Η πλειοψηφία των ομάδων της Euroleague ψήφισε υπέρ του να ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων και φυσικά είναι σεβαστή η απόφαση.
Υπάρχει όμως δικαιοσύνη στην Euroleague με αυτόν τον τρόπο ή πρόκειται για πρωτοφανή αλλοίωση; Θα μου επιτρέψετε και με όλο το σεβασμό στην πλειοψηφία, να επιλέξω το δεύτερο! Ναι, μιλάμε για πρωτοφανή αλλοίωση κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τη «μοίρα» των δύο ελληνικών ομάδων, αλλά την πραγματικότητα.
Θα φτάσουμε λοιπόν στις 21 Μαρτίου όταν και θα επικυρωθεί επισήμως η αποχώρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ούνικς Καζάν και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ώστε να ισχύσει τι ακριβώς;
Ότι 68 αποτελέσματα αγώνων δε μετρούν; Μόνο και μόνο αυτή η πρόταση συνιστά πρωτοφανή αλλοίωση πρωταθλήματος. Χωρίς μεν, δε, αλλά και διάφορες άλλες φιοριτούρες.
Από τους 68 αγώνες έχουμε αφαιρέσει αυτές που έπαιξαν μεταξύ τους οι ομάδες της Ρωσίας. Που ακόμα είχαν 26 υποχρεώσεις (ξέχωρα από τις 4 μεταξύ τους). Δηλαδή σβήνεις 68 αποτελέσματα; Και δε θα ήταν πιο απλό αυτά τα 26 ματς να μη γίνουν και στο τέλος:
Είτε να κατακυρώνεται με 20-0 κάθε αγώνες απέναντι σε ρωσική ομάδα
Είτε να ισχύσει το ποσοστό επιτυχίας κάθε ομάδας για τη βαθμολογική της θέση.
Περισσότερο παράλογο είναι αυτό που ψηφίστηκε παρά αυτό που προτείνουμε εμείς.
Δίνει αυτό το σύστημα αβαντάζ, σε ομάδες που ηττήθηκαν από τις ρωσικές. Και κάπως έτσι η Μακάμπι που έχει απολύσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για άσχημη πορεία, ευνοείται και μπορεί να περάσει στα πλέι οφ.
Η Μπάγερν από το πουθενά βρέθηκε στην έκτη θέση (αυτό πάλι) ενώ η Μονακό χάνει 4 νίκες επί των ρωσικών ομάδων και η Φενέρμπαχτσε πετάει στα σκουπίδια τρεις.
Οι αγώνες αυτοί, οι 68, έχουν ΓΙΝΕΙ! Δεν είναι δυνατό να τους σβήσεις, άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο παραμένει πρώτος στις ασίστ ο Σπανούλης και όχι ο Καλάθης από τον οποίο θα πρέπει να αφαιρεθούν 16 ασίστ (τόσες είχε κόντρα στις τρεις ομάδες της Ρωσίας).
Και με τα απλά μαθηματικά δε μπορεί το 68 να υπολείπεται του 26!