ΑΡΗΣ: Έστειλε το μήνυμα με τρίμπαλο!
Ένας ΑΡΗΣ χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε τον δυνατό ΟΦΗ, ο οποίος δεν έπαιξε κλειστά και προσπάθησε να παίξει για τη νίκη. Ωστόσο η ποιότητα των παιχτών του Μίχαελ Ένινγκ έκρινε το τελικό αποτέλεσμα! 3-1 λοιπόν και με ανατροπή μια δίκαιη νίκη για το θεό του πολέμου που ξεκίνησε με...Ένας ΑΡΗΣ χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε τον δυνατό ΟΦΗ, ο οποίος δεν έπαιξε κλειστά και προσπάθησε να παίξει για τη νίκη. Ωστόσο η ποιότητα των παιχτών του Μίχαελ Ένινγκ έκρινε το τελικό αποτέλεσμα! 3-1 λοιπόν και με ανατροπή μια δίκαιη νίκη για το θεό του πολέμου που ξεκίνησε με το δεξί τα πλέι οφ!
Κορυφαίοι κι αυτοί που έκαναν τη διαφορά ήταν για μια ακόμη φορά ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΊΔΗΣ κι ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ! Ο Γιάννης «σέρβιρε» κι ο Μπρούνο τα κάρφωνε!
Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο φετινό πρωτάθλημα. Από αυτόν ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης, είχε μία ασίστ στο 3ο γκολ, και κέρδισε το φάουλ, μετά από μια εξαιρετική ενέργεια απ αυτές που συνήθως κάνει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο εκπληκτικός Μπρούνο Γκάμα και το έκανε άψογα για το προβάδισμα της ομάδας του θεού του πολέμου!
Ο Μπρούνο Γκάμα που μετά κι απ’ αυτήν του την εμφάνιση, βάζει δύσκολα στον πρόεδρο Θόδωρο Καρυπίδη ο οποίος μάλλον θα βάλει «βαθιά το χέρι στη τσέπη» για να κρατήσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό! Φυσικά ο πρόεδρος έχει αποδείξει ότι όποιον θέλει τον κρατάει στην ομάδα! Και έχω την αίσθηση ότι θα τον κρατήσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μπρούνο Γκάμα για τις «κανονιές» με ΟΦΗ και την παραμονή του στον Άρη
Για να γυρίσουμε στο παιχνίδι, που έγινε μετά από 2-3 μήνες αναγκαστικής διακοπής των πρωταθλημάτων, κάτω από περίεργες συνθήκες γενικά, είχε δυνατή βροχή στη Θεσσαλονίκη Ιούνιο μήνα,(ευτυχώς ο αγωνιστικός χώρος του Βικελίδης είναι άριστος) πολλές αλλαγές και ήταν δυστυχώς χωρίς τους χιλιάδες οπαδούς του ΑΡΗ που θα δημιουργούσαν μοναδική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν.
Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε με ένα σχήμα που δεν είχε παίξει ξανά. Είχε στα χαφ τον Βέλεθ (που δεν είναι χαφ) λόγω της αναγκαστικής απουσίας του Ματίγια, μαζί με τον σταθερό Σάσα. Επίσης στα πλάγια είχε τους κορυφαίους όπως είπαμε ΦΕΤΦΑ-ΓΚΑΜΑ, κεντρικούς αμυντικούς Δέλη-Σόουζα( θετικοί κι οι δυο ειδικά ο αρχηγός Δεληζήσης). Δεξιά στην άμυνα τον σχεδόν πάντα καλό Ρόουζ (που δεν είναι όμως δεξί μπακ!) αριστερά τον Κόρχουτ (που είχε αμυντικά προβλ΄ξματα αλλά επιθετικά ήταν καλός και μάλιστα σκόραρε πάλι) αλλά και ένα σύστημα 4-4-2 με Λάρσον και Ιντέγε μπροστά.
Έναν Ιντέγε που δεν ήταν σε καλή μέρα, ίσως επηρεασμένος περισσότερο απ όλους απ την μεγάλη αγωνιστική απραξία και τον Λάρσον, να προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να προσφέρει αυτά που είναι ικανός να κάνει. Ο Κουέστα ήταν σταθερός χωρίς να φταίει στο γκολ της ομάδας της Κρήτης.
Εκείνο που προκάλεσε συζητήσεις στις τάξεις των οπαδών του ΑΡΗ κι όχι μόνο,ήταν ο αποκλεισμός του Νικολά Ντιγκινί απ την αποστολή! Ενός παίχτη (που όλοι ξέρουν ότι θα φύγει απ την ομάδα με τη λήξη της σεζόν, όπως κι ο Βέλεθ άλλωστε), αλλά θα ήταν αρκετά χρήσιμος για τα πλέι οφ αλλά κυρίως για το κύπελλο που είναι ο μεγάλος πλέον στόχος της ομάδας αφού η συμμετοχή στο Europa League είναι δεδομένη.
Άλλη μια συζήτηση είναι ο Σουηδός δεξιός μπακ Σούγκρεν. Ήταν και αυτός εκτός αποστολής για τους γνωστούς λόγους με τις δηλώσεις του για τον Μίχαελ Ένιγκ.
Δεν ξέρω αν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται αυτές οι επιλογές την στιγμή που η ομάδα δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Ίσως οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να αναθεωρήσουν μερικά πράγματα για το καλό όλων. Φυσικά, Καρυπίδης, Χαριστέας, Ένιγκ, ξέρουν καλύτερα (όσα ξέρει ο νοικοκύρης…) τι συμβαίνει και πιστεύω πως είναι οι τελευταίοι που θα ήθελαν να αποτύχει η ομάδα στα πλέι οφ και κυρίως στο κύπελλο!
Απο κει και πέρα, ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι θα αποτελέσει πολύ «σκληρό καρύδι» για όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους τους, βρίσκοντας τον ρυθμό του και έχοντας όλους τους παίχτες του έτοιμους!
Γιατί όταν βάζεις τρία γκολ σε μια μέτρια μέρα τι μπορεί να γίνει σε μια καλή; Ίσως τέσσερα; Δε ξέρω, ίσως αφού το ‘χει κάνει ξανά, σε κάποιους…
Είδομεν…
Με τιμή
ΑΡΗΣτος