«Κρύα», άδικη ήττα γνώρισε ο Άρης στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς από την εικόνα του αγώνα άξιζε τουλάχιστον έναν βαθμό. Έναν βαθμό που θα ήταν «χρυσός» στην μάχη των πλέι οφ.
Αν κάποιος δεν έχει δει το ματς και κοιτάξει τα στατιστικά της αναμέτρησης θα μπει ότι δεν γίνεται αυτό το ματς να έχει λήξει με νίκη του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται ο Άρης να μην έχει πάρει έστω την ισοπαλία. Πέντε – δέκα οι τελικές για τους «κίτρινους», 8 αποκρούσεις ο Ολυμπιακός, 9 κόρνερ οι Θεσσαλονικείς μόλις 4 οι Πειραιώτες.
Μετά την αποβολή και απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που τα έδωσε όλα παίζοντας με βασικούς ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο. Και πριν το γκολ όμως οι φιλοξενούμενοι ελάχιστα απειλήθηκαν. Ουσιαστικά μόνο στη φάση με την απόκρουση του Κουέστα.
Το να βλέπεις σε ένα ολόκληρο ημίχρονο τον Άρη να έχει 70% κατοχή και την ομάδα του Μαρτίνς κλεισμένη στην περιοχή της, να κάνει μέχρι και καθυστερήσεις, λέει πολλά. Λέει πολλά για τα βήματα που έχει κάνει ο «Θεός του πολέμου» και το πόσο έχει δυναμώσει.
Γιατί ο Άρης που είχαμε συνηθίσει τα παλαιότερα χρόνια ακόμη κι αν έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν θα είχε αυτή την εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Το πιθανότερο ήταν μάλιστα να δεχόταν και δεύτερο γκολ.
Αυτή τη φορά όμως οι Πειραιώτες κλείστηκαν πίσω, όχι γιατί ήταν επιλογή τους, αλλά γιατί οι φιλοξενούμενοι τους ανάγκασαν, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την κούρασή τους.
Φυσικά και δεν λέω πως ο Άρης έπιασε σούπερ απόδοση, ούτε ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Του έλειπε κάτι. Κάτι το οποίο έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος με… μισή ευκαιρία έκανε το γκολ.
Η ομάδα του Μάντζιου κάπου το κουράζει με τις ντρίπλες, κάπου αργεί να πασάρει και να εκτελέσει. Και το κυριότερο δεν είχε και πάλι τον παίκτη να κάνει το γκολ. Για μία ακόμη φορά Μαντσίνι και Μάνος, σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, μία εκ των οποίων αν γινόταν γκολ, ο Άρης θα έπαιρνε τον βαθμό.
Επίσης δεν νοείται, ενώ υπάρχει τέτοια εδαφική υπεροχή να φεύγει το μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου και οι κίτρινοι να μην δημιουργούν κλασικές φάσεις. Γιατί μετά τις δύο ευκαιρίες του Μάνου στο 47′ και το 51′ κύλησε πολύς χρόνος έως ότου ο Άρης φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ.
Πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ανεβασμένος Μήτρογλου που είδαμε με τον ΟΦΗ θα είχε πολλές πιθανότητες να χαρίσει τον πολύτιμο πόντο. Ένας παίκτης που αν και ανέτοιμος έχει φέρει στην ομάδα 4 βαθμούς και που σήμερα θα έδινε το ύψος και τον όγκο που έλειπε στην επίθεση.
Οσον αφορά τις επιλογές του Μάντζιου δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο (είχε να αντιμετωπίσει και πολλές απουσίες) απλά μια παρατήρηση. Δεν ξέρω αν ο Μπερτόγλιο ζήτησε αλλαγή, αλλά παρότι δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να μείνει περισσότερο στο ματς. Και αντί για αυτόν να βγει αμυντικός ή κάποιο εξτρεμ προκειμένου να μπει ο Μάνος. Η απουσία του Αργεντινού ήταν εμφανής στο β’ μέρος με έναν Άρη να αναλώνεται σε πολλές λάθος πάσες έξω και μέσα στην περιοχή.
Για το τέλος ας μας πουν όσοι λένε για φιλικά του Άρη με τον Ολυμπιακό τι έχουν να πουν τώρα; Ένας κουρασμένος από την Ευρώπη Ολυμπιακός, που έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» το πρωτάθλημα τα «σκύλιασε» μέχρι το 90+’4 για τη νίκη. Ποιος θα του έλεγε τι αν παραχωρούσε και μια ισοπαλία;
Να δούμε τώρα αν θα κερδίσει τις υπόλοιπες ομάδες ή κάνει πάλι κάνα «δώρο» όπως αυτό στον Παναθηναϊκό από τον οποίο έχασε στην κανονική διάρκεια.
ΥΓ: Το γεγονός ότι ο κόσμος του Άρη είναι στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Η ομάδα έχει φέρει τον εαυτό της σε ένα επίπεδο να είναι «σκασμένη» όταν δεν παίρνει βαθμό μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού.
ΥΓ1: Εκτός από τον Μήτρογλου από τον Άρη έλειψε και ο Σαντέ Σίλβα. Σε ένα ματς όπως αυτό ο Πορτογάλος μπορούσε να ανοίξει την μαζική άμυνα του Ολυμπιακού, ή ακόμη και να κερδίσει και κάποιο πέναλτι με τις ντρίμπλες του σε μια περιοχή με τόσους αμυνόμενους.
ΥΓ2: Ο δανός διαιτητής Γιάκομπ Κέλετ άφησε τον Άρη με δικαιολογημένα παράπονα στον πειθαρχικό έλεγχο. Σωστά αποβάλλει τον Λαλά, όμως η αλήθεια είναι ότι χάρισε αρκετές κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται ο Μπα να τελειώνει το ματς χωρίς κίτρινη. Γενικότερα έπεσε πολύ κλωτσιά και τράβηγμα φανέλας.
Αλέξανδρος Κωτάκης: Όλα τα μπλογκ του συντάκτη