Ο Άρης έπαιζε… μόνος του και κατάφερε να χάσει
Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πως ο Άρης δεν επιτρέπεται να μπαίνει τόσο νωθρά στα ματς και να χάνει από μια αδύναμη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.Με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα υπήρχε η δικαιολογία του βούρκου. Με την ΑΕΚ υπήρχε η διαφορά ποιότητας κάποιων παικτών της Ένωσης και μια ήττα που ήρθε στις λεπτομέρειες. Με τον χειρότερο Παναθηναϊκό που έχουμε δει ποτέ ομως, ο Άρης δεν είχε καμία δικαιολογία για την κακή ήττα με 0-1.
Δεν είναι δυνατόν ο Άρης να μπαίνει σαν «υπνωτισμένος» στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν ως τώρα. Ήταν ο μοναδικός τρόπος ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει τη «ζημιά» και την έκανε. Γιατί με το γρήγορο γκολ που δέχτηκες, έδωσες το δικαίωμα σε μια ομάδα που ήρθε με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, να κλειστεί πίσω και να παίξει μαζική άμυνα σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.
Της έδωσες δικαίωμα να κάνει καθυστερήσεις από το 10ο λεπτό. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον 6-7 φορές παίκτες των πράσινων βρέθηκαν… ξάπλα στο έδαφος.
Με μια ανεξήγητα κακή αμυντική αντίδραση στη φάση του γκολ που θύμισε το ματς με την Κόλος Κοβαλίβκα. Τότε όμως ήταν αρχή της σεζόν και ήσουν με Ντάτκοβιτς. Δεν γίνεται να «πετάς» το πρώτο ημίωρο όντας τόσο υποτονικός.
Δεν ξέρω ποιος φταίει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μάντζιος δεν είπε στους παίκτες του να μπουν δυνατά. Ή και να μην τους το είπε, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να τους το πει για να μπουν και να «τρώνε σίδερα». Πάντως οι δηλώσεις του ότι έλειπε μόνο το γκολ δεν με βρίσκουν σύμφωνο.
Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Το ρεπορτάζ της Αθλητικής Κυριακής
Δεν ξέρω αν το αισθανθήκατε κι εσείς. Ήταν από τις φορές που παρά την καθολική υπεροχή του Άρη (9-0 τα κόρνερ, 13 αποκρούσεις και 21 επεμβάσεις το «τριφύλλι») είχες την εντύπωση ότι και… δύο ώρες ακόμη να έπαιζε, γκολ δεν θα έβαζε. Ήταν από αυτές τις φορές που ξέρεις ότι η ομάδα δεν θα κερδίσει. Κάτι έλειπε.
Ο Έλληνας τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές και «φρέσκαρε» την 11άδα του, όμως αποδείχθηκε πως όταν ο Άρης έχει τη μπάλα στα πόδια του και καλείται να κάνει παιχνίδι, έχει προβλήματα.
Στους περισσότερους αγώνες του ως τώρα, κατάφερνε να νικά διότι δεν ήταν εκείνος που είχε τόσο πολύ την μπάλα στα πόδια του. Γενικότερα κυριαρχούσε γιατί έβρισκε αρκετούς χώρους και «χτυπούσε» στο ανοικτό γήπεδο.
Αυτή τη φορά τα τρία χαφ στον άξονα δεν τον ενόχλησαν ιδιαίτερα (όπως συνέβη με την σαφώς πιο ποιοτική ΑΕΚ που τον μπλόκαρε), καθώς ευκαιρίες έγιναν με κάθε τρόπο και ήταν πολλές (20 τελικές, 14 σουτ εντός περιοχής).
Αυτή τη φορά όμως έλειψε ακόμη περισσότερο ο φορ γκολτζής. Όπως λείπει από την αρχή της σεζόν, όποτε ο «Θεός του πολέμου» παίζει με ομάδες που αγωνίζονται με τη φιλοσοφία να καταστρέψουν.
Πρέπει φυσικά να αποκτηθεί ικανό φορ, αλλά για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, δεν φταίνε μόνο οι Λόπεθ και Μάνος. Φταίνε και οι υπόλοιποι που είχαν εξίσου κακά τελειώματα στη σωρεία ευκαιριών που δημιούργησε ο Άρης. Ο Σίλβα, ο Μαντσίνι, ο Ματέο Γκαρσία και φυσικά ο Τζέγκο, σε εκείνο το απίστευτο τετ α τετ που δεν έπρεπε να χαθεί ακόμη κι αν απέναντί του ήταν ο… Μπουφόν!
Μόνος του ο Άρης κατάφερε να βάλει πίεση για την 4άδα και κατ’ επέκταση για την έξοδο του στην Ευρώπη. Κρίμα γιατί ως τώρα στόχευε στην 3άδα και φαινόταν σίγουρο πως θα μπει στα πλέι οφ με μεγάλο αβαντάζ έναντι του τελευταίου του αντιπάλου.
Παραμένει όμως καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, το +5 μόνο αμελητέο δεν είναι και μπορεί κάλλιστα να μεγαλώσει στα επόμενα ματς. Αρκεί όμως ο Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές του να δείξουν προσωπικότητα και να κάνουν καλή διαχείριση στην πιο «άβολη» κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί από την αρχή της σεζόν.
ΥΓ: Έστω ισοπαλίες αν είχε πάρει με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο Άρης θα ήταν τελείως διαφορετικά. Σημαντική η απουσία του Μπερτόλιο, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάσαι από έναν παίκτη.
ΥΓ1: Θα μπορούσε ο Μάντζιος να αποσύρει τον αρνητικό Ματέο αντί του θετικού Μαντσίνι. Θα μπορούσε επίσης να ρίξει και τον Κάτσε κάποια στιγμή, αντί του ντεφορμέ Ματίγια (εφόσον ο Αλβανός ήταν έτοιμος). Λεπτομέρειες πάντως που δεν καθόρισαν το ματς.
ΥΓ2: Ο… είμαι ένας από εσάς Βέλεθ, ήταν ο πρώτος που έτρεχε για τσαμπουκά από τους φιλοξενούμενους, σε δύο-τρία περιστατικά έντασης που σημειώθηκαν. Τα… 350 ετησίως πάνω από όλα!
Αλέξανδρος Κωτάκης: Όλα τα μπλογκ του συντάκτη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.