, πολλά μπορούν να μείνουν. Από το γραφείο του προπονητή, που περνάει καθημερινά πολλές ώρες, τα αποδυτήρια, τα γήπεδα, τις πισίνες, το ξενοδοχείο, τα γυμναστήρια και άλλα πολλά.

Ωστόσο εκείνο στο οποίο έχει επενδύσει, περισσότερο, ο Ολυμπιακός, είναι στα παιδιά της ακαδημίας. Και η κρυφή του επένδυση, είναι η σωστή παιδεία τους. Ναι οι πιτσιρικάδες που καταφέρουν να μπουν στις ομάδες της ακαδημίας, έχουν μπροστά τους το όνειρο. Να φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας. Κάτι που είναι δύσκολο, αλλά τα τελευταία χρόνια όχι ακατόρθωτο.

Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν απλά να εξελίξουν καλούς ποδοσφαιριστές. Επενδύουν και στην παιδεία τους. Η ξενάγηση περιελάμβανε και λεπτομέρειες για την καθημερινότητα των 50 παιδιών που διαμένουν στο Ρέντη.

Μαλιστα έχουν νοικιαστεί και διαμερίσματα, σε μια ένα συγκρότημα, δίπλα στο Ρέντη, όπου κάποιοι διαμένουν κι εκεί. Σε εκείνη την πλευρά, υπάρχει και πόρτα για την διευκόλυνση τους, ώστε να μην διανύουν μεγάλη απόσταση για να πάνε στα σπίτια τους.

Στην ακαδημία του Ολυμπιακού φροντίζουν, πάνω από όλα να δίνουν μεγάλη βάση στην μάθηση τους, αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Με σεβασμό στους γονείς τους, που τους έχουν αφήσει σε ένα μεγάλο κλαμπ, για να μεγαλώσουν, να μορφωθούν, αλλά και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.

Είναι όλα προγραμματισμένα στην εντέλεια, ακόμα και ένα μικρό γεύμα που θα πάρουν μαζί τους. Για κάποιους μπορεί να είναι μια αχρείαστη λεπτομέρεια. Για κάποιους άλλους που μπορούν να εμβαθύνουν, όχι.

Η χαρά των «ερυθρολεύκων» είναι να έχουν άριστους μαθητές, που θα το συνδυάσουν με πρόοδο και στο ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που θέλουν. Και γι αυτό έχουν στήσει έναν ολόκληρο οργανισμό, που παρέχει τα πάντα στους πιτσιρικάδες που είναι στο Ρέντη.

Κάποιος μπορεί να δει αυτό το κείμενο και σαν μια αβάντα, μετά τα όσα ζήσαμε στο Ρέντη. Ομως αν ήταν εκεί να άκουγε και έβλεπε όλα αυτά που υπάρχουν στο οργανόγραμμα, θα άλλαζε την σκέψη του.

ΥΓ: Στην κεντρική φωτογραφία, ο τερματοφύλακας της Κ-17, Ηλίας Καραργύρης, με 20άρια φέτος στους ελέγχους του στο σχολείο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κρυφή επένδυση του Ολυμπιακού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!