ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Οργιάζει η εγκληματικότητα: Αδέσποτες σφαίρες, παράπλευρες απώλειες και πολίτες που φοβούνται να πιουν ακόμα και τον καφέ τους

Στη Νέα Ιωνία ένας αθώος σκοτώθηκε από πυροβολισμό κακοποιών - Η Ελλάδα γίνεται Φαρ Ουέστ - Σε πρωτόγνωρα επίπεδα η εγκληματικότητα
Οργιάζει η εγκληματικότητα: Αδέσποτες σφαίρες, παράπλευρες απώλειες και πολίτες που φοβούνται να πιουν ακόμα και τον καφέ τους

Εγκληματικότητα: Την ώρα που η κυβέρνηση κομπάζει για το δόγμα μιας υποτιθέμενης «τάξης και ασφάλειας», η χώρα μας βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς στον βούρκο της ανομίας και της σκληρής εγκληματικότητας.

Στοχευμένες δολοφονίες ή παράπλευρες απώλειες σημειώνονται στα δελτία ειδήσεων σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο άντρο της μαφίας. Όπως είχαμε γράψει και άλλοτε, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με την έξαρση της εγκληματικότητας, το τουριστικό σλόγκαν της χώρας μας θα έπρεπε να είναι «ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα, άλλα καλού – κακού φόρα και ένα αλεξίσφαιρο».

Τα μεγάλα αστικά κέντρα όλο και περισσότερο φροντίζουν να μας θυμίζουν πως έχουμε γίνει Κολομβία των Βαλκανίων και η εγκληματικότητα έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας, με επιθέσεις να γίνονται σε κοινή θέα – όχι μόνο σε «στόχους» – άλλα ακόμα και σε φιλήσυχους πολίτες. Άνθρωποι αμέριμνοι που πίνουν τον καφέ τους σε κάποια καφετέρια, γίνονται μάρτυρες φρικτών δολοφονικών επιθέσεων μεταξύ συμμοριών και κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος. Ακόμα και αθώοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο μιας αδέσποτης σφαίρας, αν τύχει να βρεθούν δίπλα σε κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Καταιγισμός εγκληματικών ενεργειών

Την ώρα που ο Τάκης Θεοδωρικάκος βλέπει στην φαντασία του «σημαντική μείωση των ανθρωποκτονιών», σε μια καφετέρια της Νέας Ιωνίας ένας 37χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς ενώ ήταν ένας απλός θαμώνας που είχε πάει εκεί για να παρακολουθήσει έναν αγώνα.

Μια παρέα επτά Αλβανών, που βρίσκονταν σε έναν πιο «πριβέ» χώρο της καφετέριας, άρχισε να τσακώνεται για άγνωστους λόγους. Τα αίματα άναψαν και ο καβγάς μεταφέρθηκε στο κέντρο του μαγαζιού, όπου βρίσκονταν και άλλοι πελάτες. Τότε, ένας από τη συγκεκριμένη παρέα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον –άσχετο με το περιστατικό – 37χρονο στην ωμοπλάτη, ο οποίος αργότερα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία. Στο σημείο της επίθεσης δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε δύο, άλλα επτά κάλυκες.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμορία οργανωμένου εγκλήματος που έχει δράση στο κέντρο της Αθήνας και εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών και «προστασία» σε οίκους ανοχής.

Παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει και τον Δεκέμβριο σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης, όπου ένας μαυροφορεμένος άνδρας πυροβόλησε και εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο άνδρες που κάθονταν εκεί, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε μία γυναίκα στην κοιλιά από αδέσποτη σφαίρα, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τα θύματα.

Στη Μύκονο, ένας 33χρονος ημεδαπός πυροβόλησε στο κεφάλι 34χρονο Αλβανό, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν σε νυχτερινό κέντρο.

Πριν λίγες μέρες στην Αγία Βαρβάρα, δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τέσσερα σπίτια και καταστήματα. Δύο μέρες μετά, στην Ελευσίνα, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλι προς κάποιες οικίες στην οδό Παγκάλου.

Ανομία, ανοχή και ανασφάλεια 

Βλέποντας το πού έχει φτάσει η κατάσταση με την εγκληματικότητα, καταλαβαίνει κανείς ότι ο χαρακτηρισμός «τριτοκοσμική χώρα» είναι φτωχός και μάλλον κολακευτικός. Η βαριά εγκληματικότητα θερίζει ζωές και περιουσίες ανενόχλητη.

Βλέπουμε την κυβέρνηση από την μια πλευρά να προωθεί την αστυνομοκρατία κυρίως για να περιφρουρεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα, άλλα από την άλλη, αυτό το πλεόνασμα αστυνομικών να μην έχει το αναμενόμενο αντίκρισμα στην καθημερινότητα του πολίτη και την μείωση της εγκληματικότητας. Το χέρι του νόμου γίνεται όλο και πιο μακρύ ώστε να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση σε κάθε λογής κυβερνητικό μέτρο (βλέπε τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει η αστυνομία, από την επιβολή των lockdown μέχρι και την επιβολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας), και την ίδια στιγμή το έγκλημα παραμένει ανέπαφο. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει μετατραπεί σήμερα σε υπουργείο Προστασίας του Πολιτικού και του εκάστοτε «επενδυτή» ή κολαούζου του συστήματος.

Οι κάθε λογής μαφιόζοι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία της κυβέρνησης και την αδυναμία μιας απονευρωμένης αστυνομίας, που η πολιτική ηγεσία επαναπρογραμματίζει για να την στρέψει κυρίως στην καταστολή πολιτών και πολύ λιγότερο στην μάχη κατά του εγκλήματος.

Τα φρικτά εγκλήματα του υπόκοσμου αντιμετωπίζονται λίγο – πολύ σα να είναι ένα ακόμη «φυσικό φαινόμενο» όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες. Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο να ακούμε παπαγαλάκια της κυβέρνησης να λένε να μη φοβάται ο κόσμος γιατί οι μαφιόζοι ξέρουν… σημάδι.

Εν ψυχρώ δολοφονίες σε κοινή θέα, εισβολές ενόπλων σε σπίτια και πυροβολισμοί στο ψαχνό με κίνητρο τη ληστεία, απάτες και εκβιασμοί συνθέτουν τη ζοφερή καθημερινότητα, που έχει δημιουργηθεί και κάνει τους πολίτες να ζουν με αίσθημα μόνιμης ανασφάλειας. Γινόμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι το οποίο γίνεται ανοιχτό πεδίο μάχης για εγκληματικά συμφέροντα, που ξεκινούν από κοινά εγκλήματα και φτάνουν μέχρι και πολυεθνικά δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος

Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν χαράσσεται μια ανεξάρτητη και προσεκτικά σχεδιασμένη αντιεγκληματική πολιτική, που να βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια του πολίτη και όχι την εξυπηρέτηση πολιτικών ή υπόγειων συμφερόντων με σχέσεις κράτους και παρακράτους. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα επιμένει ακόμα να δίνει χώρο για να αναπνέει το οργανωμένο έγκλημα ώστε να μην διαταράσσονται τα μεγάλα συμφέροντα που εξυπηρετούνται στον κόσμο της ανομίας.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Ο διωγμός του Χριστιανισμού συνεχίζεται - Σταμάτησαν τους καθιερωμένους εορτασμούς του Πάσχα για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Συνθήματα της ΣΜΥΝ: Όποιος τιμωρήσει αυτά τα παιδιά, ας μετακομίσει μια ώρα αρχύτερα στην Τουρκία να υπηρετεί τον «εφέντη» του

Συνθήματα της ΣΜΥΝ: Όποιος τιμωρήσει αυτά τα παιδιά, ας μετακομίσει μια ώρα αρχύτερα στην Τουρκία να υπηρετεί τον «εφέντη» του

Κάτω τα χέρια από το μέλλον της Ελλάδας! - Έπαθαν αλλεργία με τον πατριωτικό ενθουσιασμό της ΣΜΥΝ, οι τουρκόφιλοι και οι υμνητές των pride

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: 25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

Κάθε προσευχή, κάθε μάχη και κάθε λόγος των ηρώων του '21 μαρτυρούν ένα καταπληκτικό θαύμα που όμοιο του δεν είδε ποτέ η ιστορία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η λογική έχει εγκαταλείψει εντελώς την Ευρώπη και οι ηγεσίες της μας οδηγούν σε ολοκαύτωμα, μέσω μιας αυτοεκπληρούμενης «προφητείας»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Διεθνής έκθεση δείχνει ότι οι Έλληνες βυθίζονται στη θλίψη και χάνουν το παραδοσιακό τους φιλότιμο - Τι θα απαντούσε ο Άγιος Παΐσιος γι' αυτό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Ένα περίκλειστο λόμπι χριστιανοφοβικών απορρίπτει οτιδήποτε το ελληνορθόδοξο και προβάλλει με άνεση τις πιο αισχρές βλασφημίες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μόνο ο Θεός σώνει αυτή τη χώρα – Παραδέχτηκε παράδοση κυριαρχίας ο Χ.Ροζάκης: «Ζητάμε την άδεια των Τούρκων για ό,τι κάνουμε στο Αιγαίο»

Μόνο ο Θεός σώνει αυτή τη χώρα – Παραδέχτηκε παράδοση κυριαρχίας ο Χ.Ροζάκης: «Ζητάμε την άδεια των Τούρκων για ό,τι κάνουμε στο Αιγαίο»

Εθνική μειοδοσία με τη «βούλα» του Χρήστου Ροζάκη - Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τοποθετεί τουρκόφιλους υφυπουργούς σε θέσεις - κλειδιά

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

«Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

Τραγικό άγαλμα στη Θεσσαλονίκη, που συμβολίζει τη... γυναίκα - Πως γίνεται να ορφάνεψε από έμπνευση η Ελλάδα, με τέτοιο πολιτισμό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Απαντήσεις για τις πιο χιλιοειπωμένες ανοησίες που ακούστηκαν προς υπεράσπιση των βλάσφημων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σφαγή χριστιανών στη Συρία: Την προδοτική σιωπή των κυβερνώντων, να την καλύψουμε με τη δική μας κραυγή

Σφαγή χριστιανών στη Συρία: Την προδοτική σιωπή των κυβερνώντων, να την καλύψουμε με τη δική μας κραυγή

Αποτροπιασμός με την ξέφρενη κατάσταση στη Συρία - Ελλάδα και Ευρωπαϊκή ένωση νίπτουν τας χείρας τους στο πηχτό αίμα των χριστιανών μαρτύρων

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ως εδώ με τη βλασφημία τους – Με χρήματα των φορολογουμένων χριστιανών εκτίθενται αυτά τα εκτρώματα στην Εθνική Πινακοθήκη!

Ως εδώ με τη βλασφημία τους – Με χρήματα των φορολογουμένων χριστιανών εκτίθενται αυτά τα εκτρώματα στην Εθνική Πινακοθήκη!

Εθνική... τερατοθήκη! - Για 9 μήνες θα προβάλλονται σε δημόσιο ίδρυμα τα τερατουργήματα βλασφημίας στην Παναγία και τους Αγίους μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Μητσοτάκης – Τέμπη: Το αλαζονικό «bot» που γιουχάρει όλη η χώρα, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ αναισχυντίας

Κυριάκος Μητσοτάκης – Τέμπη: Το αλαζονικό «bot» που γιουχάρει όλη η χώρα, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ αναισχυντίας

Αμετανόητος, προκλητικός, αλαζόνας, ο Μητσοτάκης κούνησε το δάχτυλο στον λαό, αντί να λάβει το ιστορικό μήνυμα της 28ης Φεβρουαρίου

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τέμπη: «Όλα αλλάζουν όταν εσύ αλλάζεις» – Οι 57 ψυχές έβαλαν τον ελληνικό λαό ξανά στις ράγες της ιστορίας

Τέμπη: «Όλα αλλάζουν όταν εσύ αλλάζεις» – Οι 57 ψυχές έβαλαν τον ελληνικό λαό ξανά στις ράγες της ιστορίας

Με μπροστάρηδες τις οικογένειες των νεκρών, ο Έλληνας θυμήθηκε ξανά από τι είναι φτιαγμένος - Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο θα αφήσει ιστορία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Έλεος πια! – Ούτε το αίμα των Τεμπών και τα ρίχτερ των σεισμών δεν μας κάνουν να παρατήσουμε τα καρναβάλια;

Έλεος πια! – Ούτε το αίμα των Τεμπών και τα ρίχτερ των σεισμών δεν μας κάνουν να παρατήσουμε τα καρναβάλια;

Καρναβάλια ακόμα και τώρα; - Πένθος μόνο την 28η Φεβρουαρίου και μετά ξεφάντωμα; - Τι άλλο πρέπει να γίνει για να σοβαρευτούμε;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Συλλαλητήριο – Τέμπη: Να φυσήξει επιτέλους οξυγόνο σε αυτή τη χώρα

Συλλαλητήριο – Τέμπη: Να φυσήξει επιτέλους οξυγόνο σε αυτή τη χώρα

Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις - Με μόνα αιτήματα τη δημοκρατική κάθαρση και τη δικαίωση, είμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της μεταπολίτευσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σκάνδαλο USAID: Ξεμπροστιάζεται η εωσφορική ατζέντα και τα παπαγαλάκια της στην Ελλάδα

Σκάνδαλο USAID: Ξεμπροστιάζεται η εωσφορική ατζέντα και τα παπαγαλάκια της στην Ελλάδα

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και δεν προβλέπεται να κλείσει - Πολλοί είναι εκείνοι στην Ελλάδα που έχουν χάσει τον ύπνο τους

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Βασίλης Καλογήρου: Αιωνία αυτού η μνήμη – Ο ουρανός γιορτάζει έναν μάρτυρα, πριν την ώρα που θα «μιλήσει»

Βασίλης Καλογήρου: Αιωνία αυτού η μνήμη – Ο ουρανός γιορτάζει έναν μάρτυρα, πριν την ώρα που θα «μιλήσει»

Το χαμόγελο του Βασίλη μας κερνάει λίγη από τη χαρά που απολαμβάνει στον παράδεισο - Αντικρύζουμε με δέος εκείνον και την ηρωίδα μητέρα του

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αυτή τη θρησκεία αίματος στηρίζει η woke κουλτούρα – Δολοφονήθηκε ο πρώτος ανοιχτά γκέι ιμάμης στον κόσμο

Αυτή τη θρησκεία αίματος στηρίζει η woke κουλτούρα – Δολοφονήθηκε ο πρώτος ανοιχτά γκέι ιμάμης στον κόσμο

Ο 57χρονος ιμάμης, Muhsin Hendricks, δολοφονήθηκε από φανατικούς μουσουλμάνους - Την ίδια ώρα οι ΛΟΑΤΚΙ+ λένε εμάς τους χριστιανούς... «σκοταδιστές»

Ελευθέριος Ανδρώνης