ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Δεν τον… βλέπουν πια

Είναι αλήθεια. Βγάζει… μάτι. Ο Ολυμπιακός έχει τεθεί στο περιθώριο. Έγινε κατανοητό την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Έγινε… κρυστάλλινο και σήμερα (15/5).
Δεν τον… βλέπουν πια

Είναι αλήθεια. Βγάζει… μάτι. Ο Ολυμπιακός έχει τεθεί στο περιθώριο. Έγινε κατανοητό την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Έγινε… κρυστάλλινο και σήμερα (15/5).

Οι δεκατρείς ομάδες από τη μία και ο Ολυμπιακός μόνος του. Μερικές φορές ο… τρελός μοιάζει να είναι ο λογικός. Μόνο που αυτή τη φορά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο «τρελός» και ποιος ο «γνωστικός».

Δεν είναι τυχαίο πως όσα πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός (κοινή τηλεοπτική διαχείριση και αλλαγές στη διαιτησία) απορρίφθηκαν. Και σήμερα ψηφίστηκαν. Με το απόλυτο, 13-0!

Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως… παρείσακτο. Μολονότι είναι μέλος του συνεταιρισμού. Αυτό δεν είναι ένα συμπέρασμα της… πλάκας. Προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες.

Από τη συμπεριφορά των ανθρώπων του μπάσκετ την περασμένη εβδομάδα στο άκουσμα των προτάσεων των «ερυθρόλευκων». Και στην απουσία συμμάχων.

Ακόμη και η ΑΕΚ που έμοιαζε να είναι η… γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έχει πάψει πια να έχει αυτόν τον ρόλο.

Ποιος ξέρει, ίσως είναι και… χρωστούμενα, από την περσινή στάση του Ολυμπιακού σε αιτήματα της ΑΕΚ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μάκης Αγγελόπουλος που είχε αναλάβει τον ρόλο του μεσάζοντα, για να… μαλακώσει τον Ολυμπιακό και να αντιστρέψει την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν ασχολείται πια. Προτιμά να το κάνει με τους υπόλοιπους.

Φάνηκε και σήμερα, με την ΑΕΚ να δηλώνει πρόθυμη να… σπάσει το συμβόλαιό της με την Cosmote προς όφελος της κοινής διαχείρισης.

Και κάτι ακόμα: Ο Ολυμπιακός περιμένει την Αδριατική Λίγκα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να έχουν σήμερα στα χέρια τους, έστω και μία ανεπίσημη θέση, αφού το ΔΣ της Λίγκας θα γίνει σε 9 ημέρες. Δεν είχαν…

Αυτό που προκύπτει είναι πως οι διοργανωτές της Αδριατικής Λίγκας ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση και ερευνούν κάθε λύση και πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί με την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημά τους.

Πάντως, ακόμη και η Αδριατική να μην προχωρήσει ως επιλογή, στον Ολυμπιακό έχουν αναφέρει εδώ και καιρό το… plan B!

Όσο για τα φετινά πλέι οφ; Την Πέμπτη (και ανάλογα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ) θα οριστούν οι αναμετρήσεις του πρώτου γύρου. Με τον Ολυμπιακό να επιμένει πως δεν θα αγωνιστεί. Και να μπαίνει ακόμη περισσότερο στο περιθώριο….

Υ.Γ.: Κάτι τελευταίο, αφού το κλίμα πάει να διορθωθεί, έστω και στο 13-1, οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις κότες που ξανάφυγαν δεν βοηθούν κανέναν και τίποτα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Το έργο το έχουμε δει ξανά. Πέρσι στους ημιτελικούς της Ανατολής, όταν οι Τορόντο Ράπτορς βρήκανε τον τρόπο να σταματήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ένα τείχος από κορμιά έκανε τη δουλειά.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Πείτε την όπως θέλετε: επική, τεράστια, κολοσσιαία, συγκλονιστική, μοναδική ιστορική! Ό,τι άλλο θέλετε. Η κίνηση των Μπακς είναιαπ' αυτές που λατρεύουμε να αποκαλούμε... καρυδάτες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Το υπουργείο Παιδείας έχει βαλθεί να μας πείσει πως πρόκειται για κάτι άλλο. Πρόστιμα και αποκλεισμός όσων δεν φορούν μάσκα είναι στο μενού του... Παιδείας.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Δεν (μου) κάνει πια καμία εντύπωση. Και αυτό δεν είναι λογικό. Μοιάζει με κάτι που περιμένουμε καρτερικά. Πότε θα έρθουν τα άσχημα μαντάτα. Χάνονται ψυχές στην Εύβοια και δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι μία ακόμη Κυριακή.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Υπομονή. Του χρόνου θα έρθει η σειρά μας. Δεν πειράζει... Του χρόνου. Του χρόνου. Τα χρόνια κύλησαν. Και η Λίβερπουλ βρέθηκε σε μία αέναη λούπα.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Θέλει θράσος. Μπόλικα... καρύδια. Και φωνή. Να είσαι βολεμένος όχι μία, αλλά για δύο-τρεις ζωές και να μη σταματάς να μιλάς.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Τα πράγματα είναι απλά: Ο κόσμος χάνεται και μία κυρία... λιάζεται. Στην κυριολεξία. Όχι σήμερα που έχει κρύο. Χθες που ήταν καλοκαίρι. Ο κορονοϊός δεν κάνει πλάκα. Εμείς κάνουμε. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, λόγω... βλακείας, τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά. Θα σας αρέσει;

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κορονοϊός: Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ανθρωπότητας, εμείς... πετάμε αετό. Και ακόμη και χθες είπαμε να πάμε για την τελευταία (;) ποτάρα μας, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τους πάντες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα πίσω. Εχεις να εκτελέσεις βολές. Όπως τότε. Που είχες διαλύσει τον αχίλλειό σου.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Θαύματα φέτος δεν κάνει ούτε ο Μπαρτζώκας…

Θαύματα φέτος δεν κάνει ούτε ο Μπαρτζώκας…

Οποιος πιστεύει οτι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει άρδην φέτος με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ας σηκώσει το χέρι του. Ο Μπαρτζώκας ήρθε για να χτίσει το δικό του αύριο. Και αυτό θέλει υπομονή. Από όλους.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Βάλατε στη μέση ξανά την Εθνική, φταίτε όλοι!

Βάλατε στη μέση ξανά την Εθνική, φταίτε όλοι!

Το κάνατε… λύσσα. Δεν έχει παρακάτω. Όλοι σας. Να με συμπαθάτε. Κατανοώ την ανάγκη των παικτών του Ολυμπιακού να… τιμωρήσουν τον ψεύτη Ρικ Πιτίνο.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Ο MVP αξίζει τον καλύτερο και ο Πιτίνο είναι ο καλύτερος!

Ο MVP αξίζει τον καλύτερο και ο Πιτίνο είναι ο καλύτερος!

Ας μη γελιόμαστε. Ο Ρικ Πιτίνο θα είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει βρεθεί στον πάγκο της Εθνικής. Χωρίς ίχνος ασέβειας στους… προηγούμενους.  Αλλά είναι…

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Όταν λες #mexritelous, φροντίζεις να… σαρώνεις

Όταν λες #mexritelous, φροντίζεις να… σαρώνεις

Το #mexritelous θα έπρεπε να έχει διαφορετική προσέγγιση. Καλό είναι να το... ευαγγελίζεσαι, αλλά θα πρέπει να διαθέτεις και την ομάδα για να το κάνεις. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα, τούτη τη στιγμή.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Οι… ταβερνιάρηδες, η κριτική και η πραγματικότητα που δεν θέλουμε να δούμε

Οι… ταβερνιάρηδες, η κριτική και η πραγματικότητα που δεν θέλουμε να δούμε

Δεν είναι εκείνη η βολή του Κώστα Σλούκα. Ούτε το πέμπτο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς με την Τσεχία.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: «Αυτός ο αλήτης ο… Βαραχάο» και άλλες ιστορίες

«Αυτός ο αλήτης ο… Βαραχάο» και άλλες ιστορίες

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από ένα παλιό κείμενο. Πίσω στο 2006. Τότε που όλη η Ελλάδα μισούσε τον Άντερσον Βαρεζάο.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Κόουτς Μπλατ, θυμήσου μόνο να χαμογελάς…

Κόουτς Μπλατ, θυμήσου μόνο να χαμογελάς…

Σκλήρυνση κατά πλάκας... Τρεις λέξεις που μου έχουν...στοιχειώσει τη ζωή. Το άκουσμα τους από τα χείλη του Ντέιβιντ Μπλατ μου προκαλεί ένα παραπάνω... μούδιασμα. Όπως αυτό που ένιωσε η μητέρα μου πριν από 25 και βάλε χρόνια. H πρώτη φορά που άκουσα αυτές τις λέξεις.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Ο… Μεσσίας του ελληνικού μπάσκετ!

Ο… Μεσσίας του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο... μεσσίας που περιμένει το ελληνικό μπάσκετ. Χωρίς καμία υπερβολή. Αν ήσασταν στο ΟΑΚΑ θα το καταλαβαίνατε.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Δεν φταίνε… αυτοί. Εμείς φταίμε!

Δεν φταίνε… αυτοί. Εμείς φταίμε!

Καήκαμε και φέτος. Για την ακρίβεια... καιγόμαστε ακόμη. Και σφυρίζουμε αδιάφορα. Και ψάχνουμε να δούμε πότε ήταν... χειρότερα. Πέρσι με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή φέτος με την Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας;

Μιχάλης Γκιουλένογλου