Ο Κώστας Καραμανλής εκτός από αιματοβαμμένα χέρια έχει και θράσος. Περίσσιο. Ξεδιάντροπα απαίτησε «μπράβο» με ύφος χιλίων καρδιναλίων για το έργο της Κυβέρνησης στο Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για όσα έγιναν στο έγκλημα των Τεμπών! Μάλιστα τελείωσε την ομιλία του με «είμαι εδώ».
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Το ότι είσαι ακόμα… εδώ και σε βλέπουμε, σε ακούμε, σε ανεχόμαστε. Και σαν μην έφτανε όλο αυτό, κουνάει και το δάκτυλο! «Δεν έκανα καμία παράβαση»! Λέει πως δεν κρύβεται, ωστόσο σε όλη την ομιλία του κρύφτηκε πίσω από την παράταξη (το ανέφερε πάρα πολλές φορές). Κρύφτηκε πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! «Είμαστε όλοι μαζί» και όχι μόνο! Χρησιμοποιήθηκε ο όρος «κάστρα»!
Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Έβαλε μπροστά και τις Σέρρες και το εκλογικό σώμα που τον ψήφισαν! Ανέφερε εκλογικά ποσοστά και έκανε συγκρίσεις με την πυρκαγιά στο Μάτι! Και ναι… Είναι ακόμα εδώ!
«Είμαστε όλοι εδώ». Διότι, είναι και οι υπόλοιποι. Τομάρια που δεν υπολογίζουν τίποτε μπροστά στην καρέκλα. Μην και ξεφύγει κανείς από το μαντρί και γίνει δυσάρεστος στον Πρωθυπουργό που στηρίζει τον κύριο υπαίτιο της δολοφονίας 57 ψυχών! Όταν κατέβηκε ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον χειροκροτούσαν! Στη συνέχεια γέλαγαν με κάτι που είπε ο πρόεδρος της Βουλής!
Αυτοί είναι…
Να δούμε με ψυχραιμία την αλήθεια λέει ο Κώστας Καραμανλής με 57 νεκρούς – Ήμαρτον !
Τον κατηγορεί λέει η αντιπολίτευση η οποία υιοθετεί το σκεπτικό της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, το οποίο όπως είπε αν το ακολουθούσε δεν θα υπήρχε καν σύμβαση.
«Η 717 έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτεμβρίου του 2023», τονίζοντας πως ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ..
«Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017, 2018. Αν έπρεπε να διακοπεί η σύμβαση ήταν έως τότε», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.
«Ενέπλεξαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο και το ελληνικό Δημόσιο σε μία περιπέτεια.
Όταν έφτασε στα χέρια μου η σύμβαση, όφειλα να τη συνεχίσω και να την ολοκληρώσω. Διαφορετικά θα ερχόμουν σε σύγκρουση με την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου.
Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη και αυτό δεν ήταν θεωρία. Βασίζεται σε ομολογία. Τη μοιραία νύχτα υπήρχε συσσώρευση λαθών. Επτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορία», ανέφερε.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνέχισε λέγοντας: «Κατηγορείτε και εμένα για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Συγκάλυψη, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις για να επιβιώνεις πολιτικά».
Το απαύγασμα της ξεφτίλας!
Το χειρότερο σημείο όμως ήταν αυτό της αναφοράς στους 57 νεκρούς. Μια αναπαράσταση του κλάματος που δήθεν έριξε όταν βρέθηκε δίπλα στην τραγωδία και τα θύματα.
«Ακούω τόσες προσωπικές αναφορές που γίνονται σε εμένα. Νομίζετε ότι δεν πονάω και εγώ όπως κάθε Έλληνας. Φαντάζεστε ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειας. Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι;
Οι εικόνες αυτές δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου. Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι. Ο ίδιος παραιτήθηκα αμέσως και δεν θα μπορούσα ποτέ να πω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίες της ανευθυνότητας που οδήγησαν σε λάθη και παραλήψεις. Έχω δεχτεί προσωπικές επιθέσεις χωρίς μέτρο. Πέρα από λογική, γεμάτες από μίσος.
Επιτέθηκαν στον τόπο μου, στις Σέρρες, εκβίασαν ηθικά και κατηγόρησαν τους συμπολίτες μου. Και όταν οι πολίτες, σε συνθήκες ακραίας πόλωσης με τίμησαν με την ψήφο τους, έριξαν λάσπη στο εκλογικό κόμμα. Έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει την έδρα του στις Σέρρες.
Είπαν και λένε ακόμα πως δήθεν θέλω την έδρα για να έχω βουλευτική ασυλία. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν κρύβομαι ούτε και τώρα πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη».
Δεν μπαίνουν στην ίδια παράγραφο το ανατριχιάζω για τα θύματα και η χαμένη εκλογική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ των Σερρών! Δεν σκύβεις το κεφάλι για να διαβάσεις το «δεν θα σβήσουν αυτές οι εικόνες». Το λες από καρδιάς, από την ψυχή σου. Αυτές παραδόθηκαν στον «έξω από εδώ» καιρό τώρα.
Ένας να τον πετάξει έξω δεν βρέθηκε; Ένας!