ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Γήινοι, φυλαχτείτε: Έρχονται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (Vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στις τελευταίες τηλεοπτικές τους εμφανίσεις μας έπεισαν για κάτι: Αποκλείεται να ζουν στη Γη, οπότε πρέπει να μας ήρθαν από το υπερπέραν!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάθε πρωί έχει δική του εκπομπή συνήθως στον ΣΚΑΪ αλλά κι αλλού. Αποκλείεται άλλωστε να είναι φιλοξενούμενος ένας που κάνει μονόλογο!
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάθε πρωί έχει δική του εκπομπή συνήθως στον ΣΚΑΪ αλλά κι αλλού. Αποκλείεται άλλωστε να είναι φιλοξενούμενος ένας που κάνει μονόλογο!

Κανονικά ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να προσδιορίσει το ρόλο του στην Κυβέρνηση, στη Νέα Δημοκρατία, στο Υπουργείο του, στην κοινωνία γενικότερα. Λένε ότι ο Νάσος Κεδράκας και ο Λαυρέντης Διανέλος είναι οι ηθοποιοί που είχαν τις περισσότερες παρουσίες σε ελληνικές ταινίες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι σίγουρα ο πολιτικός με τις περισσότερες παρουσίες σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Χωρίς να υπολογίζουμε φυσικά τότε που προωθούσε βιβλία ή νανογιλέκα. Ή ακόμα και tablet που είχαν μέσα app με τα βιβλία του!!!

Δεν υπάρχει πρωινό που δεν θα τον πετύχεις κάπου. Στον ίδιο τόνο, με την ίδια επιμονή να υπερασπίζεται πολιτικές που δεν αφορούν απαραίτητα τον τομέα του. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναρωτιέσαι αν είναι ο PR Manager της Κυβέρνησης.

Σε πρωινό πάνελ δεν ήταν μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης (τι έκπληξη!) αλλά και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Στο «δίδυμο-φωτιά» του ΣΚΑΙ, που έβγαλε σώνει και καλά μυθομανή τον Μίκη Θεοδωράκη, χωρίς να μπει στον κόπο (και στο φιλότιμο) να απολογηθεί για την (ας το πούμε κομψά) αστοχία του.

Ο Παπαδημητρίου ξέρει από τηλεόραση. Μπορεί να τον έχει ξεπεράσει πλέον ο Άδωνις, αλλά ξέρει. Το κοινό στοιχείο και των δύο είναι άλλο: Ότι προφανώς πριν λίγο προσγειώθηκαν διότι αποκλείεται να ζουν εδώ.

Αν, πάλι, ζουν εδώ, τότε είναι εντελώς αποτυχημένη η προσπάθεια να παραστήσουν τον Γκέμπελς ή τον αλήστου μνήμης Γεωργαλά. Σίγουρα ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει περισσότερα από εμάς επί του συγκεκριμένου προσώπου.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου που έκανε τη ρηξικέλευθη τοποθέτηση. «Ο κόσμος να βρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές»! Προτροπή, όχι αστεία.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει, πρώτον να υπάρχουν δουλειές. Δεύτερον να υπάρχουν αξιοπρεπείς ως αυτονόητες εργασιακές συνθήκες κι αντίστοιχα δικαιώματα. Και πολλά ακόμα, αλλά ας μείνουμε σε αυτά τα δύο.

Είναι απόλυτα λογικό για τον κ.Παπαδημητρίου που μετά τη «γυάλα» του ΣΚΑΙ μετακόμισε στη μεγαλύτερη «γυάλα» της Βουλής, να χρωστάει ευγνωμοσύνη στο κόμμα που τον έκανε βουλευτή. Δεν είναι λογικό για εμάς να ακούμε αυτά τα πράγματα…

Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης, στην παρουσία του στον κ.Παπαδάκη (από την εκπομπή του οποίου έχει αποχωρήσει καμιά δεκαριά φορές κατά το παρελθόν αλλά έγινε ντόρος καλός…) παρουσίασε την Ελλάδα τουλάχιστον ως Ελβετία.

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλεπουμε όλα μαύρα» είπε ο υπουργός της Ανάπτυξης. Αυτός που έχει προορισμό να μας αναπτύξει δηλαδή. Για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είπε κουβέντα. Κι ας κοντεύουμε να φτάσουμε σε παγκόσμιο τίτλο…

Η επόμενη τοποθέτηση- τομή του Γεωργιάδη ήταν η εξής: «Είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό.  Δεν εννοούμε 3-5 ευρώ στο φλιτζάνι μας». Τι εννοούμε στο φλιτζάνι μας; Πόσο θα φτάσει σε εμάς;

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά» πρόσθεσε ακόμα ο υπουργός. Που ακριβώς πάει καλά; Στην οικονομία; Στην κοινωνία; Στην ανάπτυξη; Στην ασφάλεια;

Σίγουρα ζούμε στον ίδιο πλανήτη;

Θα απαντήσουμε λοιπόν στον κ.Γεωργιάδη με επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

-Σε ποιότητα ζωής η Ελλάδα είναι καλύτερη μόνο από Ρουμανία, Κροατία και Βουλγαρία. Να πανηγυρίζουμε που δεν είμαστε στο τέλος; Θα μου πεις εδώ πανηγύριζε για λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο.

-Στο θέμα της Οικονομικής Ελευθερίας η Ελλάδα είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ στην Ευρώπη. Κάτω από την Αλβανία… Το αποτέλεσμα προέκυψε από την Wall Street Journal και από το Heritage Foundation.

Χρησιμοποιήθηκαν 50 διαφορετικές μεταβλητές για τη σύνταξη της έρευνας, σε τομείς όπως η εμπορική πολιτική και η κρατική παρέμβαση.

-Στην αντίληψη της διαφθοράς η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγικό σημείο. Αν δείτε στον πίνακα οι χώρες που περνάμε δεν μας… κολακεύουν και τόσο.

-Στο πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος δουλειά στην Ελλάδα (για να απαντήσουμε και στον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου) φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα. Μόνο την Αλβανία και τη Μάλτα περνάμε…

Γη καλεί Άδωνι και Μπάμπη…

Exit mobile version