ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Κρίμα να μην μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον Άρη από κοντά…

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης πόσο κρίμα είναι ο κορυφαίος Άρης εδώ και δεκαετίες να μην μπορεί να απολαύσει τη στήριξη των οπαδών του που θα ήταν μαζική.
Κρίμα να μην μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον Άρη από κοντά…

Άρης το όνομά του και η μοίρα του εδώ και 106 χρόνια είναι συνυφασμένη με τα πολύ δύσκολα. Λες και τον υποχρεώνει να βρίσκεται μονίμως σε «πόλεμο» ώστε να αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι ο «Θεός» αυτού.

Ακόμη και τα πιο ευχάριστα ο Άρης είναι σχεδόν αναγκασμένος να τα βιώνει μέσα από τις πιο σκληρές καταστάσεις.

Ποιος θα το περίμενε ότι η καλύτερη σεζόν του από το μακρινό ’80 -όταν ουσιαστικά διεκδίκησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα- θα ερχόταν εν μέσω κορονοϊού; Με τα γήπεδα «κλειδωμένα» και τον Αρειανό να μην μπορεί να γεμίσει τον «ναό» του (Βικελίδης) και να μην μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα του στα εκτός;

Να μην μπορεί να βρεθεί κοντά σε αυτή την ικανότατη ομάδα και να την απολαύσει; Να μην μπορεί να τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και να τη σπρώξει ακόμη πιο ψηλά από τις δυνατότητές της; Να μην μπορεί να αποθεώσει Μάντζιο και παίκτες που προσφέρουν αυτό το θέαμα και αρνούνται να χάσουν; Κόντρα σε όλους και όλα.

Εκτός των ρεκόρ που καταρρίπτει ο Άρης εντός των τεσσάρων γραμμών, φαντάζεστε αυτά που θα έσπαγαν στο κομμάτι τις κερκίδας; Τα ρεκόρ προσέλευσης και τα σερί sold out, ακόμη και σε μικρά ματς; Η κορυφαία επίδοση που σημειώθηκε ποτέ, στο Άρης-ΑΕΚ (στις 11/3/1979)  με 27.500 εισιτήρια, θα μπορούσε εύκολα να καταρριφθεί. Κι ας μην είχε τότε καθίσματα.

Κρίμα να μην μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον Άρη από κοντά...

Αντιλαμβάνεστε τη μαζικότητα των εκδρομών που θα έκανε ο κόσμος του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τι διαφήμιση θα ήταν αυτή για τον «Θεό του πολέμου»; Εδώ με τον Άρη να μαστίζεται από χίλια προβλήματα τα παλαιότερα χρόνια  και κάτω από 15 χιλιάδες στο Χαριλάου και κάνα χιλιάρικο στα εκτός, δεν έγραφε το «κοντέρ».

Αλλά το είπαμε ότι η μοίρα του είναι «συνδεμένη» με τις πιο αντίξοες καταστάσεις. Ακόμη και η χαρά του πρέπει να περάσει μέσα από κακουχία. Όπως το 2005 όταν αγωνιζόταν στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας όμως βιώσει λίγες μέρες νωρίτερα το πικρό ποτήρι του δεύτερου υποβιβασμού.

Όπως το 2010 στο ΟΑΚΑ, όταν καταγράφηκε η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου,  αλλά δυστυχώς οι παίκτες αποδείχθηκαν κατώτεροι του μεγέθους αυτού του κόσμου. 26.500 άνθρωποι με επίσημο sold out και τέσσερα χρόνια αργότερα τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο αριθμό εισιτήριων, να μην καταφέρνει να τα εξαντλήσει.

Ή να θυμηθώ το 2014 όταν ο ένδοξος αυτός σύλλογος αναγκάστηκε να γιορτάσει έναν αιώνα ζωής έχοντας και πάλι υποβιβαστεί;

Ας ευχηθούμε λοιπόν αυτή η ψυχοπλακωτική κατάσταση με τον κορονοϊό να τελειώσει σύντομα ώστε ο κόσμος του Άρη να βρεθεί μαζικά σε όποιο γήπεδο παίζει αυτή η ομάδα ώστε να της προσδώσει την ώθηση που μόνο εκείνος μπορεί.

ΥΓ: Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Θόδωρο Καρυπίδη ότι με πολύ περιορισμένα έσοδα (μιλάμε για μερικά εκατομμύρια λιγότερα, όχι αστεία), όχι μόνο δεν «λύγισε» μετά την αποκλεισμό από την Κόλος, αλλά την κράτησε σε υψηλό επίπεδο και την ενίσχυσε ακόμη περισσότερο. Ότι έκανε τις σωστές επιλογές, μία εκ των οποίων φαίνεται πως είναι ο Άκης Μάντζιος. Κι ότι πιθανότατα θα την ενισχύσει κι άλλο ενόψει Ιανουαρίου.

ΥΓ1: Πολλά μπράβο και στην ομάδα μπάσκετ, η οποία τηρουμένων των αναλογιών πέτυχε έναν θρίαμβο επί του Προμηθέα. Ο Καμπερίδης έκανε πολύ καλή δουλειά μακρύ αυτό διάστημα χωρίς ματς και πρέπει να του το πιστώσουμε. 94 πόντοι, με μόλις 10 ασίστ, αλλά με 49 ριμπάουντ συνολικά (ρεκόρ), 18 περισσότερα από τους ισχυρούς Πατρινους! Και με τους δύο ποιοτικότερους παίκτες σου (Τσάλμερς, Ντράγκίσεβιτς) να είναι αρνητικοί. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε έστω το «5άρι»…

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: O Άρης έδειξε οτι το φορμάτ 1-4 είναι λάθος

O Άρης έδειξε οτι το φορμάτ 1-4 είναι λάθος

Από την πρώτη κιόλας σεζόν αποδεικνύεται οτι το φορμάτ του 1-4 εκτός του οτι έγινε φωτογραφικά για τον Άρη, είναι τελείως λανθασμένο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης που δεν είχε ένταση, ο Ουζουνίδης που δεν ρίσκαρε και  ο Αχιλλέας που εκτέθηκε για μία ακόμη φορά

Ο Άρης που δεν είχε ένταση, ο Ουζουνίδης που δεν ρίσκαρε και ο Αχιλλέας που εκτέθηκε για μία ακόμη φορά

Περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον Άρη κόντρα στην ΑΕΚ, ειδικά μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε ο Θεός του πολέμου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για τον Άρη η νίκη είναι πιο σημαντική από ότι για την ΑΕΚ

Για τον Άρη η νίκη είναι πιο σημαντική από ότι για την ΑΕΚ

Μόνο αδιάφορο δεν είναι για τον Άρη το ντέρμπι με την ΑΕΚ, για όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει πλέον στο 5-8.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτός είναι και ο φετινός ο Άρης

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτός είναι και ο φετινός ο Άρης

Ο Άρης ήταν «αναιμικός» σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η διαιτησία σαν... κερασάκι στην τούρτα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θα πρέπει η ΑΕΚ να απομακρύνει τον Αλμέιδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό ούτε στο πρωτάθλημα;

Θα πρέπει η ΑΕΚ να απομακρύνει τον Αλμέιδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό ούτε στο πρωτάθλημα;

Μόνο η νίκη στο προσεχές ντέρμπι της ΟΠΑΠ Αρενα δείχνει ικανή να αντιστρέψει το κλίμα για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Όταν επικαλείσαι συνεχώς τη διαιτησία, κάποια στιγμή σου γυρνάει μπούμερανγκ…

ΠΑΟΚ: Όταν επικαλείσαι συνεχώς τη διαιτησία, κάποια στιγμή σου γυρνάει μπούμερανγκ…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ απώλεσε σχεδόν όλους τους στόχους, καλείται να αντιμετωπίσει και την δικαιολογημένα σκληρή κριτική των οπαδών του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το μεγάλο κέρδος ήταν οτι Άρης αντεπεξήλθε σε δύο τελείως διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού

Το μεγάλο κέρδος ήταν οτι Άρης αντεπεξήλθε σε δύο τελείως διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άρης έπαιξε πολύ καλά και με τη μπάλα και χωρίς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης που θέλουν να βλέπουν οι Αρειανοί και που αξίζει την 4άδα! – Ούτε κουβέντα για το πέναλτι

Ο Άρης που θέλουν να βλέπουν οι Αρειανοί και που αξίζει την 4άδα! – Ούτε κουβέντα για το πέναλτι

Ο καλύτερος φετινός Άρης δικαιούται να στοχεύει και πάλι στην 4άδα - Είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν ήταν πέναλτι;

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Λίγες μέρες στην ομάδα ο Βετούλας, πολλές οι αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη

Λίγες μέρες στην ομάδα ο Βετούλας, πολλές οι αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη

Απελευθερωμένοι παίκτες, μικρότερο ροτέισον και πιο ουσιαστικοί ρόλοι στους Κούπερ, Φιγκερόα και Ρόμπερτς είναι μερικές από τις αλλαγές που βλέπουμε από τον Νίκο Βετούλα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Δεν γίνεται συνέχεια να τα ρίχνει στη διαιτησία ο Αταμάν

Παναθηναϊκός: Δεν γίνεται συνέχεια να τα ρίχνει στη διαιτησία ο Αταμάν

Ο Αταμάν πρέπει να βρει τρόπο ο Παναθηναϊκός να κερδίζει ομάδες σαν τη... μισή Αρμάνι, και όχι να επικαλείται τη διαιτησία σε ένα ματς που δεν έπαιξε ρόλο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Καστρίτης έκανε «φάουλ», αλλά δεν του αξίζει να αποχωρήσει τώρα και έτσι, αλλά με το κεφάλι ψηλά

Ο Καστρίτης έκανε «φάουλ», αλλά δεν του αξίζει να αποχωρήσει τώρα και έτσι, αλλά με το κεφάλι ψηλά

Η χρονιά εξελίσσεται άσχημα, ο Καστρίτης έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ωστόσο έχει προσφέρει στον Άρη και του αξίζει να αποχωρήσει με χειροκρότημα.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης πλήρωσε τα λάθη του, τα λάθη των διαιτητών και τα κενά στο ρόστερ

Ο Άρης πλήρωσε τα λάθη του, τα λάθη των διαιτητών και τα κενά στο ρόστερ

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ακόμη και τη νίκη στο Καραϊσκάκης και να πάει στο 2ο σερί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με άλλη ψυχολογία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλλαγή στόχων ο Άρης, αστοχία  δηλώσεων ο  Ουζουνίδης

Αλλαγή στόχων ο Άρης, αστοχία δηλώσεων ο Ουζουνίδης

Ο Άρης κατάφερε να ηττηθεί από έναν κακό ΟΦΗ και να εκμηδενίσει τις ελπίδες του για την 4άδα, - Άστοχες οι δηλώσεις του Ουζουνίδη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τέτοια ανατροπή, σε γήπεδο «πισίνα» δεν επιτρέπεται

Άρης: Τέτοια ανατροπή, σε γήπεδο «πισίνα» δεν επιτρέπεται

Δεν γίνεται να δέχεσαι ανατροπή σε ένα τόσο βαρύ γήπεδο κι ενώ ο αντίπαλος σου κάνει μόνο δύο τελικές σε όλο το Β΄ 45λεπτο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το «κορυφαίο» πρωτάθλημα, στο οποίο το άγγιγμα του Σιφουέντες είναι φάουλ, αλλά το σπρώξιμο του Μήτογλου δεν είναι

Το «κορυφαίο» πρωτάθλημα, στο οποίο το άγγιγμα του Σιφουέντες είναι φάουλ, αλλά το σπρώξιμο του Μήτογλου δεν είναι

Λένε και ξαναλένε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τη στιγμή που ακυρώνεται ένα γκολ όπως του Μανού Γκαρσία και μετράνε γκολ όπως του Μήτογολου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης και το κομβικό ματς με τον Αστέρα

Ο Άρης και το κομβικό ματς με τον Αστέρα

Τυχόν νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης μπορεί να φέρει τον Θεό του πολέμου σε τροχιά 4άδας ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ουζουνίδης που ρίσκαρε και ο Άρης κέρδισε και τα όσα καλείται να διορθώσει

Ο Ουζουνίδης που ρίσκαρε και ο Άρης κέρδισε και τα όσα καλείται να διορθώσει

Η ομιλία του Ουζουνίδη στην ανάπαυλα και οι αλλαγές που έφεραν περισσότερους παίκτες στην περιοχή, έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να πάρει τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στο 2ο ημίχρονο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μια του Ουζουνίδη, δυο του Ουζουνίδη τρεις και η καλή του μέρα!

Μια του Ουζουνίδη, δυο του Ουζουνίδη τρεις και η καλή του μέρα!

Θετική εντύπωση προκαλεί το ότι ενώ στο παρελθόν υπήρξε άρνηση δύο φορές από την πλευρά του Μαρίνου Ουζουνίδη να αναλάβει τον Άρη, το έκανε τώρα.

Ποδόσφαιρο