ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το ποδόσφαιρο του Ρεχάγκελ και του Σάντος μας οδήγησε σε επιτυχίες, τα ανεδαφικά πρότζεκτ που την είδαν Βραζιλία μας χαντάκωσαν

Ο Τζον Φαντ΄Σχιπ δεν έγινε σε μία νύχτα Μουρίνιο. Επίσης σε όλη του την καριέρα δε θα γίνει Κλοπ ή πρώτης ταχύτητας προπονητής.
Το ποδόσφαιρο του Ρεχάγκελ και του Σάντος μας οδήγησε σε επιτυχίες, τα ανεδαφικά πρότζεκτ που την είδαν Βραζιλία μας χαντάκωσαν

Ο Τζον Φαντ΄Σχιπ δεν έγινε σε μία νύχτα Μουρίνιο. Επίσης σε όλη του την καριέρα δε θα γίνει Κλοπ ή πρώτης ταχύτητας προπονητής.

Λογικά ο Τζον Φαντ΄Σχιπ θα συνεχίσει να κινείται εκεί κάπου κοντά στο μέσο όρο και η ποδοσφαιρική μοίρα μαζί με τις γνωριμίες του τον έφερε να σχετίζει το επαγγελματικό του μέλλον με την ανάταση ή όχι της Εθνικής ομάδας.

Παρόλα αυτά, η εικόνα της Ελληνικής ομάδας το βράδυ της Πέμπτης (25/3) στη Γρανάδα ήταν απτή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ένας προπονητής ποδοσφαίρου απέναντι σε έναν κατά τεκμήριο καλύτερο συνάδελφό του.

Τι μπορεί να πετύχει όταν διαβάσει σωστά τον αγώνα, όταν δεν έχει αυταπάτες και όταν προσεγγίζει ρεαλιστικά έναν τόσο σπουδαίο και υψηλού βαθμού δυσκολίας αγώνα.

Η λογική λέει πως η Εθνική θα δυσκολευτεί, είναι μέγα αουτσάιντερ για να βρεθεί σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις από την στιγμή που έχει αντίπαλο την Ισπανία και τη Σουηδία.

Επειδή όμως η φαντασία είναι πιο γοητευτική από την πραγματικότητα, η ισοπαλία στη Γρανάδα δίνει την ευκαιρία για όνειρα.

Ο Φαντ΄Σχιπ έδεσε κόμπο τακτικά έναν σπουδαίο προπονητή όπως είναι ο Λουίς Ενρίκε διαβάζοντας εντυπωσιακά τον αγώνα. Το 4-3-3 είχε μόνο έναν αδύνατο κρίκο στο πρώτο 45λεπτο.

Όχι ο Πέτρος Μάνταλος δεν ευθύνεται για το 1-0 της ανάπαυλας ούτε για το γεγονός πως η Εθνική δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και τελείωσε το πρώτο μισό του αγώνα με 22% κατοχή μπάλας.

Απλά ο αρχηγός της ΑΕΚ έμοιαζε παράταιρος σε αυτό που προσπαθούσε να παίξει ο Τζον Φαντ΄Σχιπ. Αυτό διορθώθηκε με την είσοδο του Σιώπη.

Από την στιγμή που η Ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να παίξει με την μπάλα απέναντι σε αυτή την ομάδαρά της Ισπανίας, έπρεπε να επιστρατεύσει τρέξιμο, πνευμόνια και πρέσινγκ σε αυτούς που είχαν την μπάλα.

Αυτό και έγινε με τον Σιώπη.

Η τακτική προσήλωση όλων όσοι αγωνίστηκαν ήταν παροιμιώδης. Ο Μπακασέτας έπαιξε ιδανικά τον ρόλο του false 9αριού, οι χαφ και οι εξτρέμ πίεζαν ενώ η 4άδα της άμυνας έκανε κατάθεση ψυχής.

Το φεγγάρι ήταν τόσο μαζί με τον Ολλανδό εκλέκτορά μας που κατά τη διάρκεια του αγώνα ξέχασαν όλοι πως βασικός ήταν ο στόπερ μιας μικρής κροατικής ομάδας (Κυριάκος Παπαδόπουλος) και στον πάγκο-εξέδρα ο στόπερ που κάνει εντυπωσιακά πράγματα στην Μπουντεσλίγκα (Μαυροπάνος).

Ο Μπακάκης που κλήθηκε τελευταία στιγμή και προέρχεται από τραυματισμό και κακή εμφάνιση στην Τούμπα ήταν σχεδόν αλάνθαστος ενώ οι Τσιμίκας, Τζαβέλλας άγγιξαν το 10.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται τη 2η αγωνιστική. Η Εθνική θα πρέπει να βγει από τη… σπηλιά και να πάρει την μπάλα απέναντι στη Γεωργία. Να κερδίσει τον αγώνα για να κεφαλαιοποιήσει την ιστορική ισοπαλία στην Ισπανία. Ανέκαθεν τα παιχνίδια που μια ομάδα πρέπει να πάρει είναι πιο δύσκολα από αυτά που πρέπει να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου.

Για αυτό το λόγο το ματς με τη Γεωργία είναι πιο δύσκολο από αυτό με την Ισπανία.

Όσο για εκείνους που σχολιάζουν τα στατιστικά (ή έστω σχολίαζαν μέχρι το γκολ) η επιστήμη μπορεί να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το market value των Ισπανών είναι σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με αυτά των δικών μας παικτών. Ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει ή θα κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων και μια Λίγκα που μάλλον είναι η 2η καλύτερη στον  κόσμο και από εκεί προέρχονται πολλοί διεθνείς του Ενρίκε.

Η Εθνική δεν μπορούσε και δε θα μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε αυτές τις ομάδες.

Άρα τι είναι το αμέσως καλύτερο; Να κοιτάξει ρεαλιστικά τον αντίπαλο, να κλέψει βαθμούς και να χτίσει χαρακτήρα για αυτούς τους παίκτες που είναι πολλοί σε νεαρή ηλικία.

Το ποδόσφαιρο του Ρεχάγκελ και του Σάντος μας οδήγησε σε επιτυχίες, τα ανεδαφικά πρότζεκτ που την είδαν Βραζιλία μας χαντάκωσαν!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μουντιάλ 2022: Γιατί η Αργεντινή του Μέσι δεν είναι το φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Γιατί η Αργεντινή του Μέσι δεν είναι το φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Έχει γίνει trend! Η Αργεντινή του Μέσι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο – Δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι το φαβορί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μελισσανίδης με όσα είπε έδειξε το δρόμο στην εποχή της ΑΕΚ και μετά την OPAP Arena

Ο Μελισσανίδης με όσα είπε έδειξε το δρόμο στην εποχή της ΑΕΚ και μετά την OPAP Arena

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη οργανώσει τον δρόμο της ΑΕΚ και για όσα θα έρθουν μετά την κατασκευή της OPAP Arena.

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Χωριανόπουλος: ΠΑΣ Γιάννινα: Η δικαίωση με τα πλέι οφ και το κρίμα για τον ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα: Η δικαίωση με τα πλέι οφ και το κρίμα για τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιώθηκε με την είσοδο στα πλέι οφ αλλά είναι συνάμα άδικο για τον ΟΦΗ

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Άρης: Ο Καρυπίδης τώρα μπορεί να κάνει σσσττττ

Άρης: Ο Καρυπίδης τώρα μπορεί να κάνει σσσττττ

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Άρης και Μάντζιος στο πιο κομβικό σημείο του πρότζεκτ

Άρης και Μάντζιος στο πιο κομβικό σημείο του πρότζεκτ

Ο Μάντζιος και ο Άρης των μηδέν γκολ σε 4 ματς είναι στο πιο κομβικό κομμάτι, όχι απλά της σεζόν, αλλά του πρότζεκτ ολάκερου.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς γύρισε για προκρίσεις όπως αυτή με την Αταλάντα

Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς γύρισε για προκρίσεις όπως αυτή με την Αταλάντα

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τη μεγάλη -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- κίνηση του Ολυμπιακού με τον Κώστα Μανωλά.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ολυμπιακός: Πως θα χάσει το πρωτάθλημα;

Ολυμπιακός: Πως θα χάσει το πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μεγάλη διαφορά, πως θα το χάσει το πρωτάθλημα;

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Εθνική Ελλάδας: Ας είμαστε ρεαλιστές με τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Ας είμαστε ρεαλιστές με τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος!

Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για την υπόθεση του Φερνάντο Σάντος με την Εθνική Ελλάδας.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Παναθηναϊκός: Είναι σε κρίση! Αβοήθητος από Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Είναι σε κρίση! Αβοήθητος από Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα τι θα κάνει τη φετινή σεζόν, που έχει φυσικά δρόμο και ματς ακόμα, είναι case study για τις μεταγραφές του.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Η ΑΕΚ θέλει χαφ και ο Άρης φορ

Η ΑΕΚ θέλει χαφ και ο Άρης φορ

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τις μεταγραφικές ανάγκες που έχουν ΑΕΚ και Άρης

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μα πώς στο καλό αυτή η χώρα βγάζει τόσους καλούς πολίστες;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μα πώς στο καλό αυτή η χώρα βγάζει τόσους καλούς πολίστες;

Η Εθνική ομάδα γουότερ πόλο βρίσκεται μια νίκη μακριά από τη μεγαλύτερη επιτυχία του σπορ σε επίπεδο ανδρών. Την κατάκτηση του ολυμπιακού μεταλλίου, που είναι κάτι σαν το δαχτυλίδι του… «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Γ. Χωριανόπουλος: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ! Χαμένοι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Πέτρος Μάνταλος

Γ. Χωριανόπουλος: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ! Χαμένοι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Πέτρος Μάνταλος

Σε γενικές γραμμές η ομάδα που κέρδισε τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ήταν και εκείνη που προκρίθηκε δίκαια.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: ΑΕΚ: Οι διαρροές που βγαίνουν εκθέτουν το σύλλογο και τον καθιστούν αναξιόπιστο στα μάτια του ίδιου του κόσμου

ΑΕΚ: Οι διαρροές που βγαίνουν εκθέτουν το σύλλογο και τον καθιστούν αναξιόπιστο στα μάτια του ίδιου του κόσμου

 Μεγάλη η πίεση. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η κατάσταση είναι, σχεδόν, πρωτόγνωρη

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Αλήθεια, γιατί η ΑΕΚ έδιωξε τον Χιμένεθ;

Αλήθεια, γιατί η ΑΕΚ έδιωξε τον Χιμένεθ;

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος αναρωτιέται γιατί έδιωξαν τον Χιμένεθ από την ΑΕΚ ή τέλος πάντων για να μην παίξει κανείς με τις λέξεις, γιατί έφυγε...

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ο «βασιλιάς» Καρίμ Ανσαριφάρντ και η υπέρβαση του Άρη

Ο «βασιλιάς» Καρίμ Ανσαριφάρντ και η υπέρβαση του Άρη

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για την ισοπαλία του Άρη στα Γιάννενα που βοηθά τώρα την ΑΕΚ να μειώσει την μεταξύ τους απόσταση στους 3 βαθμούς.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή, η ΑΕΚ δεν έχει μέλλον με τον Καρέρα

Ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή, η ΑΕΚ δεν έχει μέλλον με τον Καρέρα

Η ανάλυση του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ήταν εμφανής και τεράστια. Ο Παναθηναϊκός είχε τους περισσότερους παίκτες σε εξαιρετική μέρα (σχεδόν όλους, ξεχώρισαν λίγο παραπάνω στην πρώτη γραμμή οι Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης) αλλά πάνω απ’ όλα είχε προπονητή. Ο Λάζλο Μπόλονι...

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Κλείστε τα σύνορα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Κλείστε τα σύνορα

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος σχολιάζει στο sportime.gr τις ήττες των ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο Europa League από Ομόνοια και Μπράγκα αντίστοιχα...

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Η ΑΕΚ είχε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και άγχος στην άμυνα

Η ΑΕΚ είχε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και άγχος στην άμυνα

Το πέρασμα της λαβωμένης, από την Πέμπτη με τη Ζόρια, ΑΕΚ από την Τρίπολη είναι γεμάτη από συμπεράσματα.

Γιάννης Χωριανόπουλος