ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

E και; Φτιάξτε ένα τεράστιο γκράφιτι

Πολύ κουβέντα για το τίποτα. Ή μάλλον για τους τιποτένιους
E και; Φτιάξτε ένα τεράστιο γκράφιτι

«Άτιμη κοινωνία! Άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα». Από τον επικό διάλογο μεταξύ των αδερφών Κωνσταντάρα στον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι».

Πράγματι, η κοινωνία είναι άτιμη. Από τις εν γένει παθογένειες και τα προβλήματα που προκύπτουν, άλλοι εξελίσσονται και άλλοι όχι.

Το τελευταίο διάστημα έγινε μπόλικη συζήτηση για το γκράφιτι που ήταν αφιερωμένο στον Νίκο Γκάλη.

Το δημιούργημα βεβηλώθηκε. Κυρίως, όμως, σπιλώθηκε η μνήμη της, εν διαστάσει, συζύγου του Τζένης Ρήγα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Μάιο του 1988.

Οι άτυχοι δράστες, αυτοί που η κοινωνία «έχει κατεβάσει στα τάρταρα», είναι οι ίδιοι που έχουν βρίσει τους νεκρούς της Θύρας 7, της Θύρας 4 κ.τ.λ.

(Συμβουλή: Μην δείχνετε ότι σας είχε «πονέσει» τόσο πολύ ο Νίκος Γκάλης. Καρφώνεστε. Εμείς θα σας τα λέμε;)

 

Ο Νίκος Γκάλης και οι άτυχοι των… τοίχων

Κι αφού δόθηκαν αρκετά, η αλήθεια είναι, λεπτά δημοσιότητας (με αρνητικό πρόσημο) στα κατάλοιπα της κοινωνίας, ιδού η πρόταση.

Να φτιαχτεί ένα τεράστιο γκράφιτι με τη μορφή του Νίκου Γκάλη. Σε έναν χώρο που να συνδέεται με το μπάσκετ.

Τόσο ψηλά όσο το ύψος που χάρισε ο ίδιος στο εγχώριο μπάσκετ. Εκεί που δεν θα το φτάνουν τα «αμπαλαέα» της κοινωνίας (σ.σ. ο γράφων δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πράγματι οι δράστες ήταν υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει σημασία).

Και γιατί όχι; Να δημιουργηθούν κι άλλα γκράφιτι με πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού.

Να βγαίνουν οι πιτσιρικάδες σε κεντρικούς δρόμους και να μην βλέπουν ακαταλαβίστικες «ταγκιές» και βρώμικους τοίχους, αλλά τον Γκάλη, τον Σαραβάκο, τον Πύρρο, την Πατουλίδου, τον Giannis, τον Χ. Παπανικολάου, τον Κούδα, τον Χατζηπαναγή και τόσους ακόμη.

Είναι ίσως ένας τρόπος για να εμπνευστούν. Να ενδιαφερθούν σε βάθος για τον ελληνικό αθλητισμό. Και να καταδικάσουν όσους προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον μουτζουρώσουν.

Μακάρι από μία τέτοια ενέργεια να προκύπτουν… πέντε ιδέες που να προβάλλουν τους θρύλους όπως ο Νίκος Γκάλης. Αυτούς που δεν θα φτάσουν ποτέ οι άτυχοι των… τοίχων.

 

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Γκάλης: Σβήστηκε τελείως το graffiti (pic)

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης: Πώς θα ξαναγίνουμε «Ζορμπάδες»;

Πώς θα ξαναγίνουμε «Ζορμπάδες»;

Ο ζορμπάς δεν έχει συνδεθεί απαραίτητα με αξιέπαινες ενέργειες. Ο «Ζορμπάς», όμως, είναι η επιτομή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Εκείνη ήταν Μίλαν, εκείνος δεν είναι ακόμα Παναθηναϊκός

Εκείνη ήταν Μίλαν, εκείνος δεν είναι ακόμα Παναθηναϊκός

Σχόλιο με αφορμή τη φιλική αναμέτρηση Μίλαν - Παναθηναϊκός

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Να γίνουν Ιακωβίδηδες

Παναθηναϊκός: Να γίνουν Ιακωβίδηδες

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών λόγω Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο αρσιβαρίστας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Βαριά πόδια, έλλειψη φρεσκάδας

Παναθηναϊκός: Βαριά πόδια, έλλειψη φρεσκάδας

Δεν ήταν καθόλου καλή η εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού ματς με την Άλκμααρ.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Μην ξεγράφετε τον Ενγκμπακοτό

Παναθηναϊκός: Μην ξεγράφετε τον Ενγκμπακοτό

Ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει αυτές τις πρώτες ημέρες στο Χορστ της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Έβαλε… δευτέρα και πάει

Παναθηναϊκός: Έβαλε… δευτέρα και πάει

Αργά και προσεκτικά κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα (και έτσι θα συνεχίσει δηλαδή) η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: (Και) γι’ αυτό βγαίνεις Ευρώπη…

Παναθηναϊκός: (Και) γι’ αυτό βγαίνεις Ευρώπη…

Κυλούν οι μέρες και πλέον το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Για κάποιους ο Παναθηναϊκός Β’ έχει αξία

Για κάποιους ο Παναθηναϊκός Β’ έχει αξία

Για ορισμένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού... Α', πιθανή παρουσία στον Β' έχει χαρακτήρα υποβιβασμού.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Η υπομονή είναι αρετή

Παναθηναϊκός: Η υπομονή είναι αρετή

Έργα και όχι λόγια θέλουν να δουν οι φίλαθλοι της ομάδας που ειδικά την τελευταία 10ετία βιώνουν τη μία πίκρα μετά την άλλη.

Μάνος Ανδρουλάκης