ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Επτά δευτερόλεπτα πέρασαν χωρίς να βγει ο Βασιλακόπουλος σε κανάλι

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος ξέχασε προφανώς το ρόλο του επιστήμονα και παρασύρθηκε από τη «λάμψη» της τηλεόρασης με αποτέλεσμα να χάσει το μέτρο
Επτά δευτερόλεπτα πέρασαν χωρίς να βγει ο Βασιλακόπουλος σε κανάλι

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος κατήγγειλε (στα κανάλια…) ότι δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα κι ομολογουμένως κανείς δεν είναι υπέρ της βίας.

Μετά την καταγγελία (στα κανάλια…) που έκανε ο γιατρός Βασιλακόπουλος άρχισε ένα γαϊτανάκι αντιδράσεων. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι (όπως και οι περισσότεροι) υπέρ κάθε μορφής βίας, όμως υπάρχει κι ένα μεγάλο «αλλά»! Ότι τα Media πριν πάρουν θέση και υιοθετήσουν τα όσα είπε ο γιατρός, θα έπρεπε να έχουν κάνει και το ρεπορτάζ της απέναντι πλευράς.

Ποτέ δεν κατάλαβα το «σκοταδιστικό» ρόλο της τηλεόρασης από τη στιγμή κατά την οποία στον 21ο αιώνα, με την ταχύτητα μετάδοσης των γεγονότων, δε μπορείς να κρύψεις και πολλά. Και βέβαια μπορεί το Twitter να μην είναι και το… λίκνο της ενημέρωσης, αλλά κάποιες μαρτυρίες μας προκάλεσαν εντύπωση. Και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να το ψάξουν.

Κατ’ αρχήν αναζητώ την εσωτερική ανάγκη που έσπρωξε τον κ.Βασιλακόπουλο να πει τον καημό του στα κανάλια! Τι ακριβώς εξυπηρετεί; Σε τι ακριβώς ωφέλησε την κοινωνία πέρα από την ικανοποίηση της αυταρέσκειάς του; Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν «σκιές» σε όσα βγήκε να καταγγείλει.

Από τη στιγμή που κάλεσε την αστυνομία και προχώρησε σε μηνύσεις, ποιος ο λόγος να κάνει όλο αυτό το τηλεοπτικό σόου;

Προσωπικά θεωρώ τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που γίνεται στο διάστημα της πανδημίας με τους λοιμωξιολόγους! Βρίσκονται σε όλα τα κανάλια, όλη την ώρα, πολλές φορές με αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν εξυπηρετεί την κοινωνία. Η αποστολή τους είναι άλλη και οι όποιες κινήσεις τους πρέπει να είναι συντονισμένες.

Ο πολίτης πρέπει να εμπιστεύεται τον επιστήμονα/γιατρό και φοβάμαι να πω ότι με το πρόσωπο που βγάζουν ως τηλεπερσόνες και σε μερικές περιπτώσεις… καβαλημένοι από τη δημοσιότητα, δεν εξυπηρετούν αυτή την αποστολή.

Η αναζήτηση λοιπόν στην περίπτωση του Θόδωρου Βασιλακόπουλου μας έφερε στην επιφάνεια κάποια άλλα θεματάκια. Τα οποία δε γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να απαντήσει ο ίδιος

-Αληθεύει ότι είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και ότι «απείλησε» ή σήκωσε το χέρι στην κόρη του ιδιοκτήτη της ταβέρνας; Αν όχι, τότε οφείλει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε μηνύσεις και να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του.

Ο ίδιος είπε σε τηλεοπτική του παρουσία (αναμενόμενο) ότι δε συνέβη. Περιμένουμε τις μηνύσεις και όχι ηρωικές δηλώσεις του στυλ ότι «δεν θα το κάνει επειδή είναι στάση ζωής». Όταν- όπως είπε- κάποιοι τον απείλησαν ότι «θα τον βρουν στην Αθήνα, θα του κάψουν το αυτοκίνητο» κτλ δεν τίθεται θέμα… ανωτερότητας ή στάσης ζωής.

(Το OPEN του έκανε τις σχετικής ερωτήσεις για την κόρη του ιδιοκτήτη)

-Αληθεύει ότι ο κ.Βασιλακόπουλος ζήτησε να γίνει… έλεγχος στους θαμώνες της ταβέρνας; Ποια εξουσία διαθέτει ακριβώς προκειμένου να ΑΠΑΙΤΕΙ τέτοια πράγματα;

Σε κάθε περίπτωση ούτε επικροτούμε τη βία ούτε και προτρέπουμε σε βία. Όμως αν αληθεύουν τα παραπάνω, τότε το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο.

Κι εφόσον στον κ.Βασιλακόπουλό αρέσει τόσο πολύ η δημοσιότητα (πάλι πήρε σβάρνα τα κανάλια το πρωί) καλό θα ήταν να ζητήσει Ο ΙΔΙΟΣ να κάνει διάλογο τηλεοπτικά, με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ή με κάποιους θαμώνες. Αφού ενδιαφέρεται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ για την ηρεμία της κοινωνίας και βγαίνει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στην τηλεόραση, ας βοηθήσει να εξαφανιστούν οι σκιές.

Με διάλογο όχι με μονόλογο! Αντέχει;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επτά δευτερόλεπτα πέρασαν χωρίς να βγει ο Βασιλακόπουλος σε κανάλι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College