ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Για την εθνική εορτή των Αλβανών, δώσαμε το Σύνταγμα – Για την εθνική εορτή των Ελλήνων, εκείνοι «φύτεψαν» 2 σφαίρες στον Κατσίφα

Πόση ξεφτίλα να αντέξει αυτή η χώρα; - Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκατοντάδες Αλβανοί έκαναν εθνικιστική φιέστα στο κέντρο της Αθήνας
Για την εθνική εορτή των Αλβανών, δώσαμε το Σύνταγμα – Για την εθνική εορτή των Ελλήνων, εκείνοι «φύτεψαν» 2 σφαίρες στον Κατσίφα

Μπορείτε να φανταστείτε εκατοντάδες Έλληνες την 28η Οκτωβρίου να κλείνουν το κέντρο στα Τίρανα και βαστώντας ελληνικές σημαίες να κάνουν κατάληψη σε έναν χώρο δίπλα στο αλβανικό Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο και τη Μεγάλη Ελλάδα;

Προφανώς όχι, αν και θα είχαμε κάθε λόγο να το κάνουμε. Γιατί όχι; Διότι κάθε κυρίαρχο κράτος που θέλει να λέγεται σοβαρό, ακόμα και αν έχει έναν τυχοδιώκτη μαφιόζο σαν τον Ράμα στο τιμόνι του, δεν επιτρέπει τέτοιες προκλήσεις που πλήττουν το εθνικό κύρος, πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Εμείς όμως, ούτε κυρίαρχο κράτος είμαστε, ούτε σοβαρό.

Εμείς ως Ελλάδα επιτρέψαμε εχθές σε εκατοντάδες Αλβανούς να στήσουν ανενόχλητοι μια εθνικιστική φιέστα στο Σύνταγμα, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα για τον UCK, τα πανό με τη «Μεγάλη Αλβανία», οι χειρονομίες με τον «αλβανικό αετό». Και όλα αυτά έγιναν στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δηλαδή σε μια εκδήλωση που κάποτε απευθυνόταν στους Έλληνες Αθηναίους και σήμερα ανήκει σε όλες τις άλλες φυλές που έχουν κυριεύσει το κέντρο της Αθήνας.

Είχαν προηγηθεί δύο φιέστες του Έντι Ράμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ο Αλβανός ούτε λίγο – ούτε πολύ συμπεριφέρθηκε σαν παρα-πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέτοντας την εθνικιστική ατζέντα του μπροστά στα «μούτρα» των Ελλήνων. Και έπραξε αυτά, ενώ διεξάγει εθνοκάθαρση λεηλατώντας τις περιουσίες των ομογενών, ενώ φυλάκισε παράνομα τον Μπελέρη και ενώ το παρακράτος του δολοφόνησε τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Γιατί συμβαίνουν αυτά άραγε; Επειδή είμαστε πολύ… δημοκράτες ή επειδή είμαστε πολύ χρήσιμοι ηλίθιοι για κάθε αλυτρωτισμό που μας «γλεντάει» όπως και όποτε θέλει; Δεν θέλει και ερώτημα. Προφανώς ισχύει το δεύτερο.

Αλβανοί πολίτες της Ελλάδας που έχουν φάει ελληνικό «ψωμί», έχουν ελληνική πελατεία, έχουν πάει σε ελληνικά σχολεία, έχουν κάνει σπουδές στην Ελλάδα, έχουν ωφεληθεί από το ελληνικό ΕΣΥ, τα ελληνικά επιδόματα και την ελληνική πρόνοια, έκαναν επίδειξη αλβανικής «δύναμης» για να περάσουν τα αντεθνικά μηνύματά τους.

Σίγουρα αυτή η πρόκληση δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά μην είμαστε και αιθεροβάμονες.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στην Αλβανική πρεσβεία για να γιορτάσουν τη γιορτή Ανεξαρτησίας τους, με σεβασμό – πάντα – στη χώρα που τους δέχτηκε και τους ευεργέτησε ποικιλοτρόπως. Δεν έκαναν αυτό όμως. Έκαναν κατάληψη στο Σύνταγμα γιατί ήθελαν να προκαλέσουν. Και ο λόγος που προκαλούν είναι γιατί έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τι απάτριδες πολιτικοί κυβερνούν την Ελλάδα.

Και ο Κατσίφας ήθελε να γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου, όχι επιδεικτικά στα Τίρανα, αλλά στο μικρό χωριό του, τους Βουλιαράτες. Σεμνά και απλά. Χωρίς καταλήψεις πλατειών, φιέστες, κάμερες, συνθήματα και κλειστούς δρόμους. Αλλά η αλβανική αστυνομία έπνιξε στο αίμα τη γιορτή, με δύο σφαίρες στην καρδιά και στο κεφάλι του Κωνσταντίνου.

Ακραία η αντίθεση από τη μια γιορτή στην άλλη. Φασίστες που καταπνίγουν τον ελληνισμό από τη μία, και ξεπουλημένοι ανθέλληνες που επιτρέπουν κάθε λογής πρόκληση από την άλλη. Και δεν υπάρχει ούτε ένας κυβερνητικός με φιλότιμο, να σκεφτεί ότι εδώ μαγαρίζονται ψυχές, αγώνες, αξιοπρέπειες. Μερικά μέτρα πιο πέρα από την αλβανική φιέστα, ήταν ο τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη, που σήμερα μοιάζει να έχει ταφεί εντός του όλη η περηφάνια της Ελλάδας.

Βέβαια αν ανεμίσει ελληνική σημαία στο Σύνταγμα, βγαίνουν όλα τα δημοσιογραφικά απολειφάδια και μιλούν για «ακροδεξιούς» και «φασίστες». Για όλες τις άλλες εθνικότητες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την πρωτοχρονιά του 2022 έκαναν κατάληψη οι Πακιστανοί, τώρα οι Αλβανοί και οι μόνοι που απομένουν να κάνουν εθνικιστική φιέστα είναι οι Τούρκοι, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόβλημα ούτε με αυτό…

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης