ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ δεν ήταν για ομίλους Champions League

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος σχολιάζει το… zero της «Ενωσης» στη φάση των ομίλων
Η ΑΕΚ δεν ήταν για ομίλους Champions League

Για να εξηγούμεθα: η ΑΕΚ δίκαια προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League πετώντας εκτός ένα μεγάλο μέγεθος όπως η Σέλτικ και μια εξαιρετική ομάδα – που πολλοί υποτίμησαν αλλά έτσι γίνεται στην Ελλάδα – όπως η Βίντι.

Αν ήταν, όμως, να έμεναν όλοι στους πανηγυρισμούς από την είσοδο στους ομίλους, τότε καλό θα ήταν να το πουν.

Η ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ έτοιμη για να αγωνιστεί σε αυτό που ονομάζεται group stage. Να υποτιμήσει το θέμα, ας θεωρηθεί υπερβολικό. Μάλλον, υπερτίμησε τις δυνατότητες αρκετών παικτών στο ρόστερ και το πλήρωσε.

  • Σε όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει να πάρει σοβαρή και υψηλή θέση στα γιατί» και ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός. Η έλλειψη χαφ-κολόνα φαινόταν πριν, έγινε μπαμ με την απουσία και του Σιμόες και το αποτέλεσμα ήταν το μηδέν.
  • Αν με έναν παίκτη εξαιρετικό στα χαφ, η ΑΕΚ θα έπαιρνε βαθμό; Ίσως. Απλά, οι ελλείψεις και τα κενά σε τέτοιο επίπεδο φαίνονται.
  • Η ΑΕΚ και στο «Λουζ» έκανε, σχεδόν, ότι έκανε σε όλα τα ματς των ομίλων. Προσπάθησε να περιορίσει τον αντίπαλο και όχι να παίξει μπάλα. Και αν την Μπάγερν και τον Άγιαξ, ίσως και να μην ήταν σε θέση να τους συναγωνιστεί, ε με την Μπενφίκα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.
  • Δηλαδή αν η ΑΕΚ κέρδιζε στο ΟΑΚΑ, όπως μπορούσε να κάνει, στην Πορτογαλία δεν ήταν σε θέση να προκριθεί;
  • Η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν ήταν έτοιμη για Champions League μετά την πρόκρισή της, τόσο σε θέμα διαμόρφωσης ρόστερ και διαχείρισης όσο και πνευματικά. Δηλαδή, έπαιζε λες και δεν ανήκε εκεί. Σεβάστηκε πολύ τους αντιπάλους με αποτέλεσμα αυτό το 0/6.
  • Το χειρότερο απ’ όλα είναι σίγουρα αυτό το μηδέν βαθμοί. Υπάρχει, όμως, ακόμα κάτι επίσης κακό. Στα τρία εκτός έδρας ματς σε Μόναχο, Αμστερνταμ και Λισαβόνα, η ΑΕΚ κατέγραψε… μηδέν τελικές προς το τέρμα.
  • Μηδέν.
  • Από το παιχνίδι στη Λισαβόνα το πλέον ανησυχητικό εκτός από το γεγονός πως από το 65’ και μετά το γήπεδο έγειρε (με την είσοδο του Σέρβι δηλαδή) είναι και η κακή εμφάνιση του Μπογέ. Ήταν περισσότερο ενοχλητικό ακόμα και από την αποβολή του Γαλανόπουλου, ο οποίος είχε κλατάρει και είχε φανερά πρόβλημα στη μέση.
  • Ο Μπογέ ήταν κακός και εκτός ρυθμού. Ο Πόνσε έτρεχε και κυνηγούσε κάθε φάση και αυτός ήταν… αλλού.
  • Συμπερασματικά… η ΑΕΚ δεν είχε το ρόστερ (δεν το διαμόρφωσε εκείνη δηλαδή από την πρόκριση με τη Βίντι και έπειτα), δεν είχε τον αγωνιστικό σχεδιασμό, τη φιλοσοφία αλλά και τον προπονητή για να παίξει Champions League σε φάση ομίλων.
  • Ο Ουζουνίδης αντιμετώπισε, σχεδόν, όλα τα παιχνίδια (εκτός από την Μπενφίκα των 10 παικτών στο ΟΑΚΑ για ένα χρονικό διάστημα) με την σκέψη να καταστρέψει και όχι να δημιουργήσει. Ναι, σύμφωνοι η Μπάγερν και ο Άγιαξ ήταν άλλο level αλλά η Μπενφίκα;
  • Οι περισσότεροι θα πουν πως μάλλον δεν είχε και τα υλικά για να το κάνει.
  • Το ζήτημα είναι πως το 0 βαθμοί δεν είναι ωραίο. Για κανέναν από όσους είναι υπεύθυνοι για τη φετινή ΑΕΚ. Για κανέναν. Τη διοίκηση, τους ανθρώπους του μεταγραφικού σχεδιασμού, το ρόστερ και το τεχνικό τιμ.
  • Η ΑΕΚ δεν είναι για 0 και καζούρα. Είναι ένα κλαμπ, που κάποτε άσχετα που δεν προκρίθηκε ήταν αήττητη σε ομίλους. Ένα κλαμπ, που κέρδισε την Μίλαν που μετά κατέκτησε το Champions League.
  • Για αυτά είναι…

Μπενφίκα – ΑΕΚ 1-0: Στο ίδιο έργο θεατές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ δεν ήταν για ομίλους Champions League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).