ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τους νέους πρωταγωνιστές που βγήκαν από το ματς με τον Άρη και τις απαντήσεις που διέλυσαν το κλίμα των προηγούμενων ημερών.
Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Ο Ολυμπιακός όχι απλά έδωσε απαντήσεις σχετικά με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί για το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά είχε κέρδος πολλούς παίκτες, όπως οι Κούντε, Μπαγκαλιάνης.

Μόλις την Τετάρτη επιτεύχθηκε η μεγάλη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Με την οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Την Κυριακή (8/5) πήγε να παίξει με τον Άρη έχοντας πειραματική ενδεκάδα και μια ντουζίνα παίκτες εκτός αποστολής. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να βάζει πειραματική ενδεκάδα κόντρα σε ποιοτική ομάδα. Αλλά όχι μόνο πήρε τη νίκη, αλλά έβγαλε πολλούς πρωταγωνιστές, ανάμεσα τους οι Κούντε, Μπαγκαλιάνης.

Χαρακτηρίζεται και εξαιρετική η εικόνα των πρωταθλητών στο Βικελίδης. Για την αμυντική λειτουργία, για τον τρόπο που απορρόφησε την πίεση του Άρη και την επιθετική λειτουργία του. Γιατί εξαιρετική; Μα γιατί οι έντεκα που ξεκίνησαν έχουν παίξει μαζί μόλις δύο ημέρες. Στις δοκιμές που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε σαν να παίζουν μαζί μήνες.

Με ταχύτητα, τρεξίματα σε όλο το γήπεδο, αλληλοκαλύψεις και σωστή κυκλοφορία της μπάλας (όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια), ήταν ο Ολυμπιακός που άρεσε στον κόσμο του. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο ήταν ένας Ολυμπιακός, μια ταχύτητα (στην ζωντάνια του) πάνω από την θεωρητικά βασική ενδεκάδα.

Το ερωτηματικό στον Πέδρο Μαρτίνς

Εδώ μπαίνει και το ερωτηματικό για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε τις απαραίτητες… ενέσεις στην ενδεκάδα του, στα προηγούμενα ματς, ώστε να πάρει κάτι από την φρεσκάδα παικτών που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την διαφορά στην κρισιμότητα των αγώνων. Γιατί μπορεί αλλιώς να αντιδρούν παίκτες, κάτω από το άγχος της ανάγκης των βαθμών. Και αλλιώς σε ένα ματς όπου δεν κρινόταν κάτι, όπως αυτό με τον Άρη κι έπρεπε απλά να αποδείξουν στον Μαρτίνς πως κακώς δεν τους υπολόγιζε.

Όπως και να το δει κανείς, το σίγουρο είναι ένα. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικού παίκτες στο ρόστερ που είτε αδικήθηκαν, είτε αδίκησαν τον εαυτό τους. Η αρχή έγινε με τον Ρόνι Λόπες, που σκόραρε στα κομβικά παιχνίδια με ΠΑΣ Γιαννινα, ΠΑΟΚ.

Αυτόν τον Κούντε θέλουν οι πρωταθλητές

Η συνέχεια ήρθε από τον Πιερ Κούντε. Που ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Άρη. Δέσποζε στο κέντρο με την πληθωρική του παρουσία. Βοήθησε και τον Κανέ, που ήταν παρτενέρ του, να αναδειχθεί. Ο Καμερουνέζος θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό. Αυτόν που έκανε και τους Πειραιώτες, δύο χρόνια, να ψάχνουν την φόρμουλα για να τον πάρουν. Αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο πρέπει να μείνει και του χρόνου να υπολογίζεται σαν μια πολύτιμη μονάδα.

Ολυμπιακός: Τα σπάει ο Μπαγκαλιάνης

Ο άλλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης. Που πριν 15 μέρες έμεινε εκτός προπονήσεων με κορονοϊό. Μπορεί να έχασε κάποιες προπονήσεις, αλλά ο 22χρονος στόπερ έδειξε ανεπηρέαστος. Στο πλάι του βετεράνου Αβραάμ έδειχνε πως δεν ήταν ματς – ευκαιρία για τον ίδιο. Αλλά έδειχνε ο βασικός στόπερ της ομάδας, που έπαιξε με άνεση απέναντι στον Άρη. Η άνεση του στην κυκλοφορία της μπάλας. Η συνεργασία του με την αμυντική τετράδα και οι τοποθετήσεις – αντιδράσεις του στα μετόπισθεν εκθειάστηκαν από πολλούς.

Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής άσος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τον Ολυμπιακό Β’. Και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί, μελλοντικά, της άμυνας στην πρώτη ομάδα. Με την εικόνα που είχε κόντρα στον Άρη, όχι απλά ενισχύει την καλή άποψη που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά θα τον οδηγήσει να τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Ολυμπιακός: Να κεφαλαιοποιήσουν την εμφάνιση

Σίγουρα το παιχνίδι με τον Άρη ήταν χωρίς άγχος και αυτό πάντα βοηθάει. Αλλά και πάλι η εμφάνιση που πραγματοποίησαν όσοι αγωνίστηκαν λέει πολλά. Στο χέρι τους είναι να την κεφαλαιοποιήσουν. Και στο χέρι του Μαρτίνς είναι να δει διαφορετικά κάποια πράγματα.

Σχετικά με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πριν το ματς, καλό είναι να προσέχουμε. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χρόνια δηλητηριασμένο. Και δεν χρειάζεται κι άλλο δηλητήριο, γιατί μετά έρχονται οι απαντήσεις στο γήπεδο, αλλά το κακό (μίσος) έχει κάνει την δουλειά του.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει γιατί ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από φιέστες, έχοντας μπροστά έναν μεγάλο στόχο.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν έναν τίτλο μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τα 20 λεπτά γνώριμης μπάλας που έπαιξε ο Ολυμπιακός και τα οποία έδειξαν για ποιο λόγο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, που έχει να φοβάται μόνο τον κακό της εαυτό.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Αλέξαδρος Χρηστάκος γράφει για το πως ο Ρόνι Λόπες αντικατοπτρίζει όλη τη σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την κύρια αιτία που έκανε τον Ολυμπιακό να χάσει τον ένα από τους δύο μεγάλους φετινούς του στόχους.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την αλλαγή ψυχολογίας των ερυθρόλευκων που φέρνει η εικόνα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ και την στάση του Μαντί Καμαρά.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό κάνει μαζεμένα τόσα λάθη στην διαχείριση της ομάδας.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την συζήτηση που σήκωσε η ισοπαλία που έφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει με δημιουργία από πλάγιο

Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει με δημιουργία από πλάγιο

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα και τις προσωπικότητες που φέτος μέτρησαν στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Γι’ αυτό θέλεις τον Ελ Αραμπί

Γι’ αυτό θέλεις τον Ελ Αραμπί

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα του Ελ Αραμπί στη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη. που είναι στον αέρα για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός με ή χωρίς διάθεση!

Ολυμπιακός με ή χωρίς διάθεση!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που δείχνει φέτος ο Ολυμπιακός.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Μάριος Βρουσάι για δεξιός μπακ; Δαγκωτό!

Ολυμπιακός: Μάριος Βρουσάι για δεξιός μπακ; Δαγκωτό!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο 23χρονος άσος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τις συζητήσεις του με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός με τις 22 τελικές μετά την Αταλάντα και ο Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός με τις 22 τελικές μετά την Αταλάντα και ο Εμβιλά

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος σχολιάζει την εικόνα του Γιαν Εμβιλά κόντρα στον ΟΦΗ και πως ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό με την Αταλάντα.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: The italian job, αλλά πως να το έκανε;

The italian job, αλλά πως να το έκανε;

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στα δύο 90λεπτα με την Αταλάντα που ήταν καθρέφτης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει φέτος.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Η πρώτη νίκη στο Μπέργκαμο, η πρόκριση στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός: Η πρώτη νίκη στο Μπέργκαμο, η πρόκριση στο Καραϊσκάκη

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την πρώτη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέργκαμο και τι πρέπει να γίνει στη ρεβάνς με την Αταλάντα.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Το σύστημα τίτλου του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το σύστημα τίτλου του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για το πως ο Ολυμπιακός έβγαλε τον δύσκολο Ιανουάριο και την αλλαγή που πρέπει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Η δύσκολη φάση του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Η δύσκολη φάση του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για το κακό φεγγάρι που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο Πορτογάλος προπονητής.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Όπως το είπε ο Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Όπως το είπε ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς πριν το ματς με τον ΟΦΗ που έδωσε ο Ολυμπιακός η οποία αποτυπώνει τα σημεία που κρίνουν το πρωτάθλημα.

Αλέξανδρος Χρηστάκος