ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεπεράσει τη λαίλαπα της διετίας

Το διπλό στην Ιταλία επί της Ρέτζιο Εμίλια και η γενικότερη παρουσία της ομάδας εντάσσονται σε μια κατάσταση που περιγράφει μια αλλαγή λογικής στην «Ένωση». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεπεράσει τη λαίλαπα της διετίας

Η ΑΕΚ άρεσε στην Ιταλία όπως άρεσε και με την Καρδίτσα όπως επίσης είχε αφήσει τις πρώτες υποσχέσεις με τα θετικά δείγματα στην Τουρκία.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση και άνετη νίκη της ΑΕΚ στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια ασφαλώς και δίνει ακόμα καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα και σίγουρα «φτιάχνει» ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της. Κι αυτό διότι- θα μας επιτρέψετε να το αναφέρουμε- η ομάδα δουλεύει πλέον περισσότερο με τις πράξεις και λιγότερο (ίσως και καθόλου) με τα λόγια.

Είναι μια τακτική που άρχισε πέρυσι, όταν η ΑΕΚ εγκατέλειψε τα «σύννεφα» στα οποία είχε σκαρφαλώσει εκεί όπου βρίσκονταν και οι αλόγιστες σπατάλες, η δημιουργία ενός «φανταχτερού» στα λόγια και όχι στις πράξεις ρόστερ, που οδήγησε στην ανώμαλη προσγείωση, με «κρότο» και πάμπολλα προβλήματα.

Θα μας πείτε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να ακούει τον προπονητή του και να επιδιώκει ακόμα και το κάτι παραπάνω. Σωστό είναι αυτό και καλώς το έπραξε, αλλά χάθηκε η λογική. Αποτέλεσμα ήταν να «φουσκώσει» (και το λέμε κομψά) το αγωνιστικό μπάτζετ, ενώ ήδη υπήρχε πλάνο και για άλλες καταστάσεις, να διογκωθεί το οικονομικό ζήτημα και τελικά να «ξεφύγει» τελείως.

Βάλτε και το περίφημο «παγωμένο κονδύλι» για το κλειστό των Άνω Λιοσίων (στην ΑΕΚ τα λένε εδώ και καιρό) κι αντιλαμβάνεστε πόσο «πληγώθηκε» η ομάδα η οποία έχοντας και τέσσερις τίτλους είχε μέσα σε λίγο καιρό, είχε πιστέψει ότι θα μπορούσε να «πετάξει» πιο ψηλά.

Πιθανότατα να μπορούσε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο της διετίας 2019-2021! Ήταν τελείως λάθος κι αποδείχθηκε αφού η «Ένωση» σε σεζόν που απουσίαζε ο Ολυμπιακός κι ενώ είχε «φουσκώσει» το μπάτζετ της, όχι απλώς δεν κατάφερε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έφτασε καν στον τελικό της Basket  League.

Και είχε μείνει να «κυνηγά φαντάσματα» για το «κακό Λαύριο» και τη διαιτησία που την «καταδίωκε» κάτι που ουσιαστικά αποπροσανατόλιζε από το πραγματικό πρόβλημα, έστω κι αν «ερέθιζε» το συναίσθημα τόσο του Μάκη Αγγελόπουλου όσο και των οπαδών. Επί του πρακτέου ήταν ένας «μηχανισμός» εκτός ΑΕΚ που με έξυπνο (είναι αλήθεια) τρόπο προσπαθούσε να κρύψει το αληθινό πρόβλημα, ποντάροντας στην επίκληση στο συναίσθημα.

Η ουσία είναι ότι από την άνοιξη του 2021 στην ΑΕΚ κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν.

Υπερασπιζόμενοι πάντα την επιβίωση της ομάδας, αποφάσισαν να γίνουν περισσότερο «ταπεινοί» αλλά και «φειδωλοί». Να σηκώσουν το τεράστιο βάρος του μαρτυρίου μόνοι τους, να μην το «χρεώνουν» σε κανέναν αφού πρώτα αποδέχθηκαν το πρόβλημα.

Σας είχαμε γράψει ότι τόσο ο Αγγελόπουλος όσο και οι άνθρωποι του Οργανισμού «ζουν για την ΑΕΚ και όχι από την ΑΕΚ». Κι αυτή είναι μια λογική η οποία έχει μεταφερθεί και στην ομάδα, που μόνο με δουλειά και καθόλου με λόγια, προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα δε λύθηκαν, αλλά έχουν μπει όλα σε μια σειρά. Η ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει είναι μεγάλη. Ακόμα κι αν η ανησυχία δεν έχει φύγει. Όμως η ελπίδα έχει επανέλθει. Σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεπεράσει τη λαίλαπα της διετίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College