Ποιος είναι ο επιστήμονας με περγαμηνές, που πρωτοστάτησε στην καλλιέργεια της μαζικής τρομοκρατίας, αφού ήταν εκείνος που με καμάρι εισηγήθηκε το πρωτόκολλο υπερκαταγραφής των θανάτων, που «βαφτίζονταν» ως θύματα του κορονοϊού είτε πεθαίνοντας ΑΠΟ, είτε πεθαίνοντας ΜΕ Covid;
Ποιος είναι ο επιστήμονας που πρωταγωνίστησε στην κάκιστη διαχείριση της πανδημίας και υπήρξε αρχιτέκτονας των καταστροφικών lockdown, των πιο αυστηρών απαγορευτικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ποιος είναι εκείνος που υπήρξε επιστημονικός στυλοβάτης του απολυταρχισμού και συνέβαλε τα μέγιστα για να δημιουργηθούν τα υγειονομικά άπαρτχαιντ και να μπολιαστεί ο διχασμός και ο κοινωνικός ρατσισμός στο σώμα της κοινωνίας;
Ποιος είναι o «επιστήμονας της καρδιάς μας» που με την εμμονική στάση του πως το πειραματικό σκεύασμα των φαρμακευτικών είναι η… απάντηση για «πάσα νόσο», άφησε τα μονοκλωνικά αντισώματα σε τελευταία μοίρα με συνέπεια να χαθούν πολλές ζωές;
Ποιος υπερηφανευόταν πως «τα πήγαμε καλά στην πανδημία» ενώ η χώρα έσπαγε το φράγμα των 15.000 νεκρών, αφήνοντας πίσω τη Σουηδία των μηδενικών lockdown; (Παρεμπιπτόντως, σήμερα η Σουηδία καταγράφει 20.274 θανάτους και η Ελλάδα 33.200).
Ποιος επιστήμονας γνώριζε με σχετική μελέτη του, πως κάθε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σήμαινε σχεδόν βέβαιο θάνατο και παρόλα αυτά δεν αναδείκνυε αυτό το θέμα ως μείζον στον δημόσιο διάλογο, παρά συνέχισε να μιλάει μόνο για τον εμβολιασμό;
Ποιος επιστήμονας έπαθε… αφωνία, όταν όλος ο κόσμος ζητούσε να μάθει αν η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα παραδόθηκε στα χέρια συνεργατών του πρωθυπουργού;
Ποιος «ειδικός» την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, και δραπέτευσε έξω από το «κάδρο» του δεύτερου μέρους της έρευνας Λύτρα, μιας μελέτης που αποδείκνυε πως τα δημόσια νοσοκομεία είχαν μετατραπεί σε πύλες του Άδη, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη;
Ο λόγος για τον «εθνικό λοιμωξιολόγο» μας. Τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Σωτήρης Τσιόδρας: η επιστροφή
Μετά το τεράστιο φιάσκο του στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας σκόπιμα αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για να περισώσει το καταρρέον επιστημονικό κύρος του. Όμως κατά περιόδους επανεμφανίζεται για να κάνει παρεμβάσεις. Όχι για να απολογηθεί για το ότι οδήγησε την χώρα στα βράχια. Όχι για να απολογηθεί για το ότι η επιστημονική καθοδήγηση του, έκανε σήμερα την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην υπερβάλλουσα θνητότητα.
Άλλα για να καταθέσει εκ νέου τα διαπιστευτήρια του στο ίδιο καταστροφικό αφήγημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί πιστά. Τρομολαγνεία, εμβολιαστική φρενίτιδα, καθιέρωση της υγειονομικής δικτατορίας με συνεταίρο, την επιστήμη των «εγκεκριμένων».
Ο καθηγητής Τσιόδρας μίλησε στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε πως «ο κίνδυνος για νέες πανδημίες αυξάνει» και πως «υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ισχυρά, ολοκληρωμένα, βιώσιμα και ανθεκτικά συστήματα επιτήρησης».
Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε ακόμη «να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, προστατεύοντας τους ευάλωτους, χρησιμοποιώντας ευρέως τις θεραπείες και δίνοντας την αναμνηστική δόση στον πληθυσμό, επενδύοντας σε νέες μορφές επιτήρησης».
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά – σιγά την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη. Αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος. Υπήρξε και τεράστια παγκόσμια αποτυχία. Μακάρι να μάθουμε».
«Είμαστε πολύ πίσω και έχουμε υιοθετήσει μια αντιεμβολιαστική στάση που θα μας βλάψει και θα κάνει κακό και στην Ευρώπη και σε όλο τον Δυτικό κόσμο», σημείωσε ο καθηγητής.
Ποιοι δημιούργησαν το έλλειμμα εμπιστοσύνης;
Εν ολίγοις, ο κ. Τσιόδρας δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα ούτε στα παραμελημένα non – covid νοσήματα, ούτε στην περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τις σοβαρές παρενέργειες τους, ούτε στην εκτίναξη της χρήσης αντικαταθλιπτικών και ναρκωτικών ως αποτέλεσμα των στρατηγικών του, ούτε στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ούτε στα απολυταρχικά μέτρα που τσαλαπάτησαν συνταγματικά δικαιώματα, ούτε στην πλήρη απουσία υγιούς επιστημονικού διαλόγου.
Το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Τσιόδρα είναι πως χρειαζόμαστε πιο… «ολοκληρωμένα συστήματα επιτήρησης», που με άλλα λόγια σημαίνει πιο ολοκληρωμένο… ολοκληρωτισμό! Ψηφιοποίηση, παρακολούθηση και υπερσυγκεντρωτική εξουσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό είναι το «όραμα» του Σωτήρη Τσιόδρα, που ταυτίζεται απόλυτα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ασφαλώς η εμπιστοσύνη στην επιστήμη, δεν χάθηκε από το πουθενά. Την κύρια ευθύνη για το ότι η επιστήμη – σε μεγάλο βαθμό – έπεσε σε ανυποληψία, δεν την έχει ούτε η «κοινωνία», ούτε οι «κυβερνήσεις».
Την έχουν οι ίδιοι οι επιστήμονες που πλαισίωναν τις παρανοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα αυτοί που προτίμησαν να ορθώσουν «τείχος» προστασίας από τον λαό με το «ακαταδίωκτο», παρά να τον προσεγγίσουν με την πειθώ, σαν ίσος προς ίσο. Αυτοί που δαιμονοποίησαν τον δημόσιο επιστημονικό διάλογο και λειτουργούν ως «ιερατείο» της μόνης αλήθειας. Αυτοί που ξέφυγαν από τα όρια που θέτει η επιστήμη τους και ξεκίνησαν να συμπεριφέρονται σαν «υπουργοί», απαιτώντας φασιστικές ποινές και υποχρεωτικότητες. Αυτοί που επένδυαν στην τηλεοπτική κατατρομοκράτηση επί 24ωρου βάσεως. Αυτοί που έβλεπαν τον «όλεθρο» στις εκκλησίες και τις παρελάσεις και έκαναν τα στραβά μάτια στον κορωνοτουρισμό και τις πολιτικές φιέστες. Αυτοί που κατέστησαν απαγορευμένη, τη λέξη «παρενέργεια».
Αυτά δημιούργησαν το έλλειμμα εμπιστοσύνης. Αυτά μας «πήγαν πίσω». Αυτά δημιούργησαν τον «μεγάλο κίνδυνο» και την «αποτυχία». Ας αφήσει τις γενικότητες ο καθηγητής και να δώσει απαντήσεις για τα δικές του αστοχίες. Και καμία «αντιεμβολιαστική τάση» δεν υφίσταται, όπως θέλει να το παρουσιάζει ο κ. Τσιόδρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν με τα πειραματικά σκευάσματα, έχουν κάνει όλα τα ενδεδειγμένα συμβατικά εμβόλια. Αυτό σημαίνει πως τηρούν επιφυλάξεις για την τεχνολογία ενός νέου σκευάσματος και ΟΧΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ για τα εμβόλια.
Και σε τελική ανάλυση αν ο κ. Τσιόδρας κόπτεται τόσο πολύ για την χαμένη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τα νέα εμβόλια, ας την αποκαταστήσει κάνοντας το βασικό βήμα ώστε να χτίσει γέφυρα εμπιστοσύνης. Ποιο είναι αυτό; Το να παραδεχθεί τα τεράστια σφάλματα του. Εις μάτην όμως. Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν δείχνει ουδεμία τέτοια διάθεση…