ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

GOD OF WAR: Κράτος Vs «Θεός του πολέμου» Άρης: Το μεγάλο… δίλημμα του Αρειανού

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για το ξακουστό βιντεογκέιμ God of War και το δίλημμα των οπαδών του Άρη στη μονοναχία Θεός του πολέμου - Κράτος.

GOD OF WAR: Κράτος Vs «Θεός του πολέμου Άρης»: Το... δίλημμα του Αρειανού
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Διακοπή πρωταθλήματος έχουμε, το μπάσκετ δεν έχει αρχίσει ακόμη, οπότε σήμερα ας πάμε με ένα πιο χαλαρό, ψυχαγωγικό μπλογκ. Άλλωστε ο Άρης είναι η επιτομή της ψυχαγωγίας για καθέναν από εσάς και το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στις ζωές σας μετά από την οικογένεια, την υγεία και την εργασίας σας.

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο Άρης διαθέτει ένα ισχυρό brand name, γνωστό παγκοσμίως. Άλλωστε η ελληνική μυθολογία είναι γνωστή στον πλανήτη σχεδόν όσο και η σπουδαία ελληνική ιστορία. Διδάσκεται σε σχολεία, σχολές και πανεπιστήμια και υπάρχει στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία του πλανήτη.

Μαζί με τον «Πατέρα των Θεών και των ανθρώπων» Δία και τον Ποσειδώνα, υπέρτατο Θεό των υδάτων, ο Άρης είναι από τις πιο γνωστές και αγαπητές μορφές του Δωδεκάθεου.

Παράλληλα ο Άρης έχει αποτελέσει και αποτελεί αντικείμενο στον παγκόσμιο κινηματογράφο (ειδικά στον Αμερικάνικο), ενώ την τελευταία 15ετία ο «Θεός του πολέμου» έχει συνδεθεί με έναν από τους κορυφαίους τίτλους βιντεογκέιμ. Τη σειρά GOD OF WAR.

Οι περισσότεροι θα τη γνωρίζετε και θα την έχετε παίξει ή ακόμη κι αν δεν ασχολείστε με τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, σίγουρα θα την έχετε ακούσει.

Σε μια σύντομη περιγραφή της ιστορίας, ο Σπαρτιάτης πολεμιστής Κράτος (εμπνευσμένος από τον αρχαιοελληνικό μυθολογικό ήρωα Κράτο) έχει οδηγηθεί με δόλιο από τον πρώην δάσκαλό του, τον «Θεό του πόλεμου Άρη, στο να μεταραπεί ουσιαστικά υποχείριό του. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) να σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του.

Έτσι ο Κράτος (που αποτελεί την προσωποποίηση της ωμής εξουσίας κάθε μορφής, όχι μόνο της κρατικής), θέλει να πάρει την εκδίκησή του. Στην πορεία, ο χαρακτήρας αυτός «θαμπώνεται» τόσο από την δύναμη και την εξουσία που αποκτά στο διάβα του, που απαιτεί όλο και περισσότερα. Ετσι στα επόμενα σίκουελ της σειρά βιντεοπαιχνιδιών τα βάζει με ολόκληρο τον Όλυμπο, τους Τιτάνες, ακόμη και τον Κάτω Κόσμο του Θεού Άδη.

Εμείς όμως ας παραμείνουμε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς στο οποίο ο Κράτος επιθυμεί εκτός από την εκδίκηση επί του πρώην μέντορά του Άρη, να γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δηλαδή να γίνει εκείνος «Θεός του πολέμου»!

Αναλύοντας περισσότερο τον Κράτος, είναι ένας άνδρας ανίκανος να αισθανθεί φιλία ή οίκτο, επειδή, δεν έχει δικό του σύστημα αξιών, παρεκτός αυτό που του έχει οριστεί από τον Κυβερνήτη του Ολύμπου Δία.

Το παιχνίδι είναι πραγματικά απολαυστικό από την πρώτη πίστα έως το φινάλε του. Εκτός κι αν είσαι Αρειανός! Εκεί, τίθεται και το μεγάλο δίλημμα.

Η τελική μονομαχία θέλει τον χαρακτήρα που καθοδηγείς για ένα ολόκληρο βιντεογκέιμ (0 Κράτος) δηλαδή να τα βάζει με τον Άρη προκειμένου να του πάρει τα σκήπτρα.

Δεν γνωρίζω πως αισθάνεστε οι υπόλοιποι, όμως προσωπικά, όποτε τίθεται αντιμέτωπος με τον πραγματικό «Θεό του πολέμου» αισθάνομαι… κάπως.

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή, δεν διαθέτω τον ίδιο φανατισμό (όπως σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι), ώστε να «καθαρίσω» και τον Άρη και να πάρω εγώ (ως Κράτος) τη θέση του. Δεν μου βγαίνει…

Βέβαια το να νικήσεις τον Άρη είναι εξαιρετικά δύσκολο και να πω και ην αλήθεια μόνο στο easy mode καταφέρνω να τον νικήσω. Ειδάλλως ο «Θεός Άρης» με κάνει με τα… κρεμμυδάκια μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το θέμα είναι ότι ενδόμυχα δεν στενοχωριέμαι και τόσο πολύ που εν τέλει ο αληθινός «Θεός του πολέμου» διατηρεί τα σκήπτρα του και μένει στον θρόνο του.

Να φανταστώ ότι κάπως έτσι αισθάνεστε κι εσείς όταν φτάνετε απέναντί στον μεγαλοπρεπή Άρη;

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη

Exit mobile version