Μητσοτάκης – Διάγγελμα: Αφήγημα ωραιοπάθειας με αναφορά (και) σε πρώτο ενικό!
Ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης κάνει έναν πρωθυπουργό να κρίνεται από τα αποτελέσματα. Όπως ένας προπονητής για παράδειγμα. Στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι που θα καθορίσει αν είναι πετυχημένος ή όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του έχει ένα σαφές δείγμα. Με τα έγκαιρα μέτρα που πάρθηκαν κατόρθωσαν η Ελλάδα να είναι από τις...Ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης κάνει έναν πρωθυπουργό να κρίνεται από τα αποτελέσματα. Όπως ένας προπονητής για παράδειγμα. Στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι που θα καθορίσει αν είναι πετυχημένος ή όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του έχει ένα σαφές δείγμα.
Με τα έγκαιρα μέτρα που πάρθηκαν κατόρθωσαν η Ελλάδα να είναι από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα και με ελάχιστα θύματα. Επιτυχία, χωρίς αμφιβολία.
Φανταστείτε, λοιπόν, έναν προπονητή αμέσως μετά το τέλος ενός νικηφόρου αγώνα να ήθελε μια συνέντευξη Τύπου απλώς για να κάνει απολογισμό του θεάρεστου έργου του. Δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να επαίρεται ο Πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, να επαίρεται για οτιδήποτε άλλο πέρα από τους ανθρώπους που έχουν σωθεί, συγκριτικά με άλλες χώρες.
Πως θα αισθάνονται δηλαδή οι 99 οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους από τον κορονοϊό, ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κομπορρημονεί για την ψηφιοποίηση των πάντων στην Ελλάδα;
Επιτυχία θα ήταν για μια χώρα να έχει κατορθώσει να εκπαιδεύει τους πολίτες της στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες από επιλογή, όχι αναγκαστικά.
«Πολλές επιχειρήσεις μας παραμένουν ανθεκτικές». Για όσες δεν άντεξαν; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη; Θα ανοίξουν όλες όσες έκλεισαν αναγκαστικά από το κράτος;
«Θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άντρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας».
Το τελευταίο πράγμα που έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτοί οι άνθρωποι, τη δεδομένη στιγμή, είναι ευχολόγια. Το ίδιο ισχύει και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.
Ασχολίαστη η αναφορά για τις δωρεές των ιδιωτών.
«Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα». Προάγγελος μέτρων;
«Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας.Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά».
Επικοινωνιακό λάθος. Λεκτικό ατόπημα, επικοινωνιακό λάθος το πρώτο ενικό, σε ένα συμπέρασμα που δεν μπορεί να αφορά όλη την οικουμένη. Η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει δοθεί ήδη. Για το όσα συμβαίνουν στην 4ετία της διακυβέρνησής του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αποφανθεί ο κόσμος στις επόμενες εκλογές.
Σε ότι αφορά το μήνυμα προς τους πιστούς, παρότι καλογραμμένο, οι πράξεις έχουν «μιλήσει» από μόνες τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να είναι σαφής και ξεκάθαρος και να αποφύγει τις γενικότητες. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλά στεγνά και κοφτά όταν αναφέρεται στους «απείθαρχους» ιερείς και τους πιστούς… «που θεωρούν πως είναι πιο πιστοί από τους άλλους». Ο Πρωθυπουργός όφειλε να ενστερνιστεί μια διαφορετική ρητορική, αλληλεγγύης και κατανόησης για τους πιστούς.
Ελπιδοφόρο το σχέδιο για ένα νέο ΕΣΥ και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Μακάρι να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό, ναι, θα είναι μια πραγματική παρακαταθήκη.
Τα 400 ευρώ προς τους ανέργους αποτελούν αλοιφή πάνω σε ανοιχτή πληγή. Περισσότερο ανησυχεί τους ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει να βρουν εργασία, πως θα το κατορθώσουν στο νέο εργασιακό περιβάλλον που έρχεται. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη;
Το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν από αυτά που περισσότερο είχε ανάγκη ο ίδιος να πει, παρά οι πολίτες για αν ακούσουν…