Την ώρα που ο Άρης είχε πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημά του εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια και άρχισε να «ρολάρει», ήρθε αυτή η αναποδιά με τα κρούσματα για να τον… φρενάρει; Θα το δούμε, είναι μια δοκιμασία την οποία ο «Θεός του πολέμου» πρέπει να περάσει όσο πιο «αναίμακτα» μπορεί.
Το πώς αυτά τα δέκα αυτά μέλη κόλλησαν τον κορονοϊό δεν έχει τόση σημασία. Είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας και όχι για να συζητηθεί δημοσίως. Εκείνο που προέχει τώρα είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα καταστολής και πρόληψης έτσι ώστε τα υπάρχοντα κρούσματα να θεραπευθούν το συντομότερο δυνατό και παράλληλα να αποφευχθεί στο μέλλον ενδεχόμενο το φαινόμενο να επαναληφθεί.
Πάντως όσα μέτρα και να πάρεις, όταν μιλάμε για ένα μεγάλο γκρουπ ατόμων (παίκτες, προπονητικό τιμ και προσωπικό) δεν είναι τόσο εύκολο να τη βγάζεις «καθαρή» πάντα. Βλέπετε περιστατικά «σκάνε» και σε άλλες ομάδες της Super League.
Εκτός από το ιατρικό τιμ της ομάδας σημαντικό ρόλο καλείται να παίξει και ο Άκης Μάντζιος (επί τη ευκαιρία χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του). Και αναφέρομαι στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Έλληνας τεχνικός πρέπει να δουλέψει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει προσηλωμένη όποτε κι αν αγωνιστεί ξανά και αν είναι δυνατό να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από την «περιπέτεια» αυτή.
Ανθρώπινο είναι κάποιοι από τους παίκτες να νιώθουν κάποιο φόβο από το όλο σκηνικό και ειδικότερα οι υγιείς. Ακόμη κι αν η επαφή τους με όσα μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά γίνει όταν αυτά θα έχουν ιαθεί πλήρως.
Ο Μάντζιος, ο Ναζλίδης, το ιατρικό τιμ, αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι του Άρη πρέπει να κάνουν τους ποδοσφαιριστές να νιώσουν ασφαλείς και πως το θέμα αυτό ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και μόνο. Και πως προέχει ο «Θεός του πολέμου» να συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το ίδιο δυναμικά από εκεί που σταμάτησε στα Ιωάννινα. Ψυχραιμία θέλει και καλή διαχείριση.
Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι καλός ρυθμός που υπήρχε θα χαθεί τώρα. Την απάντηση πάνω σε αυτό την έδωσε ένας φίλος του Άρη την οποία εντόπισα σε σχόλιο στο Facebook. «Ο Άρης είχε… φόρα όχι ρυθμό. Οπότε δεν υπάρχει φόβος να χαθεί το φορμάρισμα που έχουμε» είπε ο εν λόγω οπαδός και η παρατήρησή του αυτή ήταν πολύ εύστοχη κατά τη γνώμη μου.
Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιρναν αποτελέσματα όχι όμως εξαιτίας της σούπερ απόδοσής τους. Κι αυτό καθώς όπως έχω σημειώσει και σε προηγούμενα μπλογκ, υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Τώρα ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του καλούνται να εκμεταλλευτούν το κενό αυτό διάστημα και να δουλέψουν όσο καλύτερα μπορούν. Φυσικά και δεν μιλάμε για μια συνήθη διακοπή πρωταθλήματος (όπως πχ όταν αγωνίζονται οι Εθνικές) με τον Άρη να πρέπει να προπονηθεί σε ολιγομελή γκρουπ, όπως ήδη γίνεται.
Σίγουρα ο 51χρονος τεχνικός δεν μπορεί να βάλει όλους τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν οικογενειακό διπλό, δεν μπορεί να βάλει άπαντες σε κοινές ασκήσεις και δεν μπορεί να τους υποβάλλει όλους μαζί σε βιντεοθεραπεία.
Από την άλλη όμως από τα δέκα μέλη που διαγνώσθηκαν με τον κορονοϊό δεν είναι όλα παίκτες. Επίσης ας περιμένουμε να δούμε και τα επαναληπτικά τεστ που θα γίνουν σήμερα Παρασκευή (23/10).
Ο Μάντζιος μπορεί να κάνει πολύτιμη δουλειά το διάστημα αυτό και πρέπει να το εκμεταλλευθεί στο μέτρο του δυνατού ώστε ο Άρης να βελτιώσει όσα μπορεί και να παραμείνει όσο γίνεται σε αγωνιστικό ρυθμό.
Ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει και ότι δεν θα παρεκκλίνει από την εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει μέχρι στιγμής.
Για να το δούμε και λίγο στο χαλαρό, ο Άρης μέχρι στιγμής -παρότι δεν παίζει όπως μπορεί- έχει μετατραπεί σε… ιό που «καταπίνει» τους αντιπάλους του. Και έτσι πρέπει να συνεχίσει και μετά την «περιπέτεια» με τον κορονοϊό.
Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη