ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Το συναίσθημα του Σάσα και το… πρότζεκτ του Βέλεθ

Να που υπάρχει συναίσθημα σε ποδοσφαιριστές στις μέρες του στυγνού επαγγελματισμού που ζούμε. Ο Βραζιλιάνος εξέφρασε ένα σπάνιο «δέσιμο».

Να που υπάρχει συναίσθημα σε κάποιους ποδοσφαιριστές στις μέρες του στυγνού επαγγελματισμού που ζούμε. Ο Λούκας Σάσα εξέφρασε ένα σπάνιο «δέσιμο».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Να που υπάρχει συναίσθημα σε κάποιους ποδοσφαιριστές στις μέρες του στυγνού επαγγελματισμού που ζούμε. Ο Λούκας Σάσα εξέφρασε ένα σπάνιο «δέσιμο».

Ο κόσμος του Άρη και γενικότερα οι φίλαθλοι όλων των ομάδων έχουν ανάγκη να «δεθούν» συναισθηματικά με παίκτες. Ειδικότερα τα νέα παιδιά έχουν ανάγκη από πρότυπα ή έστω από αθλητές που θα μπορούν να θαυμάσουν και να αγαπήσουν για αρκετά χρόνια.

Δυστυχώς όσο τα χρόνια περνούν το στοιχείο του ρομαντισμού απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Έτσι είδωλα όπως ο Βικελίδης, ο Κούης, ο Γκάλης και άλλοι μεγάλοι αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα του «Θεού του πολέμου» στα 107 αυτά χρόνια ζωής του, εκλείπουν πλέον.

Πλέον είμαστε σε εποχές που οι ποδοσφαιριστές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα κάθε χρόνο στις ομάδες και κινούνται στη λογική «να πάρω τα χρήματά μου και να φύγω για περισσότερα».

Η «πόρτα» που έριξε ο Λούκας Σάσα στον ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος στη συνέντευξή του στο gazzetta, ήταν μια εξαίρεση μεν, πολύ ευχάριστη δε.

Τα χρήματα που του προτάθηκαν από τον δικέφαλο ήταν αρκετά παραπάνω και όμως αυτό είπε ένα μεγάλο «όχι». Παρότι ξένος, παρότι μόλις δύο χρόνια στην ομάδα έβαλε παλικαρίσια την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρότεινε η ΠΑΕ Άρης.

Ποιος θα μπορούσε να του πει κάτι αν έλεγε το «ναι» στον δικέφαλο; Και περισσότερα λεφτά θα έπαιρνε και στην πόλη στην οποία είχε συνηθίσει θα παρέμενε.

Και όμως δεν το έκανε. Αυτό εκτός από το ότι τιμά τον ίδιο που δεν σκέφτεται μόνο το χρήμα, δείχνει και ότι ο Άρης βαδίζει στον σωστό δρόμο. Γιατί αν ο Σάσα (και ο κάθε ποδοσφαιριστής) δεν έβλεπε καλές συνθήκες και προοπτική, όσο κι αν γούσταρε τον κόσμο και την ομάδα, δεν πρόκειται να έμενε σε ένα περιβάλλον που δεν τον εκφράζει.

Άρα σημαίνει ότι σε αυτά τα δύο χρόνια που ο 30χρονος χαφ βρίσκεται στους «κίτρινους», έχει διαπιστώσει πως κάτι καλό γίνεται και πως κάτι ακόμη καλύτερο έρχεται…

Η «τρέλα» που είδαμε στο μάτι αυτού του παλικαριού από όταν είχε έρθει στον Άρη δεν ήταν τελικά τυχαία. «Αυτός είναι πιο τρελός από εμάς», σχολίαζαν οι οπαδοί των κίτρινων όταν είχαν δει τις φωτογραφίες από την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου το 2019. Και να που ο τύπος αυτός εκτός από παικταράς, παίζει τόσο καλά γιατί αισθάνεται καλά και παίζει και με το συναίσθημα.

Η περίπτωση Σάσα είναι η καλή. Υπάρχουν όμως και οι κακές και αυτές είναι συντριπτικά περισσότερες. Για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για τον Άρη. Τρανό παράδειγμα ο Φραν Βέλεθ.

Πέρσι το καλοκαίρι, ενώ ο Άρης του ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή για τα χρωστούμενα (μιλάμε για ένα μήνα μόνο και σε εποχή κορονοϊού), αυτός ήταν τελείως ανένδοτος. Μάλιστα την ώρα που δημοσίευε το… δακρύβρεχτο μήνυμά του για τα «περί οικογένειας και πλέον είμαι ένας από εσάς», είχε ήδη κινηθεί νομικά κατά της ΠΑΕ!

Το έκανε πολύ χειρότερο τώρα, όταν επειδή ο Άρης άργησε να καταβάλλει 1-2 δόσεις (κι ενώ εν τέλει εισέπραξε κανονικά τα 103.000 ευρώ που του οφείλονταν) ζήτησε να πληρωθεί και το πέναλτι που προβλέπεται από τη FIFA! Δεν πειράζει, σε καλή μεριά αυτά τα 9… ψωροχιλιάρικα, πόσα είναι.

Αυτό που μετράει είναι ότι εκείνο που προχωράει είναι το πρότζεκτ του Άρη, ενώ εκείνο που επέλεξε ο Βέλεθ… τράκαρε στην «κιτρινόμαυρη» πλάτη.

Γι αυτό λοιπόν να «δένεστε» κυρίως με την ομάδα και όχι τόσο με αθλητές. Ο σύλλογος ΆΡΗς είναι αυτός που αξίζει όλη την αγάπη και το συναίσθημά σας.

Εκτός κι αν είναι κάποιος ρομαντικός «τρελός». Όπως ο Λούκας Σάσα!

Exit mobile version