ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αντετοκούνμπο: Ο τραυματισμός, η τάπα, το κάρφωμα… ο ΤΙΤΛΟΣ (Vid)

Δεν είναι μακρινή η εικόνα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σφάδαζε στο παρκέ μετά από άτσαλη πτώση στη σειρά με τους Ατλάντα Χοκς.
Αντετοκούνμπο: Ο τραυματισμός, η τάπα, το κάρφωμα… ο ΤΙΤΛΟΣ (Vid)

Δεν είναι μακρινή η εικόνα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σφάδαζε στο παρκέ μετά από άτσαλη πτώση στη σειρά με τους Ατλάντα Χοκς.

Δυόμιση εβδομάδες μετά, ο Αντετοκούνμπο όχι απλώς αγωνίζεται κανονικά αλλά έχει καταφέρει να… τρελάνει ξανά τον κόσμο. Μια με την τάπα του στον Ντεάντρε Έιτον που «σφράγισε» το 2-2 των Μπακς. Και μια με την πιο πρόσφατη περίπτωση, όταν μετά το κλέψιμο και την aley oop πάσα του Χόλιντεϊ, κάρφωσε στο καλάθι των Σανς. Break στην Αριζόνα, 3-2 τα «ελάφια» και στο Μιλγουόκι… τρελαίνονται στην ιδέα ότι το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στην πόλη τους μετά από 50 χρόνια.

Τότε ήταν ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που μπήκε στο NBA κι άλλαξε τις ισορροπίες. Οι Μπακς μόλις μετά από τρία χρόνια από την είσοδό τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές. Ανεπανάληπτο!

Ο Καρίμ με 26,6 πόντους-17 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα PlayOffs ήταν ο MVP των τελικών. Κάτι σαν αυτό που πάει να γίνει τώρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Προσέξτε όμως και την υποστήριξη του ασύγκριτου Καρίμ:

Ο Μπομπ Ντάντριντζ είχε 19,2 πόντους- 9,6 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον είχε 18,3 πόντους- 8,9 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Τζον ΜακΓκλόκλιν είχε 14,9 πόντους και ο Γκρεγκ Σμιθ 11,6 αλλά και 8,6 ριμπάουντ.

Συν Μπομπ Άλεν και Λούσιους Μπούζερ που είχαν 7,4 και 7,3 πόντους αντίστοιχα (ο Μπούζερ επίσης είχε 5,3 ριμπάουντ και ο Άλεν 3,7 ασίστ).

Πενήντα χρόνια μετά στη σειρά των τελικών, οι Μπακς έχουν τα εξής:

Αντετοκούνμπο: 32,2 πόντοι- 13 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ κατά μέσο όρο!

Μίντλετον: 25,4 πόντοι- 6,6 ριμπάουντ- 5,4 ασίστ και 36,6% στα τρίποντα

Χόλιντεϊ: 17,6 πόντοι- 9 ασίστ- 5,6 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα

Λόπεζ: 11,8 πόντοι και 4,8 ριμπάουντ

Κόνατον: 11 πόντοι- 5,4 ριμπάουντ και 50% στα τρίποντα (15/30)

Και φυσικά σημαντικές ανάσες από Μπόμπι Πόρτις (6 πόντοι- 4,2 ριμπάουντ) και Πι Τζέι Τάκερ (4,8 πόντοι και 3,4 ριμπάουντ).

Ο Αντετοκούνμπο και οι Μπακς θέλουν ακόμα μια νίκη, στο σπίτι τους μάλιστα για να στεφθούν πρωταθλητές. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7-04:00)  δεν πρόκειται να κοιμηθούμε…

Γι’ αυτό το παιδί που δεν ξεπέρασε απλώς τα όριά του, δεν κυνήγησε απλώς τα όνειρά του αλλά γράφει μια από τις πιο όμορφες ιστορίες στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Αυτό το παιδί που 18 μέρες πριν σφάδαζε στο παρκέ, πολλοί πίστεψαν ότι η σεζόν θα τελείωνε αλλά επέστρεψε στους τελικούς, έγραψε… δύο σαραντάρες, αλλά και δύο μεγάλες φάσεις με τάπα και κάρφωμα που έφεραν τους Μπακς σε θέση οδηγού για τον τίτλο.

Κι επειδή η εικόνα πάντα λέει περισσότερα

Ο τραυματισμός

Η τάπα

Το κάρφωμα (και ο χαμός στο Μιλγουόκι από τον κόσμο)

Μέσα σε 18 μέρες…

Πιστεύουμε ότι σε λίγα βράδια θα προσθέσουμε και την απονομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σανς – Μπακς 119-123: Έκανε το μπρέικ το Μιλγουόκι – Μία νίκη μακριά από τον τίτλο ο άπιαστος Αντετοκούνμπο!

e-Sportime (18/7): Κατέβασε την ηλεκτρονική εφημερίδα – Ο Βράνιες στο σπίτι του!

Κρήτη: Σεισμός 4 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντετοκούνμπο: Ο τραυματισμός, η τάπα, το κάρφωμα… ο ΤΙΤΛΟΣ (Vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College